Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla iştahlı

Doğal yemeleri bu. Hazıra alışmasınlar çaba göstersinler.

Doğal yemeleri bu. Hazıra alışmasınlar çaba göstersinler.
Aynen ben müdahale etmiyorum sadece su yüzüne atıyorum kavga ederlerse yem için bazen elimde besliyorum diğeri yemlerin hepsini yemesin diye elimle set yaptigimda sinirlenip diğerini gidip ısırdı çünkü ikisini de elimle besliyorum bazen o zaman sorun yaratmıyor

Evet axolotl o yem. Gammarus yerine tropical reptiles carnivore içindeki kan kurdunu ağzına sığacak oranda kesip verebilirsiniz.

Almışken diğer yemleri de alabilirsiniz. 6 cm sonrası vereceksiniz birşey kalmamış. Kargoda bedavaya gelir.
Bu attığım yem in içinde stick yemler ve böcek gibi bir şeyler de var onlardan da vereyim mi denemek için attım sadece ama böcek gibi olandan bir tanesi korktu ağzından bıraktı ve köşeye kaçtı vermemem lazım onlardan dimi

Hangisi cırcırböceği mi? O ise arka uzun bacakları koparılıp verilecek. Ama 7 cm'den sonra verin, hayvanlar şu an ufak vermeyin ağızlarına büyük gelir.

Hangisi cırcırböceği mi? O ise arka uzun bacaklarını koparın. Ama 7 cm'den küçükse hayvanlar vermeyin ağzına büyük gelir.
Evet o böcek 7 den küçük şuan ağzına aldı aslında ama akvaryum daki yansimasini gördü agzindayken ve korktu fırlatıp isiticinin altına saklandı şuan o korkusu pekte gitmiş değil neden korktu anlamadım pek

Evet o böcek 7 den küçük şuan ağzına aldı aslında ama akvaryum daki yansimasini gördü agzindayken ve korktu fırlatıp isiticinin altına saklandı şuan o korkusu pekte gitmiş değil neden korktu anlamadım pek
Stick yem kısmını da yemiyor geri atıyor agzindan ilk aldigimda da yemiyordu ben yem de sorun var diye düşünmüştüm bi tek kuru karides ve yeni aldığım yemin icindeki kan kurtlarini yiyor bir tanesi diğeri herşeyi yiyor ama bir tanesi ayrım yapıyor

Yemedikleri dursun. Biraz daha büyüsünler yerler. Şu an gagaları daha sertleşmedi.

Böcek ağzına batmış olabilir. Hayvan için büyük lokma.

Yemedikleri dursun. Biraz daha büyüsünler yerler. Şu an gagaları daha sertleşmedi.

Böcek ağzına batmış olabilir. Hayvan için büyük lokma.
Dünden beri yem yemiyorlar o korktuklarından beri şimdide sadece yüzüme bakiyorlar ama anlamıyorum ne istediklerini ve sularını normalden çok fazla kirletiyorlar sadece yüzüme bakiyorlar keşke anlasam ne istediklerini

Böyle köyü kahve tuvaletleri var ve deri degisimi yapiyorlar şuan sürekli deri dökülüyor

Ekli dosyalar

• IMG_20241122_092652.jpg
    IMG_20241122_092652.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 5
Top şeklinde ya da dörtgen

Ekli dosyalar

• IMG_20241122_092729.jpg
    IMG_20241122_092729.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
Dışkı rengi normal.

Haşlanmış yumurta akı deneyin. Hem yumuşak hemde ağızlarına takılan birşey varsa alır.

Yani şuan su da su içer gibi yapıp yüzüme bakıyor o sırada bende stick yem yumuşak diye ufak ufak bölüp verince ara ara yiyor akvaryumu tirmaladi bir iki bende açıkçası temiz bir örtü serip çıkarttım yere yürüsün gezsin diye gezerken sorunu yok gezip inceleyip oradan bana koşup benle izliyor ama akvaryum içinde köşede duruyor hareketsiz ler normalde çok akfiterdi sorunlarini hala tam çözemedim

Günlük değişmek zorunda olacak kadar pis oluyor suları mecburen değişiyorum

Artık kış geldi hava kapalı hayvanlar ısıtma lambası ve su ısıtıcı olsa da bunu hissedip o psikolojiye giriyor.

Hala korku da var ama üstlerinde bir anda hiç bir şey yokken kaçışııyorlar akvaryum içinde siniyorlar bir köşeye gün içinde hiç yanlarına gitmesem ya da bir kaç gün düzelirler mi

Ele almadığınız sürece arada bir güven bağı oluşur. Başta yem verip uzaklaşın. Birkaç gün sonra yem verip karşılarında oturun. Tehdit gelmediğini anlayınca bu kaçmalar bitecektir.

Yem vermeden önce kutuyu sallayıp ses yapın algılasınlar. Arada konuşun sesinizi de tanımaları iyi olur. Yalnız yüksek sesli değil.

Giysileriniz mümkün olduğunca parlak olmayan birşey olsun. Hatta aynı giysi daha iyi olur. Yavru hayvanlarda gözler henüz tam gelişmediği için bütüne odaklanırlar. Büyüdükçe detaya bakıyorlar. Hatta gözde gözlük olup olmaması da yabancılama sebebidir.

Belli bir yetişkinlik düzeyine geldiklerinde artık sallamıyorlar yeterki birisi yem versin. Özgüvenleri yerine gelip savunmayı öğreniyorlar. Parmak kapma yaralamalar başlıyor.

Bugün aramız düzeldi mutluyuz rahat bırakmak için yem verip gittim gün boyunca çok ugramadim konusmadim normalde beraber vakit geciririz parmağımı izler ters yüzerler☺️en son yem verirken bir tanesi uzanıp elimi ısırdı tepkiydi sanırım☺️ sadece stick yem i ağızlarında parçalarken dağılmalar olduğu icin su da bulaniklasma ve koku yapıyor aldığım yemin icindeki stickler bu koku da su değişikliği istyor yoğun bı koku var çünkü günlük değişmek çok yorar kapluslari yarısına kadar degissem olur mu üzerinden yarısı kadar alıp yenilesem yine yipratir mi hayvanlari hiç akvayumdan çıkartmadan

Emsal sıcaklıkta olmak kaydıyla kısmi değişim yapabilirsiniz. Yalnız çok dağıtıyorlarsa ikiye kırın hiç ısırmadan yutsunlar.

Tepki değil. Yem parmak arasından çıkıyor sandıkları için şartlanıyorlar. Göz yapıları yana doğru olduğu için yakın mesafede yemi tutturamayıp parmağa da dalabiliyorlar. Gözleri yemden başka birşey görmediği için aynı yeme hücum ettiklerinde diğer hayvanı ısırma yada farklı boydaysalar istemsiz vurarak sakatlama durumu da söz konusu.

Geri