Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Cvp: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Normal düz floresana geç bence. Ben onu daylight dediği için önerdim. Isıtma lambaların yeterli olur.

emre fluvaller güzel fakat bir kaç sitede baktığım kadarıyla sorunlar çıkardığını söylemişler. pervanede aşınma sebebiyle değişmesi gerektiği ve parçaların yüksek fiyatından yakınanlar var.

Bu arada Fluval Hagen' in firmasıymış. Yani ABD firması.
http://usa.hagen.com/aboutus
Buda iletişim bilgileri
http://www.fluvalaquatics.com/us/about/

bize italya diye yutturdular. belki hagen satın almış olabilir. baksana italya ile ilgili bir veri yok. exo terra da hageninmiş bilmiyordum.

Exo terra nın Hagen e ait olduğunu ben biliyordum. Ama fluval markasını yeni öğrendim.

mailto:/en/contact.php

Lambalar elime gecti emre abi sagolsun bir sorun yok denedimde uygun lambayida anneannemlerden buldum onlardan alicam artik bu lambalari kullanma zamani gelince

Emre abi bu yem 3.2014 mus ben energil yerine buna donuyorum anca oyle bitecek

Sorunsuz çalışmasına sevindim. Ben kontrol etmiştim ama genede yol vs senin kontrol etmeni istedim.

İşte o yem Mart sonuna kadar gider. Nisan başı derken onu kasdettim. En azından iki ay götürür. Gördüğün gibi bayağıda var içinde. Çoğu karides ve yavru balık. Tabi energili şimdi beklet bunu ver. Sen hatta ağırlıklı bundaki balıkları verip önce bunu bitir. Gerisini atarsın.

Aslında ben vermek için geç kalmışım. Öyle dalıp gidince ziyan olacak. Eğer energilde aynı şey olacak gibi olursa 4 ay kala paylaşacağım. Ama artık hayvanlar büyüyor.

Abi bizimkiler tuketme işinde masallah cok iyiler vital 250 ml aldim bitti bitecek
Ben utanmazlikla onuda alabilirim senden bitiremez gibi olursan :)

Energile yanılmıyayım diye baktım. Yılın sonu bitecek. Ama biraz raffy I da var. Ağustos gibi bakalım, Energil bitmeyecek gibi olursa yetecek kadarını alır gerisini zaten veririm. Nimet atılmasın :)

Cvp: RE: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

AEK' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:
Abi suanda ogrendim benimkinde UVa yokmus yani bir Uvb-Uva floresan iki soft isitma birde bu linkteki ampulu kullaniyorum hatta sen onermistin emre abi :D ampul bu
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4504&ad=sera-daylight-brilliant-floresan-lamba-15-w
Bunun bana artisi varmi abi ??

Sen ille boş kalmasın bir floresan takayım diyordun bir sebepten. Bende uygun bir tane gün ışığı lambası tak dedim. Onun için önermiştim diye hatırlıyorum. Zaten hiçbir floresan ısıtma yapmaz.

Isıtma ampullerinde uva yoksa belki ilerde bir tane uva alırsın. Ben bir süre sonra iki lambalı sistemimde bir ısıtmayı uva içerikli yaparım. Tabi exo terra bulursam.

bumble bee' Alıntı:
AEK' Alıntı:
Sabah ampulleri kontrol ettim, hepsi çalışıyor. Teşekkürler Emin, bu uvb ampuller özellikle jbl olanların yüksek fiyatına iyi alternatif oldu. İkisini bugün Ali Sarp' a verip getirdiklerinde 2 tane daha alırım. Bu uva ısıtma olanlarıda getirirse çok iyi olur. UVB kullanmayanlar için exo terra uva ısıtmalar gerekli. Ki ben genede alırım.

Rica ederim abi ne demek, benim yeni aldığımda sapasağlam çıktı. Dediğin gibi 100 taneden bir tanesinde olan şey bana denk geldi :smile:

Alisarp' Alıntı:
Bende hem emin beye buldugu icin hemde emre abiye bana getirdigi icin tesekkur ederim

Bence UVb kullananlar UVa da kullanirsa iyi olur ayrica ben oyle yapiyorum mesela

Benlik birşey olmadı Alisarp sadece aracı oldu. Asıl Emre abi uğraştı senin için.

Emin eğer şu uva ısıtmalarıda çözerse burası çok iyi olacak. Adamda kalmış olsaydı o gün 6 adet alırdım. Neyse bende uvb bol. Ali Sarp ikisini alsın, ben getirdiğinde yedeklerim. Getirmez falan Ali Sarp yedeksiz kalmasın. Benim evde şu an 6 tane var. Alacağım iki tane ile zaten 8 yedek olacak.
Bu arada adamın dediği fluval G serisi ve FX6 yeni sürümü dün inceledim. Sanırım yeni kuracağım sisteme 2260 olan Eheimi alıp FX6 fluval kullanacağım. Tabi fiyat uygun çıkarsa. Ebay ve Amazon 336-337 usd fiyat veriyor. Sanırım bizde de 1000 tl yi bulacak gene. Yeni yapacağıma g6 da uyar ama fiyatı dijital filtrede nasıl uçuk olur bilemem.
http://www.fluval-g.com/filterspecs_e.php
Ben zamanında fx5 filtresinide incelemiştim, ama Eheim ile devam ettim. Ama bu sefer fx6 alabilirim. Bu alttan motorda hava yapma durumlarına karşı avantaj olabilir. Eğer bu filtreye geçersem deneyimde olur. Fluval kullanan fazla yok.
http://www.fluvalaquatics.com/ca/product/A219-fx6-high-performance-canister-filter/#.UuZi2PA5ncc

Eve gidince ilk işim zaten konuştuğunuz şu filtreyi inceleyim dedim. Bir kaç forum sitesinden bakmaya çalıştım önceki sürümlerinden ama bu FX6 modelini baya merak ettim. Sen temin ette fotoğraf/özellik vs detaylı öğreniriz bizde zaten Emre abi.

Bende inceledim Emin. FX5 modelinden çok farklı değil. Rengini siyah yapmışlar. Üst kapak bağlantı vidaları değişmiş ve daha ergonomik. Birde kapakta iki sayaçlı düğme var. Onun ne olduğunu anlayamadım. Eğer bu filtreye geçersem ne olduğunu anlayacağız.
Yazın değişiklikler yapılmış olacak. Ya yeni tanka eheim 2217 gibi bir filtre alıp takacağım yada bendeki 2260 olanı ona geçirip büyük tanka fluval fx6 alacağım.

Bu arada bugün lambalarla ilgili haber gelirse yarın uğrarım oraya.

o sayaçlı düğmeler hatırlatıcı (zamanlayıcı) onları ayarlayarak birinde su değişim zamanını, birinde filtre temizleme zamanının geldiğini görüyorsun. bunlar aylık zaman dilimine ayrılmış. 1 ay üstü filtre değişiminde tekrar çevirip ayarlama yapıyorsun. biraz gereksiz. bu özellik daha çok kafası başka işlerle meşgul olup ilgilenemeyenler için (firma, otel, restorant gibi) uygun olabilir. akvaryuma su giriş ucu da hoşuma gitti. bu şekilde su emiş borusu gibi su içine dikleme koymak ek borusu varsa mümkün. köşeden her iki tarafa doğru su sirkülasyonu yapıyor. böylece ölü noktalardaki kirleri kaldırıp filtreye çekme kolaylaşıyor.

dikkatimi çeken bir şey, filtre çalıştıktan 12 saat sonra durdurulup içerde kalan havanın üst noktadan çıkmasını beklemek ve tekrar çalıştırmak. bunu bizim dış filtrelerde de uygulayabiliriz sanırım. bazılarımızda sıkışan hava yüzünden filtreler gürültülü çalışıyor.

yalnız burada önemli bir nokta var 1500 lt üstü akvaryumlar için kullanılması dolayısıyla bu senin akvaryumun içinde büyük kaçar emre. belki ilerde daha düşüğü çıkabilir.

http://uk.hagen.com/Fluval-fx6

Evet durudurma mantığını kendisi yapıyor. Faydalı bir sistem. Benim en çok hoşuma giden motorun altta yani sürekli su olan bölümde olması.

Sayaçlar bencede gereksizmiş.

Benim 2260 (1500xl) Eheim filtrede saatte 2400 lt çevrimli ve 1500 lt akvaryumlara göre. Bu anlamda sorun yok. Zaten kaplumbağa akvaryumlarında iki kat hacimde akvaryumlara uygun olanlar için önerdiğimizden geyet iyi oluyor.

o zaman alabilirsin. sistemi yeniden baştan aşağıya geliştirdiklerine göre alt modellerde karşılaşılan sorunlarından üstesinden gelmişler gibi gözüküyor..

Bende öyle tahmin ediyorum. Birde bu filtre sorunsuz çalışırsa şu hava yaptı vs durumu gibi unsurlardan kurtulurum. Her filtre açışımda bir şekilde azda olsa hava yapıyor ve sağa yatır sola yatır uğraşıyorum.

şimdi sen deyince aklıma geldi. benimkide gürültülü çalışıyordu. bir ara 10 dakika kadar fişleri söküp zamanlayıcının yerini çoklu prizde ayarlamak için beklemiştim. sonra fişi taktığımda ses kaybolmuştu. demekki çalıştırdıkdan sonra durdurup bekletmek işe yarıyor.

Filtreyi kısa süreli kapatmak dolaşan havanın yukarı çıkmasını sağlıyor. Böylece ses azalıyor demekki. Fluval bu sebeple otomatik kapatıp açıyor. Önceki modelinde de vardı bu. Araştırmıştım.

fluvalin hoşuma giden tarafı da oydu zaten. olası kaçağa karşı çalışmayı durduruyordu. şimdi bu şekilde geliştirme yapmaları güzel olmuş.

Su kaçağında mı çalışmayı durduruyor elektrik kaçağında mı?

su sızdırma diye okumuştum

Geri