Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta iken kullandığımız ilaç.

Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

bunu kaplumbağada kullanma melike. her hayvanın her etken maddeye karşı farklı bağışıklıkları var. organ yapıları farklı.
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

biraz kullandığına göre düşük dozaj etkilemez. ama bir daha kullanma. kara ve su kaplumbağaları için dahi farklı ürünler olduğuna göre farklı canlılara ait ürünler kullanılmamalı. su ve karada yaşayan bakteriler ve onları etkileyen ilaçlar farklı yapıdadır.
 
Yani şimdi sizin yazdiklariniza göre şunu mu anlamaliyim. İlaç hicbir etki etmez. Bu yüzden enfeksiyon hala devam ediyor.
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

her hastalığın tedavisi başka ilaçlarla yapılır. burda anlatmak istediğim her hayvanın kendine özgü ilaçlarla veya vitaminle tedavi edilmesi gerektiği. kaplumbağanda ne vardı unuttum onu.
 
Cem Abi ben dün gece kireçlenme için kabuğa devit sürmüştüm biraz kurutup suya koydum tekrar Emre Abi demişti kireçlenme içindi bir sorun olmaz değil mi?
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

Melike; Diğer konunda Cem yapman gerekenleri söylemişti;
Altta ekliyorum tekrar ama aynı konudan devam etmeye çalışırsan daha sağlıklı olur, Mod'lar takip ederken zorlanmasin gidişatı kolay takip etsinler.

Cem'in verdiği cevap;

melike suyu 30 dereceye çıkar. sera mineral yem al. marin yaramaz bir de raffy p al. hazır yiyorken vitaminin faydasını alsın. kuru alan ve ısıtıcı lamba şart lamba ısısı 33 derece olacak şekilde ayarla. kabuk rengine bakarsak durumu iyi değil.

belirtileri neler ? yüzmede gariplik veya kafayı öne atıp esner gibi nefes alma var mı ?

hekim ne ilaç verdi ? şırıngada mı ismi var mı ?

akvaryumda kırmızı renkte salınım yapan bir şey var mı genel bir akvaryum resmi iyi olur.

küçüğün çene altındaki kırmızı noktalar yara mı ?


bu konudan akciğer belirtilerine bak.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

devit uygulamasında önce hayvanı alıp kabuğunu kuruttuktan sonra deviti sürüp yayacaksın sonra lamba altında tutup 5-10 dakika arası beklettikten sonra üzerinde kalanı silip akvaryuma öyle koyacaksın. yoksa suya salınım yapıp kirletir. kireçten dolayı sorun yoktur bu kireç oranını düşürmek için içme suyu takviyesi bunun daha fazla çoğalmasını önleyecektir. devitin kabuğa sürülmesi en üst plakaların gevşeyip daha çabuk çıkmasında kullanılır. bu sayede kireç kaplanmış plakalardan kurtularak kabuk orjinal rengine kavuşmuş olacaktır.

ayrıca kabukta mantar oluşumu durumunda mantar eğer en üst plakada ise sürülmez. tuzlu fırça yöntemi uygulanır. ama plaka arasına girmiş ise o plakanın atılıp mantara ulaşmak için devit uygulaması yapılır. ama önce üst yüzeydeki mantarın temizlenmiş olduğundan emin olmak gerekir.


şimdi neslihan gösterince hatırladım. hekim ne şekilde uygulama önerdi.
 
Cem Abi dediğin gibi yaptım ama lamba altında kurutmadım normal dışarda kurudu ve suya bıraktım
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

şimdi havalar soğuk olduğu için lamba altında bekletip üşümesi engellenmeli yazın ortam sıcak olduğu için gerek olmaz ama cereyanda kalmamalı hayvan. bu işlemler, kapı ve pencere kapalı ortamda yapılmalı.
 
Hekim anlamadığı için o ilacı verdi sadece. Yuzmesinde veya herhangi bir sıkıntısı yok. O ilacı biraz verdikten sonra hemen kendine geldi. Bende forumda okuduğum akciğer enfeksiyonu ile ilgili şeylerin birçoğunu yaptim. Iyi gibi duruyor. Alt kabuğu dışında.
 
Hareketlenmesi gayet güzel alt kabuğuna müdahele yaptınız mı hiç? Cem Abi ortam dediğin gibiydi lamba yoktu sadece halının üstündeydi
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

gentamisin ihtiva eden bir ilaç al. göz kulak damlası olarak kullanılan genta veya gentagut %0.3 gentamisin ihtiva eder.


günde bir damla ağıza damlatılacak


kireç meselesi önemli bir konu değil. enfeksiyon ilk uğraşacağın konu. bu sürede içme suyu kullanman daha iyi olur.
 
Abi akciğer enfeksiyonu geçiren kaplumbapanın alt kabuğu aşırı soluktu yalnış hatırlamıyorsam?
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

mailto:/e2OYBO.jpg
Bu durumdan bahsediyorsunuz sanirim.
 
Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

dıştan kabuğa tedavi işe yaramaz uygun ısı koşulları ve ilaç tedavisi düzeltecektir. o zaman kabukta kendine gelecektir.
 
Geri
Üst