Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

Cvp: Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

kaplumbağamın durumu iyiye gidiyor gibi..

mailto:/kJnE5r.jpg

Devam et yağa. İzmirde konusunda hakim hekim vardı son çare oraya götürmek olacak. Hayvanın ağzına da her gün bir damla zeytin yağı damlat. Eğer çıkaramayacağı bir şey yutmuş ise ona bağlı bir iltihap ve şişkinlik olabilir.

Son durum bu kabarcik cok kuculdu herseyi normale dondu suyunu sicak tuttum hergun bir parca salatalik verdim ve iki kez orasini yagladim sonuc bu umarim hepsi kaybolur

Zeytinyagini unutmusum yarin onada baslarim

mailto:/7P7q2a.jpg

tamamen iyileşti

Güzel bayağı toparlamış hayvan. içeri alabiliyorsa sorun çözülmüştür demektir. Tam düzelse dahi birkaç gün hem ağzına bir damla zeytinyağı damlatmaya devam et hemde kantoron yağını cinsel organını çıkarırsa sürmeye.

İçeri alamaması dışkılamada da problem yaşatır. Dışkı yapıp yapmadığını da gözlemle. Yapabiliyorsa normal yem düzenine geçebilirsin.

Salatalik ve zeytinyagina devam ediyorum. Artık istedigi zaman çok rahat çıkarıp iceri toplayabiliyor. Dışkısınıda düzenli yapıyor. Bir kaç gün daha yağı sürmeye devam edicem. Neden oldu bilmiyorum ama umarım yine olmaz.

Umarım. Bu tür bir durum ile karşılaşmamıştım.

abi benim leonardo yaralandı cinsel organını içe çekemiyor resmen parçalanmış gibi yaramaz diğer erkek kaplumbagam ısırmıs ısırmakla kalmamış bogazına kadar sokmuş zor aldım hayvanın hareketlerinde bir anormallik yok tek bir sorun dışında agızdan nefes alıp vermeye çalışıyor zorlanıyor kanama yok ama toparlayamıyor kuru kapta duruyor veterinere gidemiyorum ne yapabilirm olucekmi leom? :(cok ciddi durumu :(

Hayvan acı çekiyor tek çare hekime göstermek. Ona göre ilaç verecektir. Hastalıklar bölümü ana başlığı içindeki kırmızı yazılı konunun sonunda hekim listesi var.

Bundan sonra bu tip şeyler artık olacak. Ya akvaryumu büyüt ya da hayvanların bir kısmını sahiplendir.

Bir arkadaşında kaplumbağasına böyle birşey olmuştu. Yalnız konu nerede bilmiyorum.

abi nefes alış verişi normale dondu çişini yapıyor ama kakasını yapmıo yem yemıyor ama toparlayamıyorda ayrı bır kapta azıcık suyun ıcınde duruyor dediğim gibi nefes alış verişini kontrol ettim normal hızlı ve ya zorla nefes alıp verme olayı yok
mailto:/LAJQQG.jpg
mailto:/rMqEEN.jpg dokundugum zman hıcbır tepki vermiyor yarasına olu deri olmus cızık cızık hayvanın davranıslarında bir anormallik yok dediğim gibi abi sabaha kadar başınde bekledim uyutmadım ne olur ne olmaz dıye veterinere dun gitim abi sincandakine bitane var zaten bız kaplumbagadan anlamıyoz dedi sonra goz ucuyla bakıp hayvana bu olmus zaten dedi yasıyor nefes alıyor bi bakın dedim gule gule hanımefendi dediler

abi akvaryumda bide onun dışında 3 kaplumbaga vardı birisi ayrı kapta duruyor 8 aydır diğeri olmustu akvaryumda leonardo dısında bir erkek 2 dişi vardı dişinin teki çok kucuk akvryumu temmuzda buyutcem abi zaten

Durum pek iyi gözükmüyor. Dışkılamada problem olacaktır. Yem verirken üzerine zeytinyağı damlatıp ver. O bölgeyede zeytin yağı sürebilirsin. Suyun yağlanması önemli değil. Yedikçe ver ama fazla verme. Marul yaprağı da verebilirsin.

Hayvan uyusun. Uyuması hareket etmesinden iyidir. Metilen mavisi varsa suyuna 3 günde bir, bir damla damlat çok olmasın.

Basur için kullanılan krem var eczaneden sorup al. Bu kılcal damarları büzer. Bu şekilde cinsel organı içeri çekebilir. Ama eczacıya sor yinede. Resimleri göster. Açık yara yoksa uygulanabilir.

abi hayvan hiç yem yemiyor hareketleri normal ama yavaş dışkılama hiç yok dunden beridir çişinide yapmadı kakasını 2 gundur hiç yapmıyor yemde yemiyr marul kıvırcık verdim red ediyor hayvan uyuyor zaten uykusu geldmi sabah bir ara nefes alıp verirken nefesi duracak gibi oldu suyun altında nefes alıp verebiliyor garip bi şekilde burnundan alıp veriyor ama cinsel organı boyle ıplık gıbı ınce parça parça olmus ve en kok dipten kopmuş yarısı tutuyor diğer yarısı derinin

Cerrahi müdahale lazım ama ankarada yapacak var mı bilmiyorum veteriner fakültelerine sor önce.

Hayvanı kendi haline bırak.

abi kendi halinde zaten sadece uç sıkıntımız var:1.yem yemıyor,2.kakasını yapmıyor 3. seyını toparlayamıyor onun dışında hayvanı gozlemliyorum bir problem yok

diğer hal ve haraketleri normal hiç bişi yapmadım tedavi felan uygulamadım bekliyorum 3 gundur sadece gozlemliyorum hal ve hareketlerini bırde zorla yem yedirmeye calıştım dun o kadar başka hiçbişi yapmadım dun hastaneye gittim sordum kaplumbagama baktılar seyinın kesilip idrar yolunun kuyruga bağlanması lazım dedi doktor onun dışında sağlıklıymış ve veteriner bulamadım normal doktora götürdüm acilden giriş yaptık sarsmadan hayvanı evde beklet kanaması olmasın veterinere gıtmesı lazım acilen yoksa hastayı kaybedebilirsiniz dedi ..veterıner bakmazken normal doktor baktı ne iyi insanlarvar

Oncedende bu isirmalar ve kanama durumu olmustu hatirliyorum gruptan . Uzuldum kotu durumda suan organ yirtilma fazla. Ayrilmasi ya da alanin genisletilmesi gerekliydi . Bastan onlem alip bu durumlarla karsi karsiya gelmemek hem akillica oludu hem de hayvana eziyet olmazdi . Suyunu temiz tutmalisin mikrop kapabilir . Digerlerinden ayirdin mi bilmiyorum lakin isiticisiz ortamda tutmamaya dikkat edin daha bir ustune titrenmeli bu durumda . Yemek yemiyorsa direnci kirilmasin diye vitamin agzina damlatabilirsin . Acil veterinere goturmekte buyuk fayda var suan acisini tahmin edemiyorum canlinin ... ihmalkarlik mevcut lutfen alanini bir an once buyut

Sen bi 3 gun daha gozlemlemeye devam et, hayvan yasarsa, yine ayni yerde devam edersin bu sefer artik kokunden yerler en son. Yalniz olurse, sakin uzuldum deme..

Koca Ankara'da mudahale edecek bir Allahin kulu kalmamis mi ben anlamadim? Burdan surekli chatlesmek de ne?Gereken yazilmis iste.

Ki daha once de olmus ayni olay. Ahlanip vahlanmak yerine, insanlarin sana dediklerine biraz kulak ver. Gecistirme, gerekeni yap!Bunu doktora yetistir ve kalanlari da artik ayir Sahiplendir.Bakamamak ayip degil, kabullenip sahiplendirmek bir erdem ancak sen, oldurmaya calisiyorsun birseyleri, zorla hem de.Hayvanlarin fotosunu gordum, dana kadar olmuslar.Ben, kendi buyuk akvaryumumda dusunemiyorum o kadar adedi.Ama herseye cevabin var.Masallah satir satir Simdi yine senden gelir bi suru "o oyle degil de, bu boyle, su gecsin de sunu yapacam da"

Surekli msjlarin "hee onu yapacam da, sen suna bi cvp ver" seklinde.Ayni kisirdongu ve uzerinden yillar gecmis diyebilecegimiz cinsten.Bence biraz takip eden herkes, senin akvaryumu falan buyutemeyecegini(veya buyutmeyecegini) anlamistir

Avrupa'da olsa; senin tum bu aylardir yazismalarini ve hayvanlarin durumunu gorseler, kesin elinde alirlardi!Ama burasi TR.Insan ucuz, hayvan ucuz, canlari ucuz!

Alip gole atanlardan hicbir farkin yok.Hatta onlardan caresiz kalip, bir nevi surunmesin diye bunu uzulerek yapanlar vardir. Sen ise gayet kasitli yapiyorsun.

Hic tarzim degildir birine bu sekilde yazmak ancak gercekten insani cildirtir senin bu bosverciligin.Ilk bakista seviyor, onlar icin ölüyor goruntusundesin ama ici bos.Eylem yok. Laf, sorular,vaadler ama yapilan sey yok

En acilinden yarali hayvani veterinere goturmeli,kalanlari dagitmali ve sendeki tezatliklari yorumlayabilmesi icin bir uzmana danismalisin. Son yazdigim senin kisisel tercihin.Ne yaparsan yap.Ancak diger yazdiklarim, hayatlari sana bagli, senin elinde olan canlilar icin Onlar maalesef ki, sana muhtac!

berrak abla abla diyom saygımdan benım elime para gectikçe elimden geleni yapıyorum hayvan ayrı yerde duruyor seviyorum sevmediğimi uzulmediğimi nerden biliyosun insanlara bu kadar acımasızca yorum yapmak çok kötu bu bir ikincisi sizin imkanınız var herşey için benim olmadıgı halde onları yasatmaya bakmaya çalışıyorum ben ıstemiyommu sanıyon kocaman akvaryumları olsun tum ekipmanları olup saglıklı olsun beni gaddar bir insan gibi gösterme lütfen allah rızası iiçin onlara bişi oldumu canımdan can gıdıyor evt sizin gibi bilgi,li olupda bakamadıgım için kusura bakmayın evt belki size göre cahil olabilirim ama kim ne derse desin en derinden seviyom onları buyutmeyeceğimi nerden biliyosun param olunca tum ımkanarı yapıyom

evt acilen kattı suretle veterinere gitmesi lazım babama yalvardıgım halde götürmeme izin vermiyor ölmüş zaten ölü hayvanı nereye götürcen diyor halbuki hala hayatta yasıyor bana bu kadar acımasızca davranman hiç hoş değil BERRAK ABLA!KUSURA BAKMA AMA HERKES DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL benime hatalarım olabilir yok demiyom ama hiç değilse çabalıyorum onu yapmayanlarda var!

yaraLI OLAN BAŞKA KAPTA öteki dişide başka kapta,akvaryumda 2dişi 1 erkek var biride bebek pretty

bosvermedim ben bişi ihmal etmemek için çabalıyorum ve bana bu kadar acımasızca yuklenmeyin ben boşvermiş ihmal etmişim gibi gözüksemde içimde ne fırtınalar kopuyor biliyonmu berrak abla hergun vıcdan azabı cekiyorum onlara iyi bir hayat sunamadıgım için hergun kendime kızıyorum su hayvanlara bakamıyosun lanet olsun senin gibi insana diyorum kendi kendme cem abiye sana emre abiye o hayvanlara bakısınıza ımrenıp sizin gibi olmaya çalışıyorum görmüyormusun?cem abi böyle konustugum için ister at sayfadan ister atma insafına kalmmış senin....son sozum budur cok sevdim kaplumbagaları birterk bunu bilir bunu söylerim

rahatsız ettım kusura bakmayın herkesden ozur diliyorum hakkınızı helal edin daha yazmam merak etme berrak abla rahatsız olmussun benden

Veterineri ara, durumu izah et Sana biraz maddi acidan yardimci olsun.Tutari ogren, ben ve yardimci olmak isteyen varsa 5-10 hic onemli degil, toplanir para.

Digerlerine yazacagim suan uygun degilim

Sen acil olarak gorus, ogren tedavi ve tutari

Yada muayene tutarini.Ama duzgun biri olsun.

Sen, burada soylenmek isteneni anlayamamissin.Herkesin dedigi(ve benim de) bakamiyorsan sahiplendirmen.Bakmak istememek demiyoruz ama belli ki bakamayacaksin.Veterinere goturmek bile, babanin elinde ise, akvaryum kurmak vs cok zor isler Neticede aileye bagimlisin.Bu yuzden, sahiplendirmemene tepkimiz

Neyse oncelik su veterinet mevzusunda Hemen ogrenip yaz bize

berrak abla idolumsunuz evt bakamadım suçluyum agır konustuysam ozur dilerim az önce leonardoyu kaybettik.. geçen hafta çarşamba geldi bu olay başına bugune kadar direndi ama kanaması oldu az once ve sonra nefesı durdu...başımız sagolsun

evt abla ailemden ötürü bakamadım ve öldü hayvancagız sırf onlara yem alcam diye haçlık bile vermiyorlar..olsun diye dua ediyorlar

Basın sagolmasin . Olmasin yani öldu noldu simdi ? Yani o canliya yazik degil mi. Gecen senede birkac kez organ isirmasi oldu . Ayir sahiplendir buyut akvaryumu ne yapiyorsan yap ama lutfen birsey yap dedim . Oluruna birakmak senin isin . Laf dinlememek konusunsa marka olacaksin . Seninle gram sorunum olamaz kisiliklere karsi bir sinir katsayim artma durumum yoktur . Lakin su canlilarin hayatlariyla oynaman beni benden aliyor . Yumusak davranmakta kararliydim fakat bugun kurdugun cumleler okuduklarim gecen sene bana soylediklerinin aynisi . E hani ilerleme yok hala ayni terane . Kardesim lutfen sahiplendir ailenide gecen sene kotuledin param yok senin var dedin . E azalt e birsey yap ama o da yok .ölmelerini istiyorsa senin demene gore hangi akla mantik hala o evde o eziyetle tutuyorsun ? Sevsen deger versen iyi bakamiyorum ama seviyorum diyip olumlerini izlemezsin iyi ortamda yasayacaklari yollar arar ve sahiplendirmeye gidersin . Oyuncak degil bu can . Tepkilerin en buyugudur olume sebebiyet vermek .bunun dogrudan ya da dolayli olayi yok !

Geri