Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dis filtreye rağmen su cok bulanik

Mertfbrc

Bronz 5 Üye
Merhabalar 100 litrelik bir akvaryumum var icinde kum yok kaplumbaga besliyorum bugune kadar cin mali ufak bir dis filtrem vardi 2 haftda bir filtreleri temizleyerek suyum berrak kaliyordu ama ben bu iki haftayi uzatmak icin dolphin c1600 bir dis filtre edindim fakat suyum filtreyi yeni kurmama rağmen (filtre ikinci el ) suyun rengi berrak degil bulanik ilk gunden itibaren hic temizlenmedi sirkülasyon unda bi sikinti yok gayet iyi acaba filtrelermi yanlis dizili yoksa kurulumdami bi sikinti yaptim sanki akvaryumun icindeki su filtrelenmeden sadece bir döngü icinde gibi ,filtrenin icinde 5 sepet filtre olmasina rağmen acaba hata nerde bilen yada tahmini olan varsa yardimci olursa cok sevinirim bu arada ikinci bir sorumda dis filtrem cok ses yapiyor dayanilcak gibi degil calismasinda bir sikinti yok ama ses cok fazla takur tukur sesler geliyor sakni pervane biyerlere carpiyormus gibi bu konuda onerisi olan varsa cok sevinirim tesekkur ederim simdiden . Ve yemden mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama kaplumbagamin diskisi cok kotu kokuyor ve baya buyuk ve sık yapmaya basladi acaba yem seciminden mi kaynaklaniyor

Filtre içinde ne malzemeler var, elyaf alıp koydun mu ? Debisi kaç lt/h ?

Bu filtreler bir miktar sesli çalışır. Ama fazla ses var ise içinde hava vardır. Filtreyi hafifçe sağa sola yatır hava çıksın. 10 derece kadar tam eğme.

Dışkı kokar. Hangi yemler var ve ne kadar veriyorsun. Kabuk boyu ne kadar ?

Cvp: dis filtreye rağmen su cok bulanik

Komur tarzi bisey var elyaflar var tas var siyah bir sunger var ve ici delikli tahta gibi 1600 l\h kaplumbagam 19 yasinda disi kabuk boyu 16 cm civari yemin markasini bilmiyorum suan evde degilim ama bu yemden sonra diskisi boyle oldu ve salatalik verince bu sekilde oluyor

Filtre ikinci el, filtrenin içerisindeki filtre malzemeleri de ikinci el ise onları komple değiştirmeni öneririm.

Mevcut malzemeler kullanılacaksa suyun girdiği noktadan başlayarak;
Elyaf, Sünger, taş, kömür, çok ince bir kat daha elyaf şeklinde kullanmanı,

Yeni malzemeler alınarak kullanılacaksa suyun girdiği noktadan başlayarak;
Elyaf, sünger, bioball, zeolit, seramik halka ve ince bir kat daha elyaf kullanmanı öneririm.

Ve her iki durumda da filtreyi max.1,5 ayda bir temizlemeni, elyaf ve süngeri her iki temizlikte bir, diğer malzemeleri her dört temizlikte bir değiştirmeni öneririm.

Yem için forumdaki yemleme bilgilerini incelemeni öneririm, gerçekten çok verimli bilgiler mevcut.
Yaygın olarak Sera, JBL ve Tetra markalarına ait yem çeşitleri kullanılıyor.

Ses için de cem beyin dediği gibi havasını alma olayını kontrol edip temizlik esnasında da pervane kontrol edilmeli.

Yaşı ve kabuk boyu konusunda da maşallah.

Filtre çok güçlü bu da sirkülasyonu yüksek tutuyor. 300-600 litrelik akvaryuma göre.

İçindeki malzemeler kullanılmış ise onları değiştirmek gerek. Sadece süngerleri sıcak olmayan ılıklıktaki suya koyup iki çorba kaşığı tuz döküp erit ve en az bir gün beklet.

Alt kata seramik üstü sünger koy. 2. Sepete komple elyaf koyabilirsin elyafta jbl symec iyidir. 3. Sepete percell manfashi stone filter altlı üstlü elyaf 4. Sepete zeolit altlı üstlü elyaf 5. Yani üst sepete karbon altlı üstlü elyaf.

Yosun ve alg'e karşı jbl silicate ex veya prodac no phospate alabilirsin bunu alırsan perceli 2. Sepete alıp bu ürünlerden birini 3. Sepete koyarsın. Fazla süngeri kenara koyup yedek bekletirsin. Bu şekilde debide bir miktar düşer.

Bu ürünlerin her birini çok iyi yıka. Yalnız silicate ex ve prodac no phospate alırsan ilk koyu kahverengi çıktıktan sonra daha yıkama işlevini sağlayan şey o kahverengiliktir.

İlk çalıştırmada suyu kovaya boşalt biraz içindeki tortu ve pislikler gitsin. Sonra fişi çekip yerine monte eder ve çalıştırırsın.

Dışkı protein içeriklide kahverengi olur. Ot türevlide yeşile çalan kahverengi. Sera mineralde ise hafif kızıla yakın kahverengi. Mide kanaması varsa bordomsu bağırsakta kanama varsa taze kırmızı renk olur.

Tek yem olmaz. Sera raffy P, tetra reptomin, jbl agil, (sera mineral, carnivor, tropical biorept veya prodac tartafood pellets'dan birisi.), sera vital veya düzenli yeşillik verebilirsin. Haftada bir haşlanmış yumurta akı, kurutulmuş yemde sera raffy royal veya jbl energil.

Günde tek öğün kafa hacmi kadar.

diziliminizi bilmiyorum ancak ilk sepetler tam oturuyor mu onu kontrol edin bence; oturmuyorsa kaçak yapar su filtrelenmeden akvaryuma tekrar döner.

ses meselesi biraz göreceli bir kavramdır kişiden kişiye değişir varsa akıllı telefon ses ölçümü yapan ücretsiz uygulamalar mevcut birtanesini indirip ölçüm yaparsanız daha açık çözümler sunulabilir, ses aşırı ise ikinci el filtre olduğu için mil ve pervane kontrol etmek de fayda olabilir kırılmış veya yerine tam oturmamış olabilir, referans için yazayım bende ki jbl ve eheim filtreler 30-40 desibel gibi bir ses yapıyorlar uygulamaya göre

Benim tetra 1200 dış filtre ve iç filtreye rağmen suyum bulanıktı sonra 3 adet bambu koydum suya 1 hafta içinde toparlandı. Tavsiye ederim hala akvaryumdalar ve su hiç bulanmadı. Midye de ekleyebilirsin.

Bambunun su berraklaşmasına faydası olmuyor, pH dengesini sağlayacak özsuyu salgılar. Belli oranda nitratı çeker. Aynı mango kökü gibi bu da döngü yapacak bakteriler için uygun şartları sağlar. Suyu hafif sarartır. Kaplumbağalar büyükse köklerini yiyorlar. Gövdeye ısırık atıyorlar yapraklar suya yakın veya içinde ise yaprakları yiyorlar. Yalnız yaprakların su içinde olması sakıncalı. Zehirleyici etkisi olduğundan söz ediliyordu. Bu sebeple yapraklar hayvanın ulaşamayacağı yükseklikte olmalı.

Dış filtreyi ilk çalıştırmada suyu kovaya boşaltmak lazım. 5-10 litre kadar bu filtredeki malzeme tozları ( her ne kadar yıkasakta bu oluyor ) ve hortum içindeki artıkların akvaryuma boşalmasını önler. Sonra fişi çekip yerine monte edip çalıştırırız. İlk bulanıklık bu şekilde olmuştur. Filtre dengeye gelip bunları çekerek suyu temizlemiştir.

Midye içinde hava kabarcığı olmalı. Midyeler su ve artıkları temizlemede gerçekten iyi performans sergiliyor. Velakin yazın ısınan su ölmelerine neden oluyor. Uygun yaşama sıcaklıkları 24 derece. Yazın su 30 dereceleri buluyor.

Oncelikle herkese ayri ayri tesekkur ederim cok yardimci oldunuz filtreler konusunda dizilim konusunda ancak ne yaptiysam sesi cozemedim hava konusunda yatirdim ettim ki zaten pompali benim filtre yinede ses devam ediyor uyku uyutmayacak seviyede bir ses ne yopacagini bilmiyorum bulaniklik biraz azaldi yeni filtre malzemeleriyle tamamen gececegine eminim ancak ses cok sinir bozucu seramiklerden geldigimi fusunmeye basladim miknatisi cikardim onda bi sikinti yok gibi ama dedigim gibi henuz cozemedim

Dış filtrelerin geneli pompalıdır o pompa kısmında da hava kalıyor. Dolap içine alabilirsen yani akvaryumun altında dolap varsa bu sesi biraz kısar. Pervane mili metal ise emsal ebat seramik mil alırsan bu da sesi azaltır. Tabi görerek almakta fayda var. Farklı çap ve uzunluktadır. Metal miller zaman içinde aşınır. Bu pervanenin yalpalamasına neden olur. Milin alt ve üstündeki contaları kaybetme sakın.

Filtreyi sallayinca icinde suyun gidip geldigini hissediyorum calkalaniyor yani bu hava oldugu anlamina mi gelir ? Pervane seramik suanda geceleri filtreyi kapamaya baslaidim tek cozumum bu suanda

Çalkaladığında hava varsa su köpürmesi gibi bir kaç saniyelik bir ses çıkar.

Dış filtrenin uzun süre kapatılması iç filtreye benzemez. İçindeki kir mayalanır asidik ortama geçer ve döngü yapan bakteri varsa ölür. Bu karışım tekrar çalıştırma durumunda toksik etki yapar. Uzun süreli elektrik kesintilerinde de bu durum geçerli olur ve filtrenin temizlenmesi gerekir. Onun için kapama işi olmaz.

Akvaryumu atıl bir oda varsa oraya yoksa salona alman iyi olacak.

Battaniye tarzı birşey sarıp dene birde

Geri