Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Cvp: RE: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Alisarp' Alıntı:
Yasarcan normalde isitma olarak kullandigin lambayi kullan ekstra bir harcama degilki ozelliksiz bir ampul yetiyor

Ama uvb geldiğinde elimde 1 lamba 2 ampul olucak o yüzden dedim.. Bir lamba daha takıp öyle kullanıcam uvb yi zaten 2 gün önce dvit vermiştim 1 haftaya kadar alırım takarım

Cvp: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

tamam anladım alisarp sen spot kompaktı diyorsun o özel yapım.bize uygun değil. geniş alana hakim olduğu için teraryumlarda kullanılıyor.

Cem, Ali Sarp mesafeyi ayarlarım diyor
Ancak zaten fahiş fiyatlı ürün. UVB oranı uygun olsada bozuldumu gitti. Bizim ülkede voltaj yükselip alçalması vs gibi olumsuzluklar çok. Doğrudan etkiliyor. Gerçi bu ampuller yüksek kalitede yapıldığı için normal ısıtma ampulleri kadar kötü olacağını da düşünmeyin.
Exo terra; en düşüğü 125 w ve yüksek uvb içeriyor.
mailto:/en/products/solar_glo.php
Bu nasıl bir ampulse bakmanın mümkün olacağını sanmam. Düşük güçte bile değerler yüksek.
mailto:/en/products/sunray_bulb.php

Bu bizim hayvanların uvb olanı 5.0
mailto:/en/products/reptile_uvb100.php
Buda çöl hayvanları için olanı 10.0
mailto:/en/products/reptile_uvb150.php
Buda yeni sistemde çıkardıkları yüksek uvb olan.
mailto:/en/products/reptile_uvb200.php

JBL olanda 80 w var ama uvb %7
http://www.jbl.de/tr/surungen-urunleri/detail/3263/jbl-uv-spot-plus
Ama Juen de 100 w var. Başkada yok.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12075&ad=jbl-solar-uv-spot-plus-100-w

Bak bu yağmur ormanı teraryumları için 70 w olanı
http://www.jbl.de/tr/surungen-urunleri/detail/4930/jbl-reptiljungle-l-u-w-lamba

Buda çöl tipi gene 70 w.
http://www.jbl.de/tr/surungen-urunleri/detail/4927/jbl-reptildesert-l-u-w-light

Sadece kırmızı ile yazdığım hem ısıtma hemde uvb olarak uygun. Ama biz uygun uvb ampulüde günde 4-6 saat yakıyoruz. Yani ya kapatıp gene ayrı ısıtma ampulü yakacaksın yada gün boyu uvb vereceksin. Buda ayrı konu.

Abi sana dedigim sey icin iyi olur gunes 12 de tepeden vuruyor yani isi farkli buda daha cok dogal ortam etkisi yaratir yani fiyati bizim UVb lerlen ayni olsa veya bi 20-30 lira fark olsa tamam da 3 kati bu ampul zaten UVb oranida uygun degil o ayri
Bu yaz amerika ya gidicem bir orada bakarim son linktekilere fiyati uygunsa alirim 2 tane belki isterseniz size de alirim

Kırmızı başlığın hemen altındaki link bizimkilere uygun olan tek karma ampul Ali Sarp.
Öğlen kullanacaksan olur tabiki. Ama bir sene sonra yenilemen gerekecek. Isıtma özelliğini sabahtan akşama kullanamayacağın için bizim kompakt uvb lambalardan pek artısı olmaz. Ancak dışarıdan buradaki uvb ile aynı fiyata bulursan daha yüksek ısı için değer. Gerçi bu ampulün Almanya da ucuza bulunması daha büyük ihtimal. Hatta ABD de bulamayabilirsin. JBL Alman markası. Aksi halde tepeye normal bir yüksek w olan ampul takmanda uvb yanında kafi.

bunlara uygun elektronik duy kullanılmalı deniliyor. bunun yanında çekeceği akımın vereceği ısıyı düşünürsek TTR kablo ile düzenek hazırlanacak. 60-150 cm arası mesafede konumlandırma yapıldığına göre çevresine folyo sarsanda yandığı müddetçe akvaryuma yaklaşmak riskli. bir de şu husus var açık alana ve kuru alana vereceği ısı. ve geniş alana vereceği ışıkla akvaryum genelinde yosun oluşturma etkisi.

Anadolu yakasında oturanlar için İçerenköy Careefour avm pet shopta gördüm bugün. 13 w 64 tl, 25 w 69 tl. İnternetten alamam yada o kadar yol Avcılar a gidemem diyenler için 9 tl fazla verip alabilecekleri alternatif.

zaten gitseler daha fazlaya gelecek. iyi oldu bu anadolu yakasındakilere.

ne olduysa yabancı para gidiyor mersine bu ampuller gidiyor tersine. 90 tl'ye şanslıyız ucuza bulduk diyorduk.

Bende anlamadım Cem. 130-140 tl jbl olanlar ne olacak derken yarı fiyatına ampul buldu Emin sağ olsun. Ancak beklediğim ilgi yok. Ben bir çok arkadaş alır diye düşünürken bunada pahalı denilince düşündüğüm gibi olmadı.

Evet yol parası vs daha fazla tutar. İyi alternatif oldu buradakilere.

aslında şimdi arkadaşlar daha şanslı bizim zamanımızda bu kadar çok ürün ve site, firma yoktu. rekabete girince pek çok üründe indirimler hasıl oldu. herşeyi en az 3'te 1 oranında ucuza mal edebilecekler.

Tabiki. Hele uvb de juen tek başına yazdığı fiyata satıyordu.

Emre Abi aslında pahalı değil ama herkesin açığı o kadar çok ki bakım konusunda bende yem eksikti şimdi dış filtre mesela aslında şuan hemen alabilirim uvb ama sırası var diyorum aslında en önemlisi uvb

Sıraya koyacaksak önce filtre tabiki.
Benim üzüntüm bu exo terra da getirmeyi bırakıcak kimse yok.

O zaman yurt dışından biryerle bağlantı kurulup getirilecek Abi mecbur

Bir ara Samet aldı. Ama volt değeri abd uyumlu olunca dönüştürücü gerekiyor.

aldım bir tane çok teşekkür ediyorum haber için :)

Benimde su avcilardan yeni almam lazim yeni akvaryumlarla birlikte elimde yedek kalmiyor

O adam uva içerikli getiremedi bir türlü.

Merhaba arkadaslar,

Uzun zamandir forumumuzun takipcisi, Ocak ayından beri üyesiyim. Sayenizde öğrendiklerimle 2 adet 110 litrelik 1 adet de 55 litrelik 3 akvaryumda 1 çizgili, 1 res ve 1 cumberland arkadaşıma bakıyorum. Çizgilim 13.5, RES 11, küçük akvaryumumdaki Cumberland 2.5 cm. Dediğim gibi sayenizde mango köklü, silis kumlu, ipek bitkili dört dörtlük akvaryumlar kurdum.

Buraya yazmamın sebebi çoğumuzun eksiği olan UVB lambaları. Ben bu 3 arkadaşım için UVB lambalar getirdim ve 5 tane ekstra getirdim yurtdışından. Hepimiz faydalanalım ve çok şey öğrendiğim siz sevgili dostlarıma bir bakıma borcumu ödemek için bunu yaptım. Elimde 1 hafta içinde 8 adet UVB lamba olacak. 110 volt ile çalıştıkları için ve arkadaşların ulaşması zor olur diye 8 tane de dönüştürücü ve ona uygun çevirici de aldım. Biraz uzun bir mesaj oldu konuya geliyorum.

Bu 5 ampulu dönüştürücüleri de dahil olarak 95 liradan isteyen arkadaşlara vermek isterim. Kavacık/İstanbul'da oturuyorum. İstanbul dışı arkadaşlara kargolayabilirim.

Ürün adı Exo Terra Reptile UVB 100 Tropical Terrarium Bulb (13 Watt). Yani 5.0 lar UVB 100lere dönüştü ve en son çıkan Exo Terra UVB lambalar. İlgilenen arkadaşlara mail adresimi de verebilirim. Zamanınızı aldım, teşekkür ederim.

Keske yurtdisindan getirtmeseydiniz
Burada 13 watt 60 TL zaten oyuzden ne yazikki alacaklara ucuza gelmeyecek
Akvaryumlar biraz daha buyuk olsa daha iyi olurmus su olarak kac litre su var ve olculer nedir ?

Geri