Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz Kapanmasının Sebepleri

suyunu sürekli değiştiriyorum ısıtıcı var 28 derecede duruyor.gözlerini hiç açamıyor vitaminde verdim fakat hala açmadı şimdi yeni ialçlar aldım.monodoks100 mg, contra-ıchthyo bunlar faydalı olurmu olursa ne zaman sonuç verir ve nasıl kullanmalıyım
 
Tedaviyi nasıl uygulayacağınız hakkında vediğim linklerdeki bilgiler size fazlasıyla yeterli gelecektir onlara göz atmanız iyi olur. Suyunu da çok sık değiştirmeyin su dengesinin bozulmaması açısından. Contra yı şu an için kullanmayın, sağlığı düzeldiğinde sadece su değişimi yaptığınız zamanlarda yani ayda bir kere ya da daha seyrek kullanın. Suyuna damlatarak kullanmalısınız, her 10litre su için su değişimi yaptığınız ilk gün 2 damla, 2. ve 3. gün her 10 litre su için 1 damla yeterli. Şu an sizin için antibiyotiği yani monodoksu kullanmak önemli. Onun için de verdiğim linkler size yardımcı olcaktır.

mailto:/forum/antibiotik-tedavisi-uygulamak-icin-t-1066.html

mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection-t-148.html

mailto:/forum/acil-yardim-tedavi-t-999.html

mailto:/forum/onemli-hastaliklar-belirtileri-ve-tedavileri-t-413.html

Burdaki bilgileri inceledikten sonra yine sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı oluruz geçmiş olsun, umarım düzelir durumu kısa zamanda.
 
bana bi konuda yardım edebilirmisiz kapluşmun gözleri kapalı hep hiç açmıyor ama hareket ediyor arada yemini yemior göremior ben veriyorum yine yemiyor ..bide derisinin üstünde beyaz pamuksu bi yapı oluştu bunun nedeni ne olabilir?
 
-Eğri eğri yüzmek.
-Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Bu belirtiler varsa burayı bir kontrol edin...
 
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :) benim bi sorunum daha var yeni akvaryum aldım kapluşlara bi tane 4 yaşında iki tanede yavru kapluşum var büyükle aynı akvaryumda küçükleri yer mi diye çok korkuyorum yermi..?:(

Edit furkan54ozan:Lütfen konusmalarınızda kısaltma yaparak konusmayın!
 
Hiç belli olmaz.Bundan kısa bir süre önce forumdaki bir arkadaşımız bu olayı yaşadı...Büyük kaplumbagası küçük kaplumbagayı yedi...
Ama aynı yerde beslenip çok iyi anlaşanlarda var.O yüzden hiç hiç belli olmaz.Kesin net birşey söyliyemeyiz...
 
dün akşam aynı akvaryuma koydum onları sabah aynı şekilde buldm..ve hala yaşıo küçükler..sanırım ii anlaşıyorlar çünkü bi kaçkere küçük kaplumbaqı büyüqünün kabuquna oturarak gezdikerini yakaladım..peki hep böyle mi devam eder yoksa..?
 
Bir anlık olayla kavga ya da tartışma çıkmaları sonucunda ufak olan yaralanabilir hatta ölebilir. Bir günlük gözlemle net bir sonuca varamazsınız yani. Devam edin gözlemlemeye, kavga ya da tartışma olması durumunda önlem almanız gerekebilir.
 
Zelişin kabuğu kırıldı !! Ne yapmalıyım ? :( :(

Edit furkan54ozan:Konusmalarınızda türkçe karakterler kullanınız!
 
Arkadaşlar kapluşum geçen ay akciğer enfeksiyonu geçirmiş ve gözleri tamamen kapanmıştı. Hatta gözleri açıldığında içinde bir perde vardı. Şimdi gözleri tamamen açık, perde kalktı ama sağ gözünde tam gözbebeğinin üstüne denk gelecek şekilde beyaz minicik bir nokta var. Sanırım gözünün puslu görmesine neden oluyor. Bu leke giderilebilinir mi yoksa enfeksiyondan hatıra olarak kalacak mı gözünde?
 
Normalin dışında, leke iltihap vb bir durum olduğundan eminseniz bir iki gün damla tedavisi uygulamanız iyi olcaktır hasta olan göz için.
 
aragorn' Alıntı:
Normalin dışında, leke iltihap vb bir durum olduğundan eminseniz bir iki gün damla tedavisi uygulamanız iyi olcaktır hasta olan göz için.



Evet diğer gözünde en ufak bir leke bile yok. O yüzden açıkça fark ediliyor. Küçücük beyaz bir nokta ama gözbebeğinin tam üstünde. Görebiliyor ama sanırım noktacık şaşılaştırıyor görüşünü. Çünkü uzattığım yemi görüp akvaryumun öbür ucundan koşup geliyor ama iki yada üçüncü uzanışında ancak denk getirebiliyor. Hangi damla daha iyi olur söyleyebilirseniz yarın hemen başlayayım.
 
Hangi damla daha iyi olur diye sormuştum ama cevap gelmeyince sabah gentagut alıp başladım damlatmaya. Bu miniğim akciğer enfeksiyonunu ağır geçirdi. Hala neden suyun dibine batıyor diye üzülüyordum ama az önce yemin peşinden öyle güzel yüzdü ki. Diğer kapluşumdan biraz daha ufak olduğu için ya da tedavi boyunca sığ suda kaldığı için yüzmeye yeni alışıyor olabilir mi?
 
Kapluşum gözlerindeki problemden dolayı gece suda uyuyor olabilir mi? Yoksa başka bir rahatsızlığı(akciğer enfeksiyonu) mı vardır?
 
Merhaba.
Hayır.Bazen kaplumbagalar suda uyuyor.Arada çıkıp nefes alıp tekrar iniyor.Bir sorun olarak görmüyorum.Bir zararı yok diye düşünüyorum.

Göz problemleri neden olur;

-kirli ve/veya mikroplu su
-kimyasal atıklar veya ilaçlar
-sudaki fazla klor
-vitamin eksikliği
-bir hastalık belirtisi (örneğin akciğer enfeksiyonu)
-gereğinden fazla alınan UV B ışınları
Daha ayrıntılısı için Buraya


Akciger enfeksiyonundan şüphe ediyorsanız;

Belirtileri Nelerdir?
-Eğri eğri yüzmek.
-Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Neler yapabileceğinizi ve daha ayrıntılı bilgi için Buraya
tıklayın.
 
Suda ya da karada uymalarının pek ilgisi olmaz genelde hastalıkla. Gün boyu sürekli kuru alanda durmuyorsa o konuda endişe etmeyin. Gentagut en etkilisi denilebilir iyi olmuş onu almanız. Yukardaki belirtiler varsa ancak o zaman hasta ya da değil gibi bir yorum yapabiliriz.
 
Geri
Üst