Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!AEK' Alıntı:Alisarp' Alıntı:Abi suanda ogrendim benimkinde UVa yokmus yani bir Uvb-Uva floresan iki soft isitma birde bu linkteki ampulu kullaniyorum hatta sen onermistin emre abi ampul bu
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4504&ad=sera-daylight-brilliant-floresan-lamba-15-w
Bunun bana artisi varmi abi ??
Sen ille boş kalmasın bir floresan takayım diyordun bir sebepten. Bende uygun bir tane gün ışığı lambası tak dedim. Onun için önermiştim diye hatırlıyorum. Zaten hiçbir floresan ısıtma yapmaz.
Isıtma ampullerinde uva yoksa belki ilerde bir tane uva alırsın. Ben bir süre sonra iki lambalı sistemimde bir ısıtmayı uva içerikli yaparım. Tabi exo terra bulursam.
bumble bee' Alıntı:AEK' Alıntı:Sabah ampulleri kontrol ettim, hepsi çalışıyor. Teşekkürler Emin, bu uvb ampuller özellikle jbl olanların yüksek fiyatına iyi alternatif oldu. İkisini bugün Ali Sarp' a verip getirdiklerinde 2 tane daha alırım. Bu uva ısıtma olanlarıda getirirse çok iyi olur. UVB kullanmayanlar için exo terra uva ısıtmalar gerekli. Ki ben genede alırım.
Rica ederim abi ne demek, benim yeni aldığımda sapasağlam çıktı. Dediğin gibi 100 taneden bir tanesinde olan şey bana denk geldi :smile:
Alisarp' Alıntı:Bende hem emin beye buldugu icin hemde emre abiye bana getirdigi icin tesekkur ederim
Bence UVb kullananlar UVa da kullanirsa iyi olur ayrica ben oyle yapiyorum mesela
Benlik birşey olmadı Alisarp sadece aracı oldu. Asıl Emre abi uğraştı senin için.
Emin eğer şu uva ısıtmalarıda çözerse burası çok iyi olacak. Adamda kalmış olsaydı o gün 6 adet alırdım. Neyse bende uvb bol. Ali Sarp ikisini alsın, ben getirdiğinde yedeklerim. Getirmez falan Ali Sarp yedeksiz kalmasın. Benim evde şu an 6 tane var. Alacağım iki tane ile zaten 8 yedek olacak.
Bu arada adamın dediği fluval G serisi ve FX6 yeni sürümü dün inceledim. Sanırım yeni kuracağım sisteme 2260 olan Eheimi alıp FX6 fluval kullanacağım. Tabi fiyat uygun çıkarsa. Ebay ve Amazon 336-337 usd fiyat veriyor. Sanırım bizde de 1000 tl yi bulacak gene. Yeni yapacağıma g6 da uyar ama fiyatı dijital filtrede nasıl uçuk olur bilemem.
http://www.fluval-g.com/filterspecs_e.php
Ben zamanında fx5 filtresinide incelemiştim, ama Eheim ile devam ettim. Ama bu sefer fx6 alabilirim. Bu alttan motorda hava yapma durumlarına karşı avantaj olabilir. Eğer bu filtreye geçersem deneyimde olur. Fluval kullanan fazla yok.
http://www.fluvalaquatics.com/ca/product/A219-fx6-high-performance-canister-filter/#.UuZi2PA5ncc