Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fly river türü

frtylmz

Bronz 4 Üye
arkadaşlar bu tür hakkında bilginiz var mı bakımı nasıldır? kırmızı yanaklarla yaşayabilir mi? zor bulunan bi tür diye biliyorum ama 65 dolara buldum

65 dolar ona verene kadar sahiplendiklerine daha iyi bir yuva vermelisin benim düşünceme göre

Cvp: fly river türü

onlara 120-65-65lik bi akvaryum yaptırdım zaten :)

O zaman tamam ama şunu söylemeliyim kırmızı yanaklar baskın türdür o yüzden yanında başka tür beslemek risklidir bence

http://turtleshack.com/ da satılık bir sürü tür var fakat kargo parası ne kadar onu bilmiyorum

yurtdışından mı geliyo? gümrükte sorun çıkmaz dimi? bu arada çok güzel oldu akvaryum yaa doğal gözüküyo mango kökü koydum ince kum var silis kum bi de bambu aldım onu da koydum köşede duruyo kıvrımlı yeri su yüzeyinin üstünde.. gayet mutlular elime almaktan korkuyodum ya o korkum geçti valla ve gayet uysallarmış sevdiriyolar kendilerini :)

Fırat sen yinede gerekmediği sürece çıkarma akvaryumdan diğer türlü stres oluyorlar.. Yurt dışından getirmek o kadar kolay değil o kadar yol kimse ilgilenmez onlarla bu işkenceye ortak olmayın arkadaşlar.. O sitenin daha güzellerinide biliyoruz ama canlara kıyamadığımızdan almıyoruz. Fırat akvaryumunu tanıt bize varsa eksik birşey ekleriz ellerine sağlık :)

yaşarcan videosu var geliş videosu https://www.youtube.com/watch?v=eW18JnLQKpo böye değişik bişeyin içindeler bi kaç tane daha var

çift başlıı https://www.youtube.com/watch?v=UQvDL0a7Pgc :D

Tamam en yakın zamanda resimleri eklerim :)

Neden o öyle 2 başlı yaa adam bide sevindi orda

Fly iver devasa buyukluklere ulasir ve disardaki havuzlarda beslenebilir yanlizca RES in kucukken zarar verebilicek olmasi da cabasi

Söylemeyi unutmuşum bizim burda RES için söylediğimiz minimum su miktarı bile cok az aslında onlar için imkan varsa akvaryumu genişletmek daha mantıklı olacaktir

Arkadaşlar çift başli insan nasil normal değilse çift basli hayvanlarda normal degil, tür hic degil. Siradisi genetik oynamalarla uretilen canlara tepki verin lutfen,. olağan ya da eglenceli bakmayin.
Forumda daha oncede konusuldu bu konular.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Pig-nosed_turtle

Fly river turtle Avustralya nehir kaplumbağasıdır. Pig nosed turtle olarakta adlandırılır. Tek yüzgeçli tatlı su kaplumbağasıdır. Bildiğim kadarıyla koruma altında bir tür. Anavatanından çok sayıda hayvan zamanında alınmış. Bu hayvanın ihtiyaçlarını evde sağlayamazsınız. Boyutları büyüktür. 400*200*100 gibi bir akvaryum gerekir. Hatta yükseklik 150 cm olursa daha rahat eder.

İki başlı kaplumbağalar farklılık arayan insanların genetik oynamalarla çiftliklerde ürettikleri ucube olarak adlandıraleceğiniz garip hayvanlardır. Bu hayvanlar ve benzerleri genelde yapısı itibariyle kısa ömürlüdür. Ya genetiğindeki hasar yada uygunsuz yapısı yaşamını kısa kılıyor.

Yurt dışından kargo ile kaplumbağa getirmek zor. Gümrükte alıkonur. Zaten firma gönderemeyeceğini beyan edecektir.

mailto:/p.asp?id=125698429&main=333

Burada özellikle sliders bölümünde çok farklı genetik oynama sonucu üretilmiş hayvan görebilirsiniz. Bende Neslihan gibi karşıyım. Zaten ülkemize gelemeyeceği için için rahat.

o iki başlılar zaten çok kötü yaa yazık o hayvanlara.. cidden gümrükte alıkoyuyorlar mı?

dışardan gelme durumu yok ne yazıkki. bunu izni olanlar alabilir. o da belli bölgelerden gelirse. ayrıca amerikadan gönderim yok.

ilerde almayı istiyorum fly river türünü yaa.. ama şuan evdekiler de gayet hoş görsellik olarak :) yerleri geniş olunca yüzmelerini izlemek falan çok güzel..

70-80 cm boya ulaşıyor. bakımı zor ve bayağı masrafı var. ömrüde uzun.

haklısınız... evde bakım için uygun değil... başka ne türler var peki kırmızı yanaklılarla iyi geçinen?

Kırmızı yanaklı ile yaşayabilecek ancak alt türlerden akrabası olanlardır. Yani yellow bellied slider ve cumberland slider.

Hemde aynı habitat simülasyonu ortam hazırlığında avantajlı olur.

Bazen kırmızı yanaklılarla karışıyorlar. Pet shopları gezdikçe denk gelmeyi ummalı. Yaza doğru şans artar.

Geri