Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta iken kullandığımız ilaç.

Evet bulabilirsiniz

Ama eczacıya açıklama yapın yalnış bir ilaç vermesin

Cvp: Hasta iken kullandığımız ilaç.

Gentagut göz damlası olarak isteyebilir, küçücük bir ilaç zaten fiyatı da çok ucuz, evcil hayvanda kullanmak için diyebilir.
Günde 1 damla ağzına damlatılacak, Ağzına parmağını yaklaştırdığında ısırmak için ağzını acar oyle damlatabilirsin. Bazılarıda ağzını açmaz o zaman yine ağzına damlat azda olsa sızacaktır içine ama hemen suya koyma birazcık bekle.
Aldığın zaman dene tepkisine göre yöntem uygulayabilirsin, olmazsa yine yazarsın.
Geçmiş olsun.

Yem verir gibide yapabilirsin o arada hemen damlatırsın ben öyle yapıyordum

Eger agzini acmazsa kulak cubugyla cok hafif bogazina dokunursaniz refleks olarak acar

Gentagutu ağızdan mı veriyorsunuz? Bunu gözde kullanıyoruz. Hayvan akciğer enfeksiyonuysa başka ilaç kullanılmalı.

Yaşarcan hayvanı ısıtma lambası altında tutarak devit uygulamalısın. Bu üstteki eski plakaların atılması ile kireçten yavaş yavaş kurtulmanı sağlar. Tabi sudaki kireç azalmalı. Uygulamayı 10 gün yap bence.

emre bulunduğu yerde anlayan hekim bulamamış. bir tanesi kuşlar için kullanılan bir ürün önermiş. (1. yorum) mecburen düşük dozlu olduğu için bunu kullansın. sonuçta buda göz ve kulaktan genize gidiyor. başka bir şey kullanması tehlikeli olacaktır.

Emre Abi dün yaptım o zaman bu gece dahil 9 gün daha devit sürüp lamba altında 10 dk bekletip silip suya koyayım değil mi ? Ama aşırı strese giriyor deviti sürerken birde elimle sürüyorum

Konuyu komple okudum. Evet kuşlar için olan ürün önerilmiş Cem. Hiç önermese daha iyi. Gentamisin ağırmı gelir diyorsun.

Evet hayvanı sudan alıp kurula ve parmağınla 3 damla devit sür. Deriye temas etmesin Yaşarcan. Kuru kapta lamba altında bekledikten sonra kurulayıp suya alırsın. 10 gün sonra bazı plakaları atmış olur bence. Kireç çok sertleştirmişse uygulamaya devam edersin.
Eğer plakaları atarsa rahatlar ve stresi boşa çekmemiş olur. Umarım olumlu neticeyi alırız Yaşarcan.

Tamam abi uyguladım parmağımla sürünce çok stress oluyordu mendille sürdüm damlatıp.. Şuan kurulayıp suyuna koydum tekrar ama şimdi bile biraz düzelme var abi.. Birde benim d3 vitamini deep fix aynıdır geneli değil mi ?

Hayır o değil. Eczaneden devit3 almalısın. Deep fix vitamini kabuğa sürülmeyen bir vitamindir. Onu bu iş için kullanma derim.

2 kere sürdüm Abi of.. Tamam yarın alıp onunla devam ederim inşallah bu deep fix in bir zararı olmaz

Yok zararı olmaz ama boşa bir uygulama olmuş. Neyse suyada zararı olmamıştır. Zaten o ürünü suya damlat diyen bir marka.

göz kulak damlasında gentamisin oranı az şahsi uygulama yapacağı için dozaj fazlasından ötürü bir endişemiz olmaz. başka alternatif bulamadım.

melike yine de başka bir veterinerden görüş almalısın. hayvan ufak başka düşük dozlu bir antibiyotik alternatifi var mıdır. diye. mesela çoğusu kediden anlar, kediye göre 40-50'de bir oranda düşük bir şey.

Ben eczaneye devit3 sordurdum biri ampul şeklinde biri kapsül şeklinde demişler biri 2.5 lira diğeri 4.5 lira ama ampul bildiğim kadarıyla kırılıp tek seferde kullanılıyordu ?

Melike hanimin kaplumbagasi ne yazikki oldu yanliz dozaj olarak veteriner yoksa uygun bencede baska bir ilac onermek sakincali olurdu
Onu da sera reptilin yerine kullanabilirsin yasarcan bendede o var zaten ihtiyacim olmadigi icin jbl aqua yada sera reptilin

devit 3 oral/im. ampul 1.92 tl devit 3 oral damla 4.53 tl yaşarcan ama kapsül formu yok daha doğrusu sadece bu iki formu var ilacın başka bir formu yok ampuldeki d vitamini oranı damlaya göre çok fazla damlayı kullanma konusunda ben veteriner hekim tarafından da şahsıma öneride bulunulduğunu biliyorum ama ampülü kullanma konusunda içindeki d vitamininin oranı ve kullanış şekliyle ilgili yine veteriner hekime danışıp kullanmak en doğrusu olur

Bende deep fix vardı yeme damlattığım ama Emre Abi kabuğundaki kireç için uygulamamı istedi 10 gün boyunca şimdi ben hangisinden alıcam ?

Geri