Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Cvp: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Hadi hayırlı uğurlu olsun Soner. Sıkıntı çıkmamasına sevindim, güle güle kullansınlar :smile:

emin benimkileri şutlamışlar mı ? bugün gitmedim aras kargoya

barış yanlış bir yazı olursa biz düzeltme yapıyoruz. mesaj altındaki rapor tuşundan bunu belirtirsen daha çabuk ulaşmamız mümkün olur.

yaş aralığımız fazla olduğu ve fevri davranış gösterip hakaret içeren yazılar yazılıp arkasından silinmesi ve bizim bunu tesbit edememe olasılığına karşı bu yetki modlarda var. daha önceden vardı. ama bu sebeplerden dolayı kaldırılmış. bu sayede arkadaşlar yazdıklarına dikkat ediyor.

cem' Alıntı:
barış yanlış bir yazı olursa biz düzeltme yapıyoruz. mesaj altındaki rapor tuşundan bunu belirtirsen daha çabuk ulaşmamız mümkün olur.

yaş aralığımız fazla olduğu ve fevri davranış gösterip hakaret içeren yazılar yazılıp arkasından silinmesi ve bizim bunu tesbit edememe olasılığına karşı bu yetki modlarda var. daha önceden vardı. ama bu sebeplerden dolayı kaldırılmış. bu sayede arkadaşlar yazdıklarına dikkat ediyor.

Anladım hocam. Zaten böyle bir sebebi olabileceğini tahmin etmiştim. Yalnız kullandığım diğer forumlarda Edit olayı var ve benim bildiğim Administration değiştirmeden önceki mesaj da görebiliyor. Eğer mümkünse bu özelliği gelmesi faydalı olur :)

Keşke değerlendirme yapacak vaktimiz olsa Barış. Konuların başlıklarını düzeltme ve yerlerini doğru kategoriye almak zaten yetrince zaman alıyor. Birde sadece düzenleme değil yorumda yaptığımız için vakit yetersizliği var. Bazı mesajların imla hatalarını siz böyle yazmak istemiştim dediğiniz için yoğunsak düzeltemiyoruz bile. Sonuçta bir yandan iş vs.

cem' Alıntı:
emin benimkileri şutlamışlar mı ? bugün gitmedim aras kargoya

Aynı anda gönderim yapmışlar abi. Birazdan takip numarasını öğrenir haberdar ederim seni.

Himura Kenshin' Alıntı:
Bitti mi uvb'ler ? Otomatik düzeltme sinir etti tabletin. Forumda Edit özelliği yok mu?

Şu an için 1 adet 13 w, 1 adette 25 w vardı Barış. Cem abi ile Soner'in ki halledilse de Emre abi ile benim toplamda 5 tane siparişimiz var ve yarın geliyor. Almak gibi bir düşüncen varsa şimdiden söyleyeyim firmaya.

emin burdasın diye cepten aramayım dedim. biraz önce ampulleri aldım farklı şubeye gitmiş. şimdi denedim sağlamlar. bunun namibaya göre artısı sarı ışık vermesi bu ne hayvanın ne de bizim gözümüzü alıyor. teşekkür ettim. çok makbule geçti. artık bir süre uv derdim olmaz. 5 sene kadar. yok zamanda çareyi bulduk sonunda.

eleman kutuyu getirince dedim bu ne kocaman kutu. :smile: gazeteleri doldurmuşlar çıkar çıkar bitmiyor. boş kağıt mı göndermişler, nedir. sonra madeni bulduk.

Takar takmaz Emre abiye sormuştum bende, sanki namibanın ışığı daha keskindi, acaba ampullerde mi sorun vardır diye. Exo terranın böyle olduğunu söylemişti. Aynı kargolama sistemlerini bana da yapmışlardı, o halde bile patlak çıktı bende bir tane. Artık kargoda mı oldu yoksa üretimden mi bilmiyorum. Bugün Emre abi ile hem onu değiştirmeye hemde 4 tane almaya gideceğiz işte.

Rica ederim Cem abi, hayırlı olsun güle güle kullansın keratalar.

bende dediğin gibi sanmıştım kutunun üzerinde doğal gün ışığı ve dairesel yeşil punto ile gösterilen şekillerde insan ve kaplumbağa için 4 punto attıklarını görünce anladım. bu iyi, hayvanları da tedirgin etmez.

Sendeki muhtemelen üretim hatasıydı Emin. Ben şimdiye kadar 4 exo terra kullandım. Tık etmedi. Bu firma ampulde iyi iş yapıyor. Birde uva ısıtma ampullerini getirirlerse mükemmel olur.
Bu arda turtle bank falan arayanlar içinde bu pet shop iyi oldu. Hiç bir yerde bulamıyorduk.

Tekrar teşekkürler.

Sabah ampulleri kontrol ettim, hepsi çalışıyor. Teşekkürler Emin, bu uvb ampuller özellikle jbl olanların yüksek fiyatına iyi alternatif oldu. İkisini bugün Ali Sarp' a verip getirdiklerinde 2 tane daha alırım. Bu uva ısıtma olanlarıda getirirse çok iyi olur. UVB kullanmayanlar için exo terra uva ısıtmalar gerekli. Ki ben genede alırım.

Bende hem emin beye buldugu icin hemde emre abiye bana getirdigi icin tesekkur ederim

Bence UVb kullananlar UVa da kullanirsa iyi olur ayrica ben oyle yapiyorum mesela

Ben çok kullandım ama jbl uva lar o kadar çabuk bozuluyorki yetişemez oldum Ali Sarp. Juen dede 60 w bitince en azından uvb olanlarda uva içeriği var diye ısıtma lambasında ecolite olana döndüm. Ama daha önce iki modelini kullnadığım ve çok memnun kaldığım exo terralar gelirse tekrar uva ısıtmalardan kullanacağım. Özellikle uvb lambası olmayanlar için ısıtma lambası uva olmalı ama piyasada bulmak kolay olmuyor.

Bende hem soft hem uva isitma kullaniyorum emre abi sera daylight floresandida modelini tam hatirlayamiyorum bakalim omru nekadar gidicek

UVA ısıtma hangisiydi Ali Sarp?

Abi suanda ogrendim benimkinde UVa yokmus yani bir Uvb-Uva floresan iki soft isitma birde bu linkteki ampulu kullaniyorum hatta sen onermistin emre abi :D ampul bu
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4504&ad=sera-daylight-brilliant-floresan-lamba-15-w
Bunun bana artisi varmi abi ??

AEK' Alıntı:
Sabah ampulleri kontrol ettim, hepsi çalışıyor. Teşekkürler Emin, bu uvb ampuller özellikle jbl olanların yüksek fiyatına iyi alternatif oldu. İkisini bugün Ali Sarp' a verip getirdiklerinde 2 tane daha alırım. Bu uva ısıtma olanlarıda getirirse çok iyi olur. UVB kullanmayanlar için exo terra uva ısıtmalar gerekli. Ki ben genede alırım.

Rica ederim abi ne demek, benim yeni aldığımda sapasağlam çıktı. Dediğin gibi 100 taneden bir tanesinde olan şey bana denk geldi :smile:

Alisarp' Alıntı:
Bende hem emin beye buldugu icin hemde emre abiye bana getirdigi icin tesekkur ederim

Bence UVb kullananlar UVa da kullanirsa iyi olur ayrica ben oyle yapiyorum mesela

Benlik birşey olmadı Alisarp sadece aracı oldum. Asıl Emre abi uğraştı senin için.

Cvp: RE: Exo terra uvb 5.0 toplu alımı

Alisarp' Alıntı:
Abi suanda ogrendim benimkinde UVa yokmus yani bir Uvb-Uva floresan iki soft isitma birde bu linkteki ampulu kullaniyorum hatta sen onermistin emre abi :D ampul bu
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4504&ad=sera-daylight-brilliant-floresan-lamba-15-w
Bunun bana artisi varmi abi ??

Sen ille boş kalmasın bir floresan takayım diyordun bir sebepten. Bende uygun bir tane gün ışığı lambası tak dedim. Onun için önermiştim diye hatırlıyorum. Zaten hiçbir floresan ısıtma yapmaz.

Isıtma ampullerinde uva yoksa belki ilerde bir tane uva alırsın. Ben bir süre sonra iki lambalı sistemimde bir ısıtmayı uva içerikli yaparım. Tabi exo terra bulursam.

bumble bee' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Rica ederim abi ne demek, benim yeni aldığımda sapasağlam çıktı. Dediğin gibi 100 taneden bir tanesinde olan şey bana denk geldi :smile:

Alisarp' Alıntı:

Benlik birşey olmadı Alisarp sadece aracı oldu. Asıl Emre abi uğraştı senin için.

Emin eğer şu uva ısıtmalarıda çözerse burası çok iyi olacak. Adamda kalmış olsaydı o gün 6 adet alırdım. Neyse bende uvb bol. Ali Sarp ikisini alsın, ben getirdiğinde yedeklerim. Getirmez falan Ali Sarp yedeksiz kalmasın. Benim evde şu an 6 tane var. Alacağım iki tane ile zaten 8 yedek olacak.
Bu arada adamın dediği fluval G serisi ve FX6 yeni sürümü dün inceledim. Sanırım yeni kuracağım sisteme 2260 olan Eheimi alıp FX6 fluval kullanacağım. Tabi fiyat uygun çıkarsa. Ebay ve Amazon 336-337 usd fiyat veriyor. Sanırım bizde de 1000 tl yi bulacak gene. Yeni yapacağıma g6 da uyar ama fiyatı dijital filtrede nasıl uçuk olur bilemem.
http://www.fluval-g.com/filterspecs_e.php
Ben zamanında fx5 filtresinide incelemiştim, ama Eheim ile devam ettim. Ama bu sefer fx6 alabilirim. Bu alttan motorda hava yapma durumlarına karşı avantaj olabilir. Eğer bu filtreye geçersem deneyimde olur. Fluval kullanan fazla yok.
http://www.fluvalaquatics.com/ca/product/A219-fx6-high-performance-canister-filter/#.UuZi2PA5ncc

Evet abi bos kalamiyor ne yazikki devre calismiyor cunku bos kalinca uygun bitane bulursam UVa li isitma lambasina gecebilirim bu gun lambalarinda UVa yoksa bir artisi varmi acaba yoksa bu daylight floresan patlayinca normal bi floresan aliyim

Geri