Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Google Hastalandı

El ısırmaları başta sorun olmaz, oyun gibi keyif verirde büyüdümü acısını hissettirir :)

Cvp: Google Hastalandı

Bir sorun yok gibiydi ancak yanılmış olduğumu kabul etmek zorundayım. Son iki gündür yamuk yüzüyor, ne zaman görsem ya kuru alanda ya ısıtıcının altında ya da üstünde. Dün akşam yem yemedi, bugün sabahta yemedi. Batıkentte bir veterinere götüreceğim bugün, aradım ve kaplumbağalardan anladıklarını söylediler ne kadar doğru bilemiyorum. Olmazsa Cem abi önerdiğin yere götüreceğim.
Konu zaten Google üzerineyken yeni konu açmak istemedim. Veterinerin önerileri haricinde yapmamı önereceğiniz şeyler neler? Suyu 30 derecede kuru alanda sıcak. Yem yemediği için suya vitamin damlatmak durumunda kaldım.
Bir de tahminen hastalığı ne kadar ilerlemiş? Benim hatam, başında götürmeliydim ama iyileştiğine kendimi fazla inandırmışım. Neyse şimdiden teşekkür ediyorum.

Kaplumbağanız enfeksiyonda 2. seviyeye gelmiş gibi gözüküyor. Acilen bir veterinere getirip antibiyotik tedavisi veya önereceği tedavi süreci uygulanmalıdır. Bu tedavi süreci olmadığı takdirde ilerleyen seviyede hırıltılı ses çıkarması ve ağız kenarlarında ve burunda beyaz sümüğümse/ salyalar durumu gözlenecektir ki buru seviyeden sonra herşey için geç kalınabilir. Sizinde belirttiğiniz gibi,
* Su seviyesini 2-3 derece yükseltmek, 30 derece iyidir.(Veteriner de bilgi verecektir ama antibiyotik uygulama durumunda 33 derece olması idealdir)
* Tedavi süresince kuru alan lambası açık kalmalı ki kuru alanda kalma istekleri fazla olduğundan su- kuru alan ısı farkının önüne geçelim
* Normalde de dikkat etmemiz gereken hava akımına maruz kalma durumuna dikkat edelim.

Vitamini de su yerine ağı kısmına sürerek bir kaç damla yutmasını sağlayabiliriz.

Acilen Cem abinin belirttiği veterinere getirilmelidir.
Geçmiş olsun.

Cem abinin dediği veteriner kliniğini aradım açmadılar, bugün kapalı olduklarını düşündüm ve başka bir yere götürdüm ama keşke götürmeseydim sadece hayvan yok yere dışarı çıkmış oldu.
Ben belirtileri söyledim enfeksiyon dedi. İlaç önerecek misiniz dedim hangi ilacı vereceğimi bilmiyorum dedi. Bu sitede yazan ilaçları saydım tetradox iyidir dedi dozu nedir dedim bilmiyorum dedi. Kısaca boşuna gitmiş oldum.
Bir hafta boyunca tekrar götürebileceğimi sanmıyorum, o yüzden mecburen tedaviyi kendim yapmak durumundayım. Önerilmediğini biliyorum ancak veterinerin dediklerine bakarsak sizin önereceklerinizi yapmayı tercih ederim.
4-4.5 cm kadar boyu. Teşekkürler şimdiden.

Geçmiş olsun. Dozajı hayvanı veterinere götürerek belirleyin. Hem uygulamayıda o tavsiye etsin.
Henüz hapşırma ve ağız açma yoksa gene iyi. Ama hem yan yüzme hem yem yememe gene uğraştırır. En kısa zamanda toparlanmasını umarım. Vitamini hayvanı elinize alıp başı yukarı gelecek şekilde tutup ağzına sıkın. Başını çekip ağzını kapalı tutacak ama bir süre sonra hafif açar ve ağız kenarından alır. Püskürtürse panik yapıp hayvanı düşürmeyin.

geçmiş olsun. uvb ampul bu konuda yardımcı olacaktır. ama bulunmadığı için uva ampulde hiç yoktan iyidir. benim vet. ilacın ne olduğunu söylemedi ama 1 ml'lik şırınga içinde veriyor. pazar günü kapalıdır. arayıp durumu bildir. gerekirse hayvanı götür.

Arkadaşımın babası veteriner imiş ve sağolsun yardımcı oldu. Tetradox vardı elimde, O da çay bardağının çeyreğinden az su koyup bi kapsülü çöz sonra 3 damla 1.5 lt suya damlat 12 saat sıcak suda dursun dedi. Bir de akvaryuma mavi damla damlat 12 saat boyunca da o damla dönsün akvaryumda dedi. Bugünde yem yemedi, inşallah bir yararı olur. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

o suya ısıtıcı koyamayacaksın. bunun yerine ısıtıcı lambayı üstüne tut. bu sayede hayvan sıcaklanırsa o sudan içecektir. mavi damla dış filtre yoksa damlatılır o da sterilizasyon için.

suyu sıcak tutmak biraz zor oldu, acaba kaç lt.de ısıtıcı koyabilirim kabı ona göre genişletsem?

o iş biraz riskli, cam olmayan yüzeylerde vantuzların tutma kapasitesi zayıf olur. bu sebeple hayvanın çarpması, kablosunun verdiği eğiklik sebebiyle yan yatma olanağı olmaması (yatay konumlandırılan ısıtıcılar için) veya vantuzdan kurtulması sebebiyle yukarı doğru çıkması halinde cam patlar. dik konumlandırılanlar için daha fazla su gereksinimi var.

pet şişe içine sıcak su koyma işini önermiyorum. su sürekli ısın soğu hayvana daha zararlı olacaktır. sabit ısıda kalması bu durumda daha iyi.

şöyle yapabilirsin. gündüz 12 saat ilaçlı suda gece akvaryumda dursun. yem yese çay bardağını tam su doldurup içine ilacı koyup yeme günlük bir damla yapabilirdin.

Bugün yem yedi. Tedaviyi 5 gündür uyguluyorum sanırım ve bugüne kadar tek olumlu gelişme. Tabi gözlerinin kapanmaması da hiç yoktan olumlu bir gelişmeydi. Saat 4-5 arası tekrar yem veriyorum o zaman da yeyip yemediğini gözlemleyeceğim eğer yerse Cem abi dediğin gibi yeme damlatıp veririm artık ilaçları.

Hasi bakalım. Yem yemesi sevindirici. Bolca vitamin damlatıp yemleri vermeli.

Hatta yemi biraz fazla vermeli bence.

yem yemesi güzel ilacı da bu şekilde düşük dozlu yeme damlatıp verirsen hayvan akvaryumdan çıkmamış olur. böylece su ve kuru alan ısıtıcısından da faydalanmış olur. bu olumlu gelişme sevindim. vitamini günde bir damla yap ve 3 gün böyle gitsin neticeyi bildirirsin.

Dün sabahtan sonra yemedi. Şimdi de 2 tane verdim ikisini de yedi hatta cama kadar geldi, o kadar mutlu oldum ki. Hala ısıtıcının üstünden inmiyor ama sanırım atlatıyoruz.
Acaba bir gün daha mı suda kalsa çünkü yem yeme durumu belli olmuyor, ısıtıcıları var yani su sıcak oluyor. Hala ısıtıcının üzerinde ya da kuru alanda yine de tedirginim çünkü böyle bir gelişme kaydedip de kayıplar yaşandığını okudum.
Gözleri hiç kapanmadı ama bendeki psikolojiden midir bilmiyorum bana şiş gibi geliyor, terramycin kullanmalı mıyım?
Son olarak veterinere Yandex'i de götürmüştüm kabuğunun altında pembelik vardı bana onu da suya koymamı söyledi ama tek belirti pembelikti, yüzme yeme gibi sorunları yok hiç sudan çıkmaz ve beni ne zaman görse cama yapışır. Onu da suya koydum ne olur ne olmaz diye -veterinere güvenemediğimden tedirgindim- pembelik azaldı ve hala hiçbir sorun yok hatta Google'dan daha iyi gelişimi diyebilirim. Acaba o da mı başlangıcını yaşıyordu ve pembelik azaldığına göre iyi olduğuna işarettir değil mi?

suyunu 28 dereceye sabitle ve kuru alanın lambası da açık kalsın 32-34 derece arası hayvanlar ısınsın. cereyan ihtimaline karşı oda kapısını da kapa.

hayvanda kırgınlık hala var. istediği gibi ısınsın. her ikisi de akvaryumda dursun. verdiğin ilaç antibiyotik zaten terramicine gerek yok. diğer ilaç genel olarak tedaviye endike. pembelik üşüme olduğu kadar gelişime bağlı da olabilir. sen sadece bu ısı değerlerini koru.

Sanırım atlattı. Artık yemini yiyor ve eskisi gibi beni görünce cama geliyor. Ne olur ne olmaz iki gün daha yeme ilaç damlatayım diyorum, zaten ilaçlı olan yemi uzatınca yemiyor suya atınca yiyor o da etkisini düşürüyor olmalı. Siz abilerim ne derseniz uyarım. Suyu da 30 derece yapsam bir hafta daha sonra 28 olsa olur mu? Hala emin olamıyorum, kötüleşecek diye.
Şunu da söylemek istiyorum belki okuyan bir kaç kişi olur, neredeyse iki haftaya yakın bir sürede atlattı ama o iki hafta benim için nasıl geçti anlatamam, sizde anlamayı hiç istemezsiniz. Bu işin maneviyatı maddiyattan daha ağır. Sizde kabus gibi 2 hafta geçirmek istemiyorsanız daha özenli davranın ya da her sabah acaba öldü mü korkusuyla akvaryuma bakmaya korkun. :smile:

Hiç bir belirti yan yüzme dahil yoksa atlattı diyebiliriz. Yarında devam edip ilacı kesmek iyi olur. Yarın sanırım 10 gün dolmuş olacak.

Su ısısı yarın ve bir sonraki gün 30, sonraki gün 29 ve sonraki gün 28 olup kalsın derim.

Geçmiş olsun.

Hadi geçmiş olsun diyelim. Çaba ve gösterdiğin özen örnek olabilecek bir şekildeydi. Umarım tekrar yaşamazsınız. Birlikte uzun ömürler

geçmiş olsun ısıyı emrenin dediği gibi kademeli düşür. yalnız bu süreçte ısıtıcı lamba etkisine dikkat et su ısısı ile kuru alan ısısı dengeli olmaz ise sudan çıktığında üşüme ihtimali olacaktır. antibiyotiği kestikten iki gün sonra hayvanın yemine bir damla vitamin damlatıp ver. (cuma günü) ama hafta sonuna kadar da gözlemle bir arıza var mı diye.

o süreci iyi bilirim sen iki haftada kurtardığın için şanslısın. ben 4,5 ay mücadele verip sonunda kaybetmiştim. benimki ileri evredeydi.

Geri