Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hızlı Büyüme

buse's

Gümüş 4 Üye
Merhaba ,
Ben geçen yıl eylül sonuna doğru aldım kaplumbagalarimi bir tanesi ortalama 4 buçuk diğeri 5 cm arasiydi şuan dişi 14 civarı erkekte 11 civarı kabuk boyu var ama bu büyüme normal mi ekstra vitamin vs vermiyorum

Dişi normal üstü büyümüş. Böyle büyüdüğüne göre sistem gereksinimleri tam.

Yemi fazla mı veriyorsunuz? Yada ötekinden mi çalıyor.

Canlı ürün verdiniz mi? Et, balık vs.

Arada tavuk veriyorum yağsız tavada pişmiş ya da haşlanmış ayda 1 maks iki kere her ayda vermiyorum yem aslında çok vermiyorum ama sanırım diğerinden çalıyor azaltayim mi

Dişi ye yem konusunda engelde olamıyorum suya atınca üçler li ağzına atıyor elimle beslemeye geçeyim mi elden yerler alışkinlar ve dişiye kaç adet vereyim günde ortalama şuan Tropical Reptil Carnivore yiyorlar

Dişiler 10 cm sonrası daha hızlı büyüyor.

Normal düzeyde gitsin aç kalınca bu sefer erkeğe sap olmasın.

Diğer yemleri yemiyorlar mı?

Bu yemden yiyorlar arada da tavuk veriyorum büyüme oranları da iyi olduğu için açıkçası diğer yemler için günlerce zorlamadim da

O zaman aç bırakma yöntemini deneyeceksiniz. Sürekli protein vermek olmaz. Hizaya girsinler. Her yem farklı ihtiyacı karşılar.

Supreme young ve supreme adult yem var ondan denedim hali hazırda onlar vardı suda yüzüyor yemler şuan yememisler bı de supranom turtle mıx var ağzından atiyo direk

Son düzenleme:
Bı de biorept w almayı düşünüyorum ama içerik olarak uygun mu şuan benimkilere

Sebze olarak dişi haşlanmış karnibahar yiyor daha önce denemiştim ama erkek yemiyor havuc denemiştim ikiside yemedi

Biorept W almayın içerik diğer supremelerle aynı, tetra reptomin alın. Supreme yemleri yemiyorlarsa sera carnivor alın. Bunun dış simidi protein yem yani RaffyP'nin proteinli olan yeminden. Yine direnirlerse aç bırakarak zorlayacağız. Bu konuda inatları yüksek.

Akşama doğru körpe bir yaprak marul atın. Bazen birinin yediğini gördüğünde diğeri de gaza gelip yiyor.

Erkek olana sonradan ben alistirdim desem oylede değil aslında aldığım ilk günden beri erkek yeşil stick yemiyor bir hafta boyunca aç kaldı yine yemedi o küçük haliyle sonra kuru karidese geçmek zorunda kalmıştım yediği için

Yok RaffyP değil Sera carnivor. Yuvarlak yem teker gibi ortası mineral yem.

Aç kalsın eşşek gibi yer. Bunlar böyle sevdiği yem oldu mu onu verene kadar başka yem yemiyorlar. Ondan sonra acıma hissimizle oynuyorlar. Sakın acımayın.

Geri