Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

D3 Kabuk Uygulaması

Ağustos

Bordo Bereli
Kireçten ötürü tedaviye başlamıştık Emre Abinin tavsiyesiyle bugun 4. kez uygulamayı yaptım şuan kabuk durumu bu şekilde

mailto:/2wbxlqo.jpg

Güzel gözüküyor. Gerçi devit parlaklıkta sağlamış Yaşarcan. Sabah suda yüzerken yada kuru alana çıktığında da resim çekersen net durumu görürüz. Hiç plaka attı mı?

Cvp: D3 Kabuk Uygulaması

cila atılmış araba gibi olmuş. araba detailing işleri hobimdir. kabuk tam anlamıyla cillop gibi olmuş. iyi iş çıkarmışsın. eline sağlık.

bu haliyle buna hayır diyecek dişi çıkmaz. filinta gibi dolaşır alemlerde.:smile:

Cem abi sağolasın ama dişi işinden vazgeçtim ben yumurtlama alanı oluşturmak zor acı çektirmek istemem dişiye :)

Emre abi alt kabuklarını dökmeye başladı üsttende kurularken tshirtle yandaki küçükler dökülüyor yavaş yavaş

Adamın duygularıyla oynamasana Yaşarcan okadar aradın dişi, heveslendirdin Ağustosu :)
Pek karizmatik görünüyor ;) Maşallah

Ablacım çevreli düşününce vazgeçtim daha ağustosun bile heryi tam değil birde dişinin yumurtlaması için gerekli olanları sağlayamam şuan ilerde belki önce ben evleneyim sonra Ağustos :)

Ben şakasını yapıyorum sen tabiki detaylı düşünmüşsündür Yaşarcan durum öyleyse haklısın tabi ;)
Hadi hayırlısı bakalım sırayıda kaptın.

:) :) kendi evimde daha iyi imkanları olucak inşallah :)

neslihan seninki evde kalacak. bir an önce başını bağla. baş göz et.

Cem Abi bu arada sana birşey sorucam bizim banyoya jakuzinin olduğu silikon çekildi tavandaki plastiğe bi sıra ama ince plastikle duvar arasına koku var baya bir zararı olur mu ? kapısını açık bıraktım

Plakaları hızlıca atması iyi oldu. Yarın sudan çıkmış halde kuru alanda da çekersen uygulamayı bırakmanı önerebiliriz. Kireç kalmamışsa sende karar verebilirsin Yaşarcan. Devitli bu hali bizi yanıltır. Bu bakım çok işe yarıyor. Özellikle eski plaka atma konusunda çok iyi.

Tamam abi yarın kurutup atarım resim tekrar.. Bişey sorucam suyu bekletince kireç azalıyor mu ?

Havalandırman iyi olmuş. Ufak pencere varsa aç daha çabuk havalanır. Kokudan rahatsız olup oda dpreyi sıkmasın kimse. Bunu herkese tembihle.

Ağustos' Alıntı:
Tamam abi yarın kurutup atarım resim tekrar.. Bişey sorucam suyu bekletince kireç azalıyor mu ?

Hayır azalmaz. Sadece klor uçar. Kirece çözüm arıtma yada hazır içme suyu yada karbonlu dış filtre. Dış filtre uygulamasında karbon olursa bakteri kültürü olmaz oda ayrı konu Yaşarcan. Yani arıtma yada hazır içme suyu uygun yöntemler.

su arıtma hatta yaşadığı suyla içtiğimiz su aynı aslında.. Benim para işi tekrar 1 ay bekliyecek abi ama sigarayı bıraktım 5 gündür içmiyorum aylık 240 lira masrafı vardı bi dahaki aya alırım inşallah dış filtreyi tetra 1200 gibi düşündüm

Belkide eskiden kalmaydı kireç. Artık rahat eder. Kabuk atmasıda iyi oldu.

Eğer sigarayı bırakmanda sağlık dışında tasarruf konusunuda düşünüp ekipman almayı düşündüysen kaplumbağana ne kadar teşekkür etsen azdır.

Ex1200 işini iyi görür bence. Güzel karar.

Sadece kaplumbağam için aslında sağlığımı o ladar düşünmüyordum ama ben hergün sigaraya para verirken ona bişeyler alamamak üzüyordu beni ama bugun yemleride geldi sırada uvb ve dış filtre.. Abi bana en uygunu ex1200 geldi 260 lira bi fiyat gördüm ama yine o zaman araştırırız

Tabi son kararı verirken tekrar konuşuruz. Genede bu filtrenin iyi seçim olduğunu belirteyim Yaşarcan.
Uvb de çok iyi olacak.
Yemlerde 6 ay bahsettiğimiz gibi git. Sonra tekrar program yapmalıyız.

Tamam abi dediğin gibi heosini küçğk aldım 250 lik götürür sanırım 6 ay ma aklıma takılan seranın 250 ml si 49 gram jbl nin 250 ml si 100 gram jbl almak daha mı mantıklı acaba?

Hangi ürünlerde bu farkı gördün Yaşarcan?

Geri