Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Cvp: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

100 er litre su var 2 akvaryumda digerinde 50. Akşam eve gittiğimde fotoğrafları eklerim şimdi dışarıdayım. Büyüklerin ölçüsü 70x45x35. Küçük 53x38x30=60 yapıyormuş 55 yazmışım.

Ampülleri ülkemizde stok bittiğini düsünerek getirttim ve dolar üzerinden olunca bir de dönüştürücüler eklenince bu fiyat ortaya çıktı. Zaten dediğim gibi amacım buradaki dostlarıma yardımcı olmak kredi kartı olmayan ya da yurtdisi sipariş veremeyenler için, yaşı 18den küçük arkadaşlar için kolaylık sağlamak. Hiçbir kar eklemeden satıyorum. Yorum ve önerin için teşekkür ederim Alisarp. Akvaryumlar 100 litre su ile biraz küçük ancak hayvanlar tek başına ayrı ayrı akvaryumdalar ileride inşallah bütün akvaryumları büyüteceğim özellikle de cumberlandinkini.

Tek tek bakmakla en güzelini yapmışsınız yem yerken yada baskınlık kurmak için oluşacak kavgaları engellemişsiniz.. Belki çizgiliyle cumberland ilerde aynı akvaryumu paylaşabilir :) bu arada çizgilinin silis kumu biraz fazla olsun çünlü kendini kuma gömmeyi seviyor diye biliyorum :)

Cizgilide silis degil dere cakili oneriyoruz kum yemeyen bir tur
Slider turuyle ayni yerde olmaz yasarcan neyazikki
Yukseklik biraz az olsada hayvanlar disi olmadigi surece goturur diye dusunuyorum

RES dişi, çizgili erkek. Çizgilimde 1-3 mm karışık dere kumu RES ve Cumberland'de 0.7 mm silis kum var.

Tamam çok farketmez ama çizgilinin kumu hangi tür olursa olsun biraz fazla olsun kendini kuma gömmryi seviyor çünkü

Evet kumunu kalın tuttum ve aldığımdan beri genelde dipte kumla oynuyor. Kaplumbağa tanıtım albümü bölümünde vaktim olduğunda detaylı tanıtacağım.

Iyi cizgilinin akvaryumu omurluk gider
Ama resinkini mutlaka degistirmenizi oneririm
Cumberland erkek ciksa aslinda ikisine 450 litre akvaryum oyle guzel olurki aslinda

Onumuzdeki seneye kadar degistirme planim var akvaryumları, ben de cumberland erkek çıksın istiyorum hep beraber bekleyip gorecegiz :) .

Kumlar en ideali olmuş. Çizgilinin ulaştığı boyut res ler kadar olmadığı için bencede ömürlük gider. Diğeri ikisi için ileride Ali Sarp ın dediği gibi tek büyük akvaryum iyi olur. Bende res ve cumberland ergenliklerinde ve sorun yok. Bu arada çizgili ve res anlaşamıyor, bunuda yaşayarak gördüm. Tabi cumberland da bir slider türü, oda olmaz.

Ampuller sana da pahalıya gelmiş diyebilirim. Burada şu an iki güç seçeneğide 60-70 tl arasında değişiyor. Ama 3 ay önce olsa bunlarda gelmiyordu. İyi niyetin için teşekkürler. Forumumuzda böyle düşünceli arkadaşlar görmek çok iyi.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben ampülleri bekleteceğim olur da stoklarda biterse seve seve ihtiyacı olanlara temin edebilirim.

Geri