Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgililerim için ömürlük akvaryum seçimi

Tamamdır Cem bey tekrar teşekkür ederim. Sizin sayenizde mutlu bir yuvaları olacak ? buarada boyutları 5 ve 5.5 cm ilk geldiklerinde ölçmemiştim ama yaklaşık bir ay oldu kaç aylıklar acaba
 
Eğer gerçek boyutlarındaysalar 6 ay civarında bu boylara gelirler. Şubat civarı yavrularıdır. 1 şubatı baz al.

Gıda, yaşam ortamı ve hastalıklar boy uzamasına etkendir. Olumsuz ise boy uzaması durur. Bu da yaşını belirlemeyi güçleştirir. 3-4 cm civarlarına kadar göbek bağı izi bellidir. O vakit zamanının yavrusu olduğunu anlarız.
 
Göbek izi yoktu. Kemeraltından alındılar bana süpriz oldular. Büyük ihtimalle doğadan biryerden toplanıp getirilmişler 6 aylık diyebiliriz o zaman


Sol alt tarafında gördüğünüz gibi bir şey var sudayken hafif beyazdı mantardan şüphelendim herşeyi yıkadım. Bugün gene hafif beyazdı Sudan çıkarınca geçti beyazlık ama altında böyle hafif bir yumuşak bölge var diğeri sürekli bunun üstüne çıkıyor güneşlenirken o zaman çizmiş mi ne olmuş anlamadım. Tuzla fırçaladım bekledim kurudu kokmadı,metilen mavisinde bekletip hafif sildim sonra baticon sürdüm bekleyip emsal sıcaklıkta suda yıkadım kabın içinde elime almadan bekletip geri akvaryumuna koydum. Sizce ne olabilir ?


Daha net oldu
 

Ekli dosyalar

  • DD985EC3-44DB-4C91-959C-3C97AA0A152F.jpeg
    DD985EC3-44DB-4C91-959C-3C97AA0A152F.jpeg
    544.1 KB · Görüntüleme: 76
  • 218FBD10-DB0D-4E92-8C43-55BD4B81FA39.jpeg
    218FBD10-DB0D-4E92-8C43-55BD4B81FA39.jpeg
    126.6 KB · Görüntüleme: 42
Pigment solması. Kuru alanda yüksek ısıya maruz kalırsa oluşur. Plakalar atıldıkça düzelir. Lamba mesafesi çok mu yakın. Üstüste çıkıyorlar demişsin. Bu şekilde lambaya yakınlaşmışsa olmuştur.

Flaşın parladığı yerleri diyorsun değil mi ? Eğer yüzeyde aşınma var ise bir yere sürmüştür. Kaya, taş yada rampa köşeleri sert ise yüzerken çarpıyorlar.
 
Şuan ısıtma lambaları yok evde olduğu için almadım (haftasonu memlekete gidicem tamda bahsettiğiniz Tekfen varmış evde masa lambası soft) Hergün sabah 08:00-11:30 arası yarı gölgeli ve 30 dk da bir su ısısı kontrolü ve onları gölgeye aldığım bir şekilde güneşleniyorlar. Evet flaş vuran yer ve hafif sol alt köşe tam dikdörtgen gibi en dış değilde bir iç plakada çapraz bir kısım. Akvaryumda direk topladığım taşları kullanıyorum o yüzden köşeli yere sürtmüş olabilir bir inceleyip törpüleyim en iyisi. Güneş olunca çoğunlukla ,normal zamanda Kuru alanda herhangi bir lamba olmamasına rağmen üstüste duruyorlar bazen diğeri üste çıkarken tırnaklarını geçirip çiziyor baya
Çok teşekkürler cevabınız için mantardan şüphelendim temiz olmalarına rağmen son 3-4 gündür tuzla fırçaladım herşeyi dezenfekte ettim ve 2-3 günde bir mavi damla damlatmaya başladım.
 
Çizgililer kendini kuma gömer. Hayvan bu amaçla da çizmiş olabilir. Silis ağır ve ince kum olduğu için su içinde sıkı durur. Bu da eşeleyip üstlerine atmalarını güçleştirir. Onun için biraz iri yani 3 mm’lik dere kumu kullanırız.
 
Akvaryum gelince tabanını 5-6 cm civarı dere kumu ile kaplamayı düşünüyorum


İnternetten mi alayım sizce yoksa gidip derede. Mi toplayayım Cem bey ? Birde e-posta vb. Bir iletişim adresinizi alabilir miyim özellikle kurulum aşamasında forumu çok meşgul etmemek için


Güneş keyifleri ?
 

Ekli dosyalar

  • 042B5333-F50D-4343-BA7D-F0EF11A65FA5.jpeg
    042B5333-F50D-4343-BA7D-F0EF11A65FA5.jpeg
    522 KB · Görüntüleme: 46
Marka kum alman daha iyi. Bunlar yıkanıp steril edilip poşetleniyor. Ölçüsü de standard. Misal 3 mm’likte daha üst kalınlıkta çıkmaz. Başka malzemelerde alır ücretsiz kargo durumuna getirirsen istediğin kadar kum alabilirsin. Ek ağırlık ücreti almazlar.

Kumu düz yay onlar bir kenarda toplayıp yükselti yaparlar. Alacağın kum miktarı
En*boy*kum yüksekliği/1000= alınacak kum kilosu.

Su kısmını alt yada üstteki tam gölge olan yere çevirip sadece kuru alanı güneşe tut. Bunaldıklarında suya inip gölgede dursunlar.

Yalnız dikkat et esinti olmasın. Hastalanırlar. İkincisi deniz olan şehirde isen martı; iç bölgelerde ise karga yada saksağan kapar götürür. Birkaç kişinin kaplumbağası gitti bu şekilde.

Bu sebeplerden akvaryumda ısıtma lambası kullanmak her zaman iyidir. Kendi hallerine bırakınca daha rahat ederler. Ordan oraya taşınmayı sevmiyorlar. Kontrol kendilerinde olacak hazretlerin. Biz de hayvan mı besliyoruz uşaklıklarını mı yapıyoruz belli değil. Yem ver, temizliklerini yap,onun harici uzak dur rahatsız etme.

Meşguliyet değil tersine her yazdığımız başkalarına da faydalı olduğu için buradan yazışmamız doğru olur.
 
Haklısınız sanırım her arayan rahatça ulaşır sorunlarına çözüm bulur ?? Dediğim gibi ömürlük akvaryuma geçince lambaları da olacak şuan hazır zaten ? Esintiye özellikle dikkat ediyorum birde balkonda değil odada güneşlendiriyorum kuş almasın die ☺️ Mümkün olduğunca gölge yapmaya çalışıyorum ama güneşinde plastik kaptan geçip değil de direk üzerlerine gelmesi için en uygun bu şekilde oluyor su sıcaklıklarını sürekli kontrol ediyorum 30 u geçince güneşlenme süreleri 15 dk olmasa bile tamamen gölgeye çekiyorum. Tam olarak dediğiniz doğru hizmetçileriyiz ? Kız arkadasım bile kıskanmaya başladı onlarla çok ilgileniyorsun diyor ?
 
Geri
Üst