Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

D3 Kabuk Uygulaması

Abi jbl agil 100 gram sera raffy p 47 sera vital 49 du sanırım

Normal jbl nin yemi yapısı itibariyle ağırdır. Vitalde 47 ama mineral 55 gr. Jbl calcilde aynı şekilde 100 gr. Yemleri daha sıkı formda.

O zaman jbl daha besleyici veya daha tasarruflu diyebilirmiyiz?

Daha fazla miktarda yem vücuda giriyor tabiki. Ama içerik bakımından her ikiside gerekli yemler üretir. Seranın yemleri daha hafif ve su yüzeyinde uzun süre durabiliyor.

Abi aslında tamamen jbl ye dönebilirim eğer tam karşılayacaksa içerik olarak ihtiyacımı? Daha besleyici sonuçta

Cvp: D3 Kabuk Uygulaması

yaşarcan silicon kokusu açısından kapının ve menfezin açık olması çözüm olur.

arıtma su kullanıyorsan karbon filtre kireci alır.

yemlerin faydası farklıdır. yapıları itibariyle ağırlıkları da öyle. sadece gerekli olanlar hangisi ise onu almalısın. tasarruflu olmasına bakma.

Aldım abi bugun geldi yemler juenpetten aldım akşam 6 da sipariş etmiştim dün bugun 11 de geldi.. elimdekiler raffy p jbl gammarua agil vital prıgramada başladım

Kapı açık sonuna kadar ama halandırmayı açmadım üşütmesin diye

genelde su içinde olacak eğer koku çok ağırsa kuru alana çıkmak istemeyecektir. tahminen 2 gün içinde koku nefes alınabilir noktaya gelir.

Şimdi koku azcıkta olsa hafiflemiş gece hep açıktı kapısı ama nefes almadığı için uyurken sorun olmamıştır abi

Ortadan dalmak gibi olacak ama Emre ve Cem'in tavsiyeleri üzerine kireç olan ve plakalarını atmakta sıkıntı çeken kaplumbağama 3-4 aylık süre içerisinde 20 gün kadar devit 3 uygulaması yapıyorum. Ancak sorunlu bölgelerin yarısında iyileşme görüldüğü halde Ağustos'un kabuğu gibi olamadı bir türlü. Hep bir kireç ve atılamayan plakalar var. Mevsim biraz daha ısınınca Emre'nin Kadıköy'deki veterinerine götüreceğim. Muhtemelen Nisam gibi.

Bu aşamada yapılacak başka bir husus var mı? Sanıyorum kasplumbağamın kabuğu yapısal olarak da sorunlu. Çünkü aynı yemler, aynı şartlar ile beslediğim diğer kaplumbağamda kabuk sorunu yaşamadığımı size iletmiştim.

Şİmdi bir süre daha ara verip, 3. küre başlıyım mı? Özetle iyileşme var ama Ağustos'un kabuğu gibi pürüssüz olmuyor. Görüşlerinizi bekliyorum.

Bizimkide pürüzsüz değil o cilalı gibi çıkmış ama akşama kuru haliyle resim atıcam tekrar.. Kireç kurtulması en zor şey çünkü ilk başta engelleyemiyoruz malesef.

emin emre bir de diş fırçası ile karbonat uygulaması yap. kirece bu iyi geliyor.

karbonatın yanında d3 te yapın bence ben faydasını gördüm kireci yumuşatıyor hatta önce d3 ü yapıp sonra karbonat daha iyi olur

her gün bir defa yap emin emre.

Yasarcan bu suyu bekletince klor ucar kirec bir nebze asagi coker bu yuzden dipte kalan suyu kullanmiyorum ben

Gerci aritmali sistemde kirec sikintisi olmaz
JBl nin yemleri daha da sert eline alip bastirip toz yapamiyosun mesela ve dibe cokuyor bir sure sonra tetra yada serada boyle birsey olmadi hic
Emre abi gozumuz aydin Royalde hic blik kalmadi dun itibariyle

Filtre konusundan 1200 kullaniyorum sanirim buna denk eheim 2217 oluyor onnu tecrube etmedim ama okuduklarima gore onu tavsiye ederim cem abid tetra kullaniyor ama ben onermem cunku sepetler arasindan su kaciyor ve hizli debi dususu oluyor

Birde buradan bir soru sorayim soyle bisey okudum siyah boru kullanilirsa borularda pislik olmuyormus dogru mu bu borulardan olan pislik yosun mu ki hem ?

Siyah borunun maddesinde ekstra biley yoksa bence şeffaf olanı kullanmak daha mantıklı . Malesef filtre işine biraz daha var bende en kalitesini istiyorum çünkü 1 daha alma şansım olmaz

Sera yemin içindeki kırmızıları ayırıyorumda raffy p nin hafif turuncularıda ayırıcakmıyım yoksa sadece kırmızı

Ali Sarp, siyah borularda ışık girişi olmadığı için yosun oluşumu minimum olur. Bende tetra ve eheim var. Tetra boruları beyaz, eheim yeşil renkte ve tetra daha fazla yosun oluşumu sağlıyor. Yani boruya giren ışık miktarı azaldıkça yosunlanma azalır. Siyahın tek olumsuz yani durumu göremezsin.
Royal yem biter yakında o zaman. Karideslerinde büyüklerini verip at bence.

Yaşarcan, turuncularıda ayır. Bu arada kabuk durumunu resim çekmeyi unutma.

Emin Emre, Cem in karbonat yönteminide dene bence. Eğer olursa onuda bu konuda tavsiye ederiz. Bir ara vaktin olursa kabuk durumunu resimle bizede göster istersen. Baharda Vildan hanımı ziyaret iyi olur bencede, kontrolde olur.

Turuncularıda kırmızılarla aynı yere atıyorum abi

Abi hafif açık sarılar var onlarda ayrılacak mı

Geri