Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre almayı düşünüyorum

Ağustos

Bordo Bereli
İyi akşamlar , iyi forumlar . Dış filtreye maddi olarak yetemediğim için birtane iç filtre almayı düşünüyorum bazı yerlerde zararlı diye gördüm ve su aşırı yüksek değil önerebilceğiniz bir ürün olursa çok sevinirim:smile:

Cvp: İÇ FİLTRE

kaç litre akvaryumun

bu arada gerçekten zararlı bende iç filtre kullanıyorum. dış pahalı ve bu akvaryuma kesinlikle almam yetersizde şimdilik akvaryum :D

Kaplumbağam jakuzide yaşıyor tam litre olarak bilemem ama alanı çok geniş su yüksekliği 15 cm kadar yazları 1 metre oluyor

RE: İÇ FİLTRE

İç filtre zararlı değil ama kullanımı kısıtlıdır. Bir dış filtrenin yerini tutmaz.
Jakuzi için iç filtre nasıl olur bilemiyorum ama dibe yerleştirilip kullanılabilir. Kaç lt su vardı?

iç filtre yan yatırılabilir. filtre malzemesi konulan modeller var ama onu alana kadar o paraya orta kalite dış filtre alınabilir. bir şekilde kuru alanı yükseltip jakuziyi su dolduramıyor musun.

Doldurabilirim işte yazları 1 metre su seviyesi oluyor kuru alanı var ayrı yaz için ama şimdi yapamam elektrik parasını düşünmem gerekiyor maddi açıdan rahat değilim vede üstü çok açık olduğu için ısınamaz su yazın bile çalışıyo ısıtıcı hep

iç filtrenin hangi kısmı dışarda kalmalı ? balık beslemediğim için hiçbir fikrim yok malesef

Yaz kış arası neden su seviyesi farkı var, Isıtma mı sorun?

Cvp: İç filtre almayı düşünüyorum

Evet ısıtmak çok zor normal akvaryum gibi değil bildiğimiz küçük bir göl gibi suyun üst kısmı havayla çok temas ettiği için ısıtmak zor

İç filtre komple batabilir. Hatta batmalı. Oksiyen için ufak serum borusu dışarı uzanır ama kaplumbağa akvaryumlarında suya oksijen zorunlu değil. Akciğer solunumu yapıyorlar nasılsa. Suya başka sebeplerden oksijen veriyoruz ama hayati değil.

Isınma sorununu anladım, daha öncede bu konuyu ısıtıcı ararken değerlendirmiştik. Ama 20 cm olsa güzel olurdu. Su birden jakuzi şekline bağlı olarak yüzey alanı olarak artarsa tabi tam doldurmaktan farkı kalmaz.

Abim aslında benim düşündüğüm ısıtıcı gibi yan yatırmak ama o zamanda korkuyorum elektrik çarpar birşey olur diye.. Yazları çok güzel oluyor kışları böyle sıkıntılar çekiyorum

jakuzinin yarısını kapatacak şekilde şeffaf plexi konabilir. ısıtıcı sorun çıkarabilir elektrik konusunda ama dış filtreler 25 wattan düşük güce sahiptir. akvaryuma geçme olağın var mı ilerde. bir de şu var su yoğunluğu ne kadar çok olursa soğumasıda o kadar geç olur. ama akvaryum gibi dar yüzeyde bu sorunu aşabilirsin.

tüm ıc fıltreler tam batıyor dıye blıyorum. Bende ıc fıltre kullanıyorum hatta benim bır tane şapşiriğim ondan ayrılmıyor altında kasınıyor ustunde (tabi su sevıyesıne gore ayarlıyorm ustunde durdugunde kafası dısarda kalck seklde duruyor) uyuyor duruyor. Yani hıc olmıcak dıye bısı yk ama yuzdesı dusuk bır ıhtımal dıyeblırız. Yan da yatırılablır bızım Yaramaz orda uyumasa bende yan yatırıcam :)

Akvaryuma geçmeyi düşünmüyorum evden taşınmadığım sürece çünkü jakuzide tam bir göl havası var bitkilerle kuru alanı hep doğal taşlardan .. iç filtreyi yan koyabilirsem çok güzel olucak .. Üstünü kapatma konusunda jakuzi aşşağı indikçe daraldığı için değişik bir sistem ayarlıyabilirim belki gelicek kışa

iç filtreler, motorlarının soğuması için su içinde durmak zorundadır. aksi halde motorları yanar.

banyo kapısı sürekli kapalı durursa içerdeki nem doygunluğu ortamı tam olmasa da sıcak tutacaktır. bir sakıncası tavan dyostop boya ile boyanmamışsa kabarıp pul pul dökülür. ve banyo dolapları balon kapak değilse açılabilir.

yok banyo plastik genelde tavanda boya yok zaten neme dayanıyor şimdilik o zaman ben iç filtreyi yan yatırsam sorun olmaz değil mi ? elektrikle alakalı bir sorun olurmu peki çarpılma gibi ?

olmaz motorun üstten giriş kapağı vardır içine motoru koyduktan sonra eritilmiş plastik dökülüp izole edilir. tabi iyi bir markanın artısı olacaktır. nadiren üretim hatasından kaynaklı su sızması ile karşılaşılabilir ama bu çok düşük olasılık. motorun yanıp bozulması daha olası. bunda da akım geçmez.

ben balıklar zamanı iki tane iç filtre attım ikisinde de bir şey olmadı. öyle ahım şahım bir marka da değildi.

yersiz olucak ama sen nası duş alıyosun yaşar :D

önce hayvanlarımız :) bizim küçük bir duş var yetiyor bize kaplumbağam huzurlu olsunda

cem abi yarın alıp takarım filtreyi çalıştırmadan foto koyarım siteye ordan siz onay verirseniz çalıştırırım

canavarın fotoğrafları bekliyorum yaşar benden güzel yaşıyor hayvancık

Buradakileri bir kontrol et derim. Yatık konulabilenlerde vardı sanırım.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=239

Bende inceledim ama o sünger tip olanlar dışında özellikle yatay kullanabilirsiniz ibaresi görmedim. Sünger tip olanları ısırdıkları için bizimkilere uymaz. Tek parça bir ürün daha uygun olabilir.

Geri