Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipman önerisi

Smarttan uzak durun. En kalitesiz ısıtıcı. Birde 830 lira fiyat çekmişler.

Bu akvaryuma 100 watt yeterli.

Akvaryuma dekor olmaz hayvanlar parçalayacak boya gelmişler. Bir de akvaryum ufak hareket alanları kısıtlanmasın.

Bu arada ayrı bir akvaryum kuruyorum sadece balıklar olacak Midye almak istiyorum tatlı Su midyesi 22 °C yaşıyormuş oda ısısı uygun mu?

Yemleri yenilmek istiyorum
Dişi 9 cm
Erkek 8 cm
Erkek 7-8 aylık olmasına rağmen hızla büyüyor
Dişi kaplumbağam onun aksine yavaş büyüyor akciğer enfeksiyonu yüzüne yavaş büyüdüğünü düşünüyordum sekiz gündür günde 1 defa gentagut verdim
ben bunların iyileştiğinden nasıl emin olabilirim hapşırma yok burun akıntısı yok sanırım iyileştiler 😌

Bizim kapluşlarla ilişkimiz🤠

1000019398.png
1000019396.png

Bunlar elimde 2 dakikada mayışıyor
Lafın gelişi değil cidden taş çatlasın 5 dakikada mayışıyorlar
elime alıyorum kontrol etmek için filan ilk önce etrafa bakınıyorlar kontrol ediyorlar sonra uyuyorlar
Ve ilaçtan sonra büyüme hızı arttı ikisininde
Şansıma uysal hayvanlar ya da ben kendime fazlasıyla alıştırmışım : D beni ısırma gibi huyları yok kızımı ilk aldığımda bir defa ısırdı o kadar
Arada serbest bırakıyorum onlara ait çarşafı seriyorum mikrop kapmasınlar diye odaya herhangi biri girdiği an bana geliyorlar : D
kedi değil ki mıncırasın
En fazla kabuğunu kaşıyorum
: D
(Hijyene dikkat ediyorum benden onlara onlardan bana geçebilecek hastalıkları biliyorum ve dikkat ediyorum)

Son düzenleme:
Atlantikte aynı kalitede. Bunların camları normal cam ve ince hayvanlar kabuklarını vurduğunda kırıyor. Tetra ht alın.

Midyeyi ben beslemiştim. Kaplumbağada uygun değil. Max 24 derece suda yaşıyorlar.

22 derece hem balıklar hemde midye için uygun. Yalnız evin en soğuk olabilecek yerinde olsun. Yazın sıcaktan su ısısı artıyor. 30 dereceleri buluyor. Bendeki midyeler bundan kaynaklı çatlayıp öldüler.

İç filtre ile yeterli sirkülasyon olsun. Gelen suyu filtreler ve beslenirler. Hava kabarcığı veren model alın. Onlarında oksijene ihtiyacı var. Kum silis yada o ayarda olsun. Akvaryuma bırakın o uygun yeri bulup kendini gömmerek kabuğu aralar. Dekor sirkülasyonu engellemesin. Kirler ve yem artıkları bu şekilde onlara gelecek.

Hayvanlar rahat hareket ediyor iştahları yerinde ise iyileşmişlerdir. Aydan aya boylarını ölçün uzama varsa sağlıklıdırlar. Cinsel gelişime kadar erkekler sonrasında dişiler daha hızlı büyür.

Elinizdeki yemler nedir?

1000019412.jpg

Bunlar ve Birde tropical biorept W
Vardı ama benim hatam yere düşürdüm kaplumbağaları da vermek istemedim şu anda tropical biorept W bende yok

Açık yem bir daha almadım ama son aldığımda iki paket almıştım anca bitti bir daha almam 😅😅

Benim kaplumbağalarım hasta olmasına rağmen her zaman çok iştahlılar ve çok hareketliler sadece hapşırma ve burun akıntıları vardı şimdi onlarda yok

Tatlı Su midyesini merak Edip araştırmıştım size birisi sormuş sizde kendi deneyiminizden bilgi vermişsiniz o yüzden size sorma ihtiyacı duydum
Salonda duracağı içi yazın hep klima açık oluyor su sıcaklığı artmaz diye düşünüyorum
Balıklar için yapacağım akvaryumda silis kum ve Hygrophila Salicifolia 5 kök akvaryum bitkisi, Marimo Moss Ball 5 adet olacak taş koymayı düşünüyordum vazgeçtim midyenin hareketini kısıtlar diye sadece akvaryum bitkisi ve en fazla 10 adet balık olur diye düşünüyorum
Bende şelale modeli olan filtre hava kabarcığı oluşturuyor eğer yeterli kalmaz ise hava motoru alabilirim
Midye nasıl besleniyor sıvı yem diye bir şey okudum ama anlamadım

Bu led'i almak istiyorum istiyorum yeterli mi bilmiyorum
akvaryum kapağı şık durmadığı için akvaryum kapağını yapışan ledleri tercih etmiyorum bu ayaklı olduğu için bunu tercih ettim

balık akvaryumumda midye besledim..ince kuma kendini gömüyor ve bir köstebek gibi kumun içinde hareket ediyor..bitkili akvaryum yapacaksaniz bitkileri kökünden cikartiyor..besleme için özel birşeye gerek olduğunu düşünmüyorum..suyu filtreleyip içinden kendine göre birşeyler tutuyor sanırım..akıntılı akvaryum seviyorlar..sicak suyada pek gelmiyorlar..23 24 ün üstünde yaşayamıyorlar..

balık akvaryumumda midye besledim..ince kuma kendini gömüyor ve bir köstebek gibi kumun içinde hareket ediyor..bitkili akvaryum yapacaksaniz bitkileri kökünden cikartiyor..besleme için özel birşeye gerek olduğunu düşünmüyorum..suyu filtreleyip içinden kendine göre birşeyler tutuyor sanırım..akıntılı akvaryum seviyorlar..sicak suyada pek gelmiyorlar..23 24 ün üstünde yaşayamıyorlar..
Yaa hiç gideri yok mu bitkileri sipariş ettim ://
Bitkilerin dibine taş koysam zaten kenarda duracaklar

Son düzenleme:
Akvaryum ısıtıcısı kaç Watt olmalı
Bu uygun mu

Silis kum dışında akvaryuma hangi aksesuar koyulur
Eheim, sera, tetra marka ısıtıcılara bakın. 200Watt ısıtıcı büyük olur büyüdükçe dayanıksızlaşır. Büyük ısıtıcılar için iyi markalar alınmalıdır.
Silis kum dışında dekor aksesuar önermem. Mümkün olduğunca Akvaryum boş olmalıdır. Hayvanlarına yüzmesine engel olacak birşey olmamalı.

Isıtma lambası var mıydı?

Bu led'i almak istiyorum istiyorum yeterli mi bilmiyorum
akvaryum kapağı şık durmadığı için akvaryum kapağını yapışan ledleri tercih etmiyorum bu ayaklı olduğu için bunu tercih ettim
Kapak olmaz üstü açık olmalı. Akciğer solunumu yaptıkları için temiz havaya ihtiyaçları var. Yalnız kapak olmayacagı için kaçmalarına engel olacak kat çıkın.

Led olmaz. Isıtma lambası var mı?

Bitkilerin önüne mutlaka sağlam bir set yapın..tuhaf bir gücü var..yerini sevip orda mutluysa günlerce kımıldamıyorlar ama

Eheim, sera, tetra marka ısıtıcılara bakın. 200Watt ısıtıcı büyük olur büyüdükçe dayanıksızlaşır. Büyük ısıtıcılar için iyi markalar alınmalıdır.
Silis kum dışında dekor aksesuar önermem. Mümkün olduğunca Akvaryum boş olmalıdır. Hayvanlarına yüzmesine engel olacak birşey olmamalı.

Var siz demiştiniz demir Çanaklı masa lambası 60 W olsun demiştiniz aldım
52 W eski tip ampül takılı kuru alanla arada 20 cm var
32 ° C

Bitkilerin önüne mutlaka sağlam bir set yapın..tuhaf bir gücü var..yerini sevip orda mutluysa günlerce kımıldamıyorlar ama
1000019422.jpg

Anneme derdimi anlatmak için yaptığım çalışma 😂😂
( Hanımefendi ikna oldu )
Lepistesler köpek balığına benzemişler : D
Çizgili olanlar midyeler
Balıkların altındaki salyangozlar
Kafamdaki basit akvaryum böyle işteee üstteki aydınlatma
Benim Max çizim

Son düzenleme:

1000019423.jpg

Şu anda kullandığım ampül 52 W
Değiştirmem gerekiyor mu?
(Fotoğraftaki takılı olan ampül markanın gönderdiği onu kullanmıyorum )
Kaplumbağalarım
Dişi 9 cm
Erkek 8 cm
Hasta oldukları için hızlı büyümüyorlardı iyileştikleri için 7-8 gündü hızlarını arttığını gördüm
Şu anda hızla büyüyorlar

Geri