Merhabalar 100 litrelik bir akvaryumum var icinde kum yok kaplumbaga besliyorum bugune kadar cin mali ufak bir dis filtrem vardi 2 haftda bir filtreleri temizleyerek suyum berrak kaliyordu ama ben bu iki haftayi uzatmak icin dolphin c1600 bir dis filtre edindim fakat suyum filtreyi yeni kurmama rağmen (filtre ikinci el ) suyun rengi berrak degil bulanik ilk gunden itibaren hic temizlenmedi sirkülasyon unda bi sikinti yok gayet iyi acaba filtrelermi yanlis dizili yoksa kurulumdami bi sikinti yaptim sanki akvaryumun icindeki su filtrelenmeden sadece bir döngü icinde gibi ,filtrenin icinde 5 sepet filtre olmasina rağmen acaba hata nerde bilen yada tahmini olan varsa yardimci olursa cok sevinirim bu arada ikinci bir sorumda dis filtrem cok ses yapiyor dayanilcak gibi degil calismasinda bir sikinti yok ama ses cok fazla takur tukur sesler geliyor sakni pervane biyerlere carpiyormus gibi bu konuda onerisi olan varsa cok sevinirim tesekkur ederim simdiden . Ve yemden mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama kaplumbagamin diskisi cok kotu kokuyor ve baya buyuk ve sık yapmaya basladi acaba yem seciminden mi kaynaklaniyor