Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hareket etmiyor

cemaldvn

Bronz 5 Üye
arkadaşımın kaplumbağası hareket etmiyor kaplumbağa sertleşmiş ve arka ayakları dışarıda birleştirmiş ne yapması gerekir

Cvp: hareket etmiyor

Kaplumbağa akvaryumda ise;yüzmüyor su üzerinde hareketsiz duruyor ve bu durum fark edildiğinde kabuğundan tutup kaldırıldığında başı aşağıya düşüyorsa;çok yüksek ihtimalle öldüğü anlamına gelir.Nedeni boğulma olabilir.Boğulma durumuna elverişli bir dekorasyon var ve hadisenin üzerinden çok geçmediyse bilinç kaybı durumu da söz konusu olabilir.Bu gibi durumda arkada ayaklara masaj yapıp suni teneffüs tarzında kaplumbağaya hava vermek faydalı olabiliyor.
Akvaryumda nefes almak için yüzeye çıkışını engelleyebilecek dekor ya da ekipman varsa onlara takılıp kendini kurtaramamış olma ihtimali yüksek.
Kaplumbağa akvaryumda değil ise;sıcaklık değişikliklerinden etkilenerek solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabilir.
Hadisenin gerçekleştiği anın üzerinden bir kaç saat geçtiyse ve halen bir değişiklik yoksa;kaplumbağa yaşamını yitirmiş demektir.

Hayvanı kuru bir yere alsın ve ısıtma lambasını üstüne kuru alandaki gibi tutsun. Sıcak aylarda lambaya gerek yoktur. Göz kapaklarını açıp öyle bıraksın tekrar kapanmıyorsa ölmüştür. Öldüğünde ilk başta kafa ve ayaklar aşağı düşer. Sonradan kaslarda sertleşme görülür. Kaskatı kesilir. Yaklaşık 8 saati geçkin bir süre sonra gevşemeye başlar. Arkasından kurur. Akvaryumda başka bir hayvan varsa akvaryumu komple temizleyip suyu yenilesin.

Yaz aylarında kuru alan için lamba kullanmıcak mıyız?

Dilan konuyu yanlış yere açmışsın.

Yok hayır lambaya sıcak havalarda ihtiyaç yok demişsiniz onun için burda sordum

O ihtiyaç yok dediğim tedavi amaçlı 5-10 dakikalık sürede ortam sıcak ise kullanmaya gerek yok. Kışın bekletirken dış ortam soğuk ise lamba üstüne tutulup hayvanın üşümesi engellenmeli. Kuru alanda her daim ısıtma lambası yanık olacak.

Benim anlamadığım bir konu var. Konuyu açan arkadaş lütfen alınmasın ki zaten arkadaşının kaplumbağasıymış..

Bu hayvanlar nasıl ölüyor ? Nasıl hasta oluyor ?

Yani benim akvaryum patladı hayvanları kaba aldım silikonun kurumasını bekliyorum su sicakligi 27 derece 2 saatte bir suyunu degistiriyorum hasta olmasini engelliyorum. Bence gerekli herşeyi yapinca hayvanin hasta olması %5 oda çok zor bir ihtimal.

Yani demem o ki kimi arkadaşlar konu aciyor hayvan hasta oldu öldü falan filan ? Kardeşim kac aydir bu forumdasin milletin cani cikiyor birseyleri aciklamak icin hiç mi öğrenmiyorsun ?

Hadi ölüyorlar. Cem abininkiler niye ölmüyor ? Adamda 4 tane dev gibi kaplumbaga ayni akvaryumda ?

Mevlut abininki niye ölmemiş 19 yıldır ? 

Tamamen ilgi ve alaka bana kalirsa.. 

Kaplumbaga haliya konulmaz. Surekli ele alinmaz. Kedi kopek gine pig degil evde dolansin. Yani onca sistemi olan insanlarin bile kaplumbagalarinin neden öldüğü belli gibi aslında. Bence forumda uzun suredir olup hala birşeyleri öğrenememiş veya minciklama nevsine hakim olamayanlar var. 

Köpek öneririm o arkadaşlara..

Sonuç olarak "hayvanım hasta oldu ne yapabilirim ?" yerine "Hayvanımı en sağlıklı şekilde bak için ne yapabilirim ?" sorusu fazlalaşsa belkide ölümler azalır.

Kubilay bey suyunu 2 saatte 1 yeniliyosunuz anladığım kadarıyla sıcak su koymak için yapıyosunuz o da kaplusları hasta eder. Sıcak su eklemek yerine ısıtıcının sıgabilcegi bi kaba koyun kapluşları suyunuz sabit kalsın. Akciğer enfeksiyonuna yol açarsınız

Cvp: RE: hareket etmiyor

Dilan1903' Alıntı:
Kubilay bey suyunu 2 saatte 1 yeniliyosunuz anladığım kadarıyla sıcak su koymak için yapıyosunuz o da kaplusları hasta eder. Sıcak su eklemek yerine ısıtıcının sıgabilcegi bi kaba koyun kapluşları suyunuz sabit kalsın. Akciğer enfeksiyonuna yol açarsınız

Hayir dilan hanim su sicakligi hep ayni sadece su temizligini sagliyorum mikrop kapmamalari için her 2 saatte bir kaplarini iyice temizliyorum.

Temizlik için 2 saatte 1 çok değil mi ?

Çok değil, pisleniyor malesefki.. 6-7 litre anca abi.

Konu farkli bir yere döndü :D

Konuyu dagıttık siz yine de bu konuyu cem beye sunun derim.

Konusuldu zaten o 4-5 gun daha durucaklar su sicakliklari hic degismiyor 2 saatte bir 5-6 dk elde duruyorlar oda sicakligida 25-26 derece bir problem yok yani :)

Günde bir defa değişsen yeterli hatta iki günde birde olur bu çok kirleniyor dediğin için yoksa 4 gün değişmesende birşey olmaz. Elinde metilen varsa iki günde bir damla damlat. Sürekli su yenileme iyi gelmez. Sıcak ya da soğuk su eklenmez. Su her daim sabit ısısını korumalı. Bu değişimi yapacaksan öğlenin sıcak zamanlarına denk getir.

Ne yazıkki insanlar kaplumbağalarının başına bir iş gelmeden araştırma yapmıyor. O vakit geldiğinde de iş işten geçmiş oluyor.

Ben almaya niyetlenen için almadan evvel bakım konusunu incelemelerini öneriyorum. Maliyeti olduğu kadar uzun ömürlü olmaları ve bu kadar süre bakabilecekler mi bunu hesaplamaları gerek. Bir çok hayvan heveslenilip alınabilir ama kaplumbağalar heves edip alınacak ve beslenecek hayvan değiller. Bakımı konusunda ikinci birini bulmak zordur. Yalnız kalırsın. Eve bağlı kalırsın. Ne yazıkki çoğu kişi bu hayvanlardan korkuyor ya da tiksiniyor. Sadece yem vermek için bile birini bulmak kolay olmuyor. Bu konuda şanslı olanlar kadar şanssızlarda çok. En başta aileler istemiyor. Neler gördüm neler

Metileni şimdi sipariş ettim abi geldiğinde damlatırım kapta ısıtıcı yok abi kaloriferin yanında durduğu için aynı ısıda sürekli. Kap çok pisleniyor 6-7 litre dediğim gibi aşırı belli ediyor pislik kendini o açıdan değistiriyorum gozleri kulaklari mikrop kapmasin diye ama dedigin gibiyse 8-9 saat araliklarla degistirebilirim ki bu 2 saatlik surec gun icinde..gece uykularini bölmüyorum zaten 12 saatlik bir degismeme sureci var suyun.

Abim aile istemiyorsa almıcaklar veya farkli durum varsa. Aynen dediğin gibi iyicene araştırma yapılması gerekiyor ki ben zaten 18 yaş altı insanların bu işi doğru düzgün yapabileceklerine inanmıyorum anca anne babası hayvan severse onlar bakımı sahiplenir çocukta izler seyreder.  İlk konumda belirtmiştim ufaklıktan beri isterdim bu hayvanları almayı fakat cesaret edemedim bence durumları yoksa veya bu sonu gelicek bir hevesse almamaları gelir ki bana kalırsa şöyle bir durumda var, alan kişi burayi okuyor ama gerekenleri yinede yapmiyor bastan saviyor falan filan... Burdada vicdan denen şey ortaya çıkıyor işte. Yani burda her türlü destek veriliyor bazı resimlere bakıyoruz konularda hayvanlar pert olmuş işkence edilmiş yinede saygı bozulmuyor o insana karşı fakat o insanda at gözlüğü olduğu birkaç mesajlaşma sonra ortaya çıkıyor ki bu hayvanıda hasta etmiş oluyor.

Yani açıkcası bu işe giren insanlar ya calısıcak yada ailesi gercekten hayvansever olucak. Ben çalıştığım için o cesaretle girdim bu işe aydan aya alisverisimi yapiyorum ailede destekliyor tabi icim rahat sekilde emanet edebiliyorum

Abi kedi köpek görunce korkudan havaya uçan insanların bulunduğu bir ülkedeyiz kaplumbağadan tiksinmesini hiç anormal karşılamamak lazım :)

Geri