Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Google Hastalandı

Cem abi lambaları var, akvaryum sıcak, ısı sorun olmaz inşallah. Bir de ilacı kestim ancak sanki hala yüzüşünde biraz yamukluk var gibi. Belli bir aradan sonra tekrar ilaç vermeli miyim?
 
Antibiyotik detavisine 10 gunde bir, 1 haftalik ara verilmeli bunyesi dinlensin hayvanin, ne kadar olmustu kullanmaya baslayali ?
 
Bugün on gün oldu, öyleyse bir hafta sonra tekrar mı ilaç vermeliyim?
 
Durumuna gore karar verilir. 1 hafta boyunca gomlemleyin hayvani, sonunda tekrardan bilgi verirsiniz durumu hakkinda ki fikir alisverisi yapariz
 
Cvp: Google Hastalandı

ortam sıcaklığı iyi ise böyle devam et bayağıdır kullanıyorsun antibiyotiği; hayvanda hasar yapmıştır biraz dinlensin. vücudu kendini toparlasın. sadece hareketlerine bak ne yönde seyir edecek.
 
Cvp: Google Hastalandı

10 gün antibiyotikten sonra iyileşme olmadıysada ara vermeli. Yan yüzme düzelmezse 1 hafta aradan sonra tekrar tedaviye başlamak gerekecek.
 
Aynı belirtiler tekrarlamaya başladı. Bu seferde yemi parçalıyor ancak yemiyor. Bir kere de hapşırdığını gördüm. Yani başa sardık yine. Ne yapayım artık cuma güne tekrar tedaviye başlarım umarım ilerlemez.
 
Cvp: Google Hastalandı

Cumaya kadar bekleyelim hayvanın bünyesi dinlensin. Bu arada su sıcaklığı 30 derece de kalsın. Kuru alan ısıtıcı sürekli açık dursun. Esintiye mağruz kalmamasına da bu aralar dikkat etmek gerekir. Eğer cuma gününe kadar ufakta olsa düzelme göremezsek devam ederiz antibiyotiğe.
 
Cvp: Google Hastalandı

Bu esnada vitamin takviyesini yapalımki düşen direnç toplasın. Yem yedikçe yesin ama ağıza vitamin sıkmalı. İkinci tedavide daha çok hırpalayacak. En azından bu süreyi sağ atlatırsa bünye zayıf girmesin tedaviye.
Isı konularında aslında kararsızım. Bir yandan hayvan hasta olduğu için sıcak olmalı diyoruz ama bir yandan metabolizmayı bir nebze de olsa yavaşlatmamak ne kadar doğru bilemiyorum. Sorumluluk almadan ben olsam 28 derecede tutardım diyorum.
 
Cvp: Google Hastalandı

Emre abi aslında 30 derece de seninde söylediğin gibi metabolizma yavaşlamasının önüne geçip vitamin desteği ile birlikte bir nebzede olsa yem yemeye yöneltmeyi düşünüyordum. Ne kadar vitamin desteğini yazmayı unutup es geçsemde. Sağolasın sen hatırlatmışsın.

Bu konularda Emre ve Cem abinin bilgi ve tecrübesi tartışılmaz. Emre abinin önerisini dinlemekte fayda vardır.
 
Cvp: Google Hastalandı

Evet Emin vitamin şart. 30 dereceyi ikinci tedaviyede bırakabilir devamda edebilir. Ben dinlenmesi açısından 28 derecede tutmayı öneririm, ama işte bu illet hastalıkta bazen arada kalıyorsun.


Tabi tedavi aşamasında reaksiyon hızı önemli olduğu için yüksek tutuyoruz.

Not: Genel tedavi yöntemi 30 derece lduğu için bende buna engel olmuyorum ama bilinsinki ben en fazla 26 derecede veteriner tavsiyesi ile tedavi uyguladım. Tabi kullandığım antibiyotiği bilmiyorum. Bu sebeple tedavi dışında normal değerde de tutulabilir.
 
Cvp: Google Hastalandı

bu konuda emreye katılıyorum. 28 derece kuru alana çıkması durumunda ortam sıcaklığına karşı üşümesini 30 dereceye göre az tutacaktır. hayvan halsiz ve hastalık durumu olmasa 26 dereceyi dahi önerirdim. 28 derece hayvanın suda daha fazla vakit geçirmesini sağlayacaktır.

bu dönem bütün arkadaşlar dikkat etmeli. bu aralar havalar soğuk ama pek çoğunuzun evinde soba veya kalorifer yanmıyor olabilir. dolayısıyla bulundukları odanın soğuk olması cereyanda kalmasalarda üşümelerine neden olacaktır.
 
Dediğiniz gibi ısıtıcının derecesini düşürdüm, durumu iyiye gidiyor diyemem ama hala gözlerinde problem yok ya da ters dönme olayı olmadı. Ancak yine yem yemiyor ve hapşırma durumu arttı, cumartesi günü başlayabiliyorum tedaviye. Bu durumun diğer kaplumbağama bir zararı olur mu acaba? Ve aksilik olacak ya motor bozuldu, sağlam bir marka önerebilir misiniz?
 
Motor için en iyisi herkesin bildiği gibi eheim. Bunun arkasından tetra ve fluval gelir.

Hastalık için vitamin takviyesi ihmal edilmeden uygulanmalı. Tedavi için starta az kaldı.


Bu arada diğer hayvan etkilenmez ama tedavi aşamasında yüksek ısı uygulamasına o maruz kalmasın.
 
Cvp: Google Hastalandı

şimdilik vitamin damlayı kafası yukarı gelecek şekilde tutup ağız çevresine sür yutabildiğini yutsun. antibiyotik öncesi direnç kazansın. bu enfeksiyonun diğer hayvanlara bulaştığını görmedim. ama her ihtimale karşı metilen mavisinden damlat suya. açık mavi olacak şekilde fazla olmasın. takriben iki damla yeterli. filtre için akvaryumun kaç litre olduğunu yazarsan uygun marka ve model önerilecektir. pervane içini pislik tıkamış olabilir. buna rağmen çalışmıyorsa içine su almıştır yapacak bir şey yok. suya akım verebilir.
 
motoru yarın vakit bulabilirsem alacağım, başladık bakalım gerisi Hak getire. yine iyileşmiş numarası yapmaz inşallah. gelişmeleri yazarım.
 
Yem yeme ve hapşırma durumu daha iyi mi?
 
Bugün yem yedi ama çok fazla parçalıyor doğal olarak yarısını yiyemiyor, o konuda bir sorun var ama anlamadım. Hapşırma büyük ölçüde azaldı bir de Emre abi sanıyorum deri değiştiriyor. Hala yüzüşü aynı, vitamin veriyorum her gün. 5.gün bugün, önceki tedaviye bakarak daha erken cevap verdi ama yeterli mi gelmiyor ilaç acaba neden hala yamuk yüzüyor?
 
Cvp: Google Hastalandı

Bir anda düzelme durumları bu hastalıkta nadir görülür. Bu sebepten ötürü yem yeme durumu bile önemli bir gelişme. Kaldı ki hapşırma da azalmış. Bunlar sevindirici haber. Hayvanın bünyesi yoruldu, antibiyotik bizleri bile yorarken bu hayvanların bünyesi daha hassas. Yemi konusunda da yesin de nasıl yiyorsa yesin. Bu durumda en kritik konu yem konusudur. Yemediği taktirde bağışıklığı ve bünyesi daha çabuk yorulacak ve halsizleşecek. Açıkçası ben ümitlendim, inşallah düzelecek.
 
Cvp: Google Hastalandı

vitamini iki günde bire çek. dei değişme arttığına göre A vitamini fazla geliyor. bunu dengelesin. yemi ufak parça halinde yiyor ise ikiye kırıp ver. gözüne büyük gelip yememezlik etmesin hemde yemi kırmaya çalışırken çenesini zorlama derdi olmasın. antibiyotikten böbreğin zarar görmemesi için fazla vermek iyi olmaz ama iyileşme gösterdiğine ilk kanıt yem yemesidir. yediğine göre bir toparlama var.
 
Geri
Üst