Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Cvp: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Abi şuan jakuziyle duvar arasına sıkıştırılmış normal masa lambası var jakuzinin kenarları biraz geniş olduğu için mandallı olur mu onuda bilmiyorum

Ona mandal sıkışırmı bilemem. Bana kayar gibi geliyor. Bir masa lambası daha koyacak yer yok mu?

Emre abi görmedin sanırım yorumu :) ?

Isitma lambasi olarak bunu buldum kullanan varmi kaliteli birsey mi ?
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8479&ad=exo-terra-sun-glo-neodymium-gun-isigi-lamba-40-watt

Birde benim kuru alani biliyorsunuzdur belki 0,3 metre kare iki isitma lambasi cama sikistirinca riskli oldu kaplumbagalar buyk olunca kafasini kaldirip degme riski yasarlardi bende iki isitma lambami 20 cm e konumlandirdim golge yerde taban isisi 27 derece yani ama boyle bir lamba gordum bunu ben tavandan sarkitsam 30 cm den kullansam heryeri isitir mi yeterli gelir mi ?
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13210&ad=jbl-reptil-spot-neodim-ampul-100-w

linkler açılmıyor.

Yaşarcan; Mandallı tutturmak pek mümkün olmaz gerçekten, senin adına düşündüm de gerçekten sorun.
Duvara monte edilen lambalar ya da lambader düşündün mü? Çok fazla model çeşit var ama işte dekoratif oldukları için fiyatlar biraz yüksek oluyor :( Gerçi İstanbul Ankara gibi şehirlerde uygun fiyatlarda da denk gelir ama Senin için mümkünmü bilemiyorum.

ben birtane mandallı buldum ölçtüm olucak gibiydi.. İşte genişliği falan çok güzelde bu tarz işlerde hep sıkıntı jakuzi.. Zaten şuan için uvb uva alıcak imkanım yok vitamini bırakmıştım 1 aydır şimdi vermeye başlıyorum tekrar

Söylemek istediğim bu tarz şeyler; Sadece model örnek olsun diye koydum yoksa bunlar çok fazla şık :D ve pahalı. Bunların daha basitleri vardır kesin ben ilk arama bulduklarımı koydum, Amaç duvara monte ya da kuru alana uzanacak lambader.

mailto:/vh5a9h.jpg
mailto:/2pzl5cw.jpg
mailto:/vmqa8p.jpg
mailto:/t5kd5g.jpg

Yaşarcan abi tekzen veya ıkea gibi yerlerde uygun fiyata abajür gibi uzun ayaklı istediğin gibi ayarlayabilinen lambalar var. Onlar olmaz mı?

Neslihan abla önce davranmış :D

Yaşarcan evet geç gördüm yorumu. Bu sıra fazla konu açıldı ve çok giremediğim için atladıklarım oluyor. Sonuçta lambayı monte ettikten sonra sorun değil. Bu arada lambader olanlar genekde 500 tl ve üzeri fiyatlarda genelde. Yerden uzananlar neden bu şekilde pahalı. Ben ancak bir tane büyük kuru alana koydum.

Ali Sarp. İlk lambayı uzun bir yapıda olduğu için ben kullanmayı hiç tercih etmedim. Aynısının night glo olanını aldım ama kullanmadım. Hani gücü yüksek olsa uzağa koyarsın mesafe sorun olmaz, ama zaten düşük güçte olunca yakına konumlandırman gerekeceği için bana uygun gelmiyor.
Diğer 100 w olan uygun. 30-35 cm mesafeden kullanabilirsin. Ben kuru alanı genel olarak daha geniş açıdan buna benzer bir ampulle ısıtıyordum. Yakın olanlarda daha rahat çok yaklaştırmadan uygun ısıyı sağlamış oluyor. Şimdi bu 100 w ampul yerine ampul şeklinde seramik ısıtıcı taktım.

Bu arada son aldığım iki exo terra uvb ampullerde sorunsuz çalıştı. En azından uzun süre rahatım.

bu tip alıp monte edeceksen. yerden 1 metre yüksekliği geçsin. su borularına denk gelme delersen iyi iş çıkar.

Seramik isitici dediğin ampulse link atabilir mısın Emre abi ?

Birde 30-35 cm den genel olarak tabanda 29-30 derece isi yakalar miyim ?

bunlar ali sarp genelde gece için kullanılıyor. ışık vermediği için gündüz kullanma olanağın sadece camdan güneş girerse olur. bunların ısısı yoğundur. ona göre mesafe uzun olacaktır.
http://www.serrezistans.com/index.php?urun,30,8

Ben 100 watt lık olanı kullanmıştım gayet memnundum patladı sonra ama olsun evet istediğin ısıyı yakarsın çünkü elini altına koysan bile çok hızlı bir şekilde ısıtıyor Alisarp..

Emre abi malesef çok pahalı dün tekzendeydim bir tane mandallı buldum 10 liraydı ama oda 40 watt a kadardı... Ampul olmadığı için onu 2. plana attım bu sıralar..

http://www.aquanimal.sk/obchod/action/productdetail/oc/2890/product/jbl-reptil-heat-100w.xhtml

Bu ürün juen pette vardı ve oradan almıştım Ali Sarp. Ancak şimdi inceledim bulamadım.

Ampul bulunur fakat lamba ısını ne yapabilirim bu tavandan sarkitilanlar olur mu ?
Yasarcan sen ne kullandın ?

Geri