Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

asi kız

Bordo Bereli
İyi günler benim erkek kaplumbagam rafaelin cinsel organı bembeyaz sizce bu normal bisimi? Cisini yaptığı kısım normal renginde geri kalan yerleri kireç gibi bembeyaz

Cvp: Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

bu yaralanan kaplumbağa değil mi ? yara kabuk bağladıysa sürekli su içinde durması sebebiyle kabuklaşma beyaz renk alır. eğer sağlam olan kaplumbağa ise mantar yada bakteriyel bir durum olabilir. bu durumda ayrı bir kapta litre başına 2 damla metilen damlatıp içine bir saat kadar koyup beklet. su yüksekliği yere bastığında kafasını su dışına uzatıp çıkarabileceği oranda yüksek olsun daha fazla değil.

evt abi yaralanan kaplumbagam rafael tuhafıma gittide sana bir danışayım dedim o halinden memnun acısı sızısı yok çok şükür ama o renk değişimi beni tedirgin etti :(

Nolur bana yardım edin kaplumbağam iki gündür cinsel organını icine çekemiyor. Hic boyle olmamisti hemen toplayabiliyodu ve dikkatimi ceken organin ortasindaki delikte beyaz baloncuk var o yuzden toplayamiyo gibi soguk su kompresi yaptim olmadi ne yapmam lazim 6 yildir bakiyorum onemli bisey var mi kaplusumun

Hayvanın kabuk boyu 10 cm civarlarında ise cinsel gelişim sürecinde bu tip olaylar olabilir. Suyunu 28 derece yap. Soğuk suya temas ettirme hayvanı hasta edersin.

Dış filtre kullanmıyorsan akvaryum suyuna 2 damla metilen damlat. Bakteriyel bir durum varsa elimine etsin. Ayrıca aynı su sıcaklığında olması için akvaryumdaki sudan temiz bir kaba hayvanın kabuğunu geçecek kadar su doldur. Litre başına bir damla metilen mavisi damlatıp yarım saat kadar beklet. Ertesi sabah durumunu bildirirsin.

Hayvana yem olarak ne veriyorsun ?

Turtle stick yemi ama baska protein agirlikli besinlerde veriyorum. Cani acimiyo yemesinde de hicbir sorun yok. Dediginizi yapicam insallah iyi olur

Resmini atmak istiyorum yukleyemiyorum:(

Dışardan et ve özellikle işlenmiş et verme. Tatlı ve tuzlu yiyecekler verme. Sera raffy p, jbl agil, tetra reptomin al. Turtle stick pek makbul bir yem değil. Raffy p 'deki kırmızılar mineral yemdir bunları ayırıp haftada bir vereceksin. 8 cm kabuk boyuna geldiğinde günlük tek öğün yapacaksın. Verdiğin yiyecekler ve kabızlıkta bu durumu oluşturabilir. Dışkılamada sorun varsa marul ve kıvırcık verebilirsin. Yapabilirsen bir damla da zeytin yağını ağzına damlat.

Sera, tetra, jbl, tropical ve son dönemde öne çıkan prodac tartafood yemlerden başka marka alma.

mailto:/EpqaXv.jpg

mailto:/1rkQ1G.jpg

Suan durgunlasti yem yemiyo

Hayvanı vet. Hekime götürmek lazım. Bu normal değil.

Hangi şehirdesin.

Aydin - nazilli:( yarin tum veterinerleri gezcem anlayam cikar mi bilmiyorum yeme atlayan hayvan yem degil hic bisey yemiyo ya su iciyo ya yutkunuyo surekli cok durgunlasti arada sadece iceri sokmaya calisiyo o kadar cok uzgunum suan

Mantar olabilir. Dediklerimi uygula bu arada. Üniversitede vet. Fakültesi varsa oraya götür. Ama önce sor sonra götür. Hayvan bir cisim ya da iri bir taş yutmuş olabilir mi ? O beyaz kısmı kulak pamuğu ile alabiliyor musun bir bak. Fakat bastırma organa ait birşey olabilir.

Cok enteresan bisey oldu orasina kantaron yagi surdum beklettim disarda emsin diye sonra suya koydum icine cekti:) kantaron yagi her turlu acik yarayi kapatiyo mikrobu temizliyo deniyim dedim yarina bakcam bi degisiklik olcak mi ama yine de veteriner bulcam tabi bu arada ben kaplusuma tavuk balik peynir yumurta beyazi parcalari veriyodum hatta bazi meyveleri bile zarar verir mi

Simdi dediklerinizi yapmaya basliyorum

Bu arada kulak pamuguyla denedim ama cikmadi baloncuk gibi bisey patlicak gibi oldu ellemedim daha

tuğba hanım yaptığınız olumlu sonuç verse bile yanlış.. uzman bir veterinere danışmadan kendiniz hareket etmeyin

Bu zamanda organik olmayan tavuk insanlar için dahi zararlı.

Balık olarak bir tek alabalık verilebilir kaynar suya atılıp 5 dakika kadar bekletilip sonra soğutup verilebilir. Ama 2 haftada bir verilmeli fazlası vücuttaki kalsiyumu emer.

Haşlanmış yumurta verilebilir ama ayrı bir kapta su koyarak verilmesi iyi olur dağılınca suyu kirletiyor.

Yağsız temiz bir kıyma parçası haşlanmış suya atılıp bir dakika sonra çıkarılıp verilebilir.

Ama bunlar hayvanı yem yeme isteğinden uzaklaştıran şeylerdir. Verdiğimiz yemler hayvanların ihtiyacı olan her şeyi içeriyor. Özellikle sera mineral yem mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Haftada bir gün verilir. Tüm gereksimini karşılar.

Yukarıda saydığım ürünler hastalığa ya da herhangi bir sebebe bağlı iştahsızlık durumunda yemesi için denenebilir. Marul kıvırcık ve salatalıktan hangilerini seviyorsa onlardan 2-3 günde bir kabuğu oranında verilmelidir. Bu bağırsaklarını çalıştırır ve temizler.

Tatlı ve tuzlu yiyecekler katiyen verilmez. Peynir ve süt ürünleri kadar meyvelerde menülerinde yoktur. Bunlar karaciğer ve böbrekleri için zararlıdır. Tuz ayrıca ödemde yapar. Bu verdiğin ürünlerden kaynaklı bir durum olması da söz konusu olabilir.

İşlenmiş et türevlerini de vermiyoruz içindeki uzun ömürlü olması için kullanılan maddeler karaciğer kadar pankreası içinde zararlıdır.

O şey iltihapta olabilir. Eğer hayvan marul kıvırcık yiyor ise 2 gün sadece bunlardan yedir.

O yağı her gün bir kez sür bakalım ne olacak.

Kaba alıp metilen damlat dediğimi sadece bir kez yap. Akvaryumda kaç litre su var.

Evet peynir ve meyvelerden olabilir o zaman maruldan çok salatalik seviyor ben ona biraz biraz vereyim suan cok rahatladi hareketlendi yeminide yedi iceri cekme sorunuda yok simdilik yarin hemen iyi bir veteriner bulucam yardimlariniz icin cok tesekkur ederim neyi nasil vericegimi ogrebmis oldum

Veteriner hekime önce kaplumbağalar konusunda bilgisi olup olmadığını sormanda fayda var. Hayvan yolda sersebil olmasın. Fakülte varsa oraya sor. Egzotik hayvanlar üstüne ders görüyorlar artık.

Götürürken temiz ayakkabı kutusu gibi bir kutuya kağıt parçaları veya temiz havlu yada bez koyup içine hayvanı koyarsın. Gideceğin gün yem vermeyeceksin. Hayvanı kurulayacaksın ve kağıtların ya da bezin arasına koyacaksın. esintide kalmaması için kutuya hava deliği aç ama kokmayan bir poşete koy. Siyah poşetler kokar. Arada poşetin ağzını açıp içeri hava girmesini sağlarsın.

Veteriner fazla ikinmaya bagli pro ile baslayan bir hastalik adi verdi su sicakligini 31 dereceye cikar ve yag iyi gelmis bir hafta sur dedi bir hafta sonra gecmezse gel yine bir ilac adi verdi onu enjekte edicez dedi

Prostat dedi deme. Ikınmayla olacak hadise değil ıkınma ile cinsel organ tetiklenir ama bağırsak dışarı çıkar. Bunun şekli bir garip neyse o ilacı sür bakalım. Benim yazıyı mı okudu yoksa.

Yok prostat demedi baya uzun biseydi dedigi kelime suan cok iyi hareketli yeme yine atliyo buyuk tuvaletinide yapiyo suan bir sorun yok gibi ama bir degisme olmazsa yinede 1 hafta sonra götürcem

Takip et bakalım. Durumda sorun yoksa boş yere götürüp hayvanı hasta etme. Havalar dengesiz akciğer enfeksiyonuna yakalanırsa daha kötü uğraştırır.

Geri