Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre almayı düşünüyorum

Cvp: İç filtre almayı düşünüyorum

pipo tip modelleri mi diyorsun emre. onlar bizimkilere gelmez.

Bunlardan bahsettim dibe oturuyor ama bizimkilere uymaz.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12930&ad=xinyou-xy-2872-sunger-filtre&kat=239

bunu yeni gördüm. pipo grubunda diyebiliriz. bunları hangi akla hizmet kullanıyorlar bilmiyorum. sökerken olan kir akıp gidecek. düz filtrede hiç değilse dış kabı bir parça önlüyor.

Bencede saçma bir filtre. Genelde akvaryum balığı satanlarda küçük küçük akvaryum setleri oluyorya onların içerisinde görüyorum.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=2833&ad=atman-at-f101-ic-filtre&kat=239 abi ben buna baktım yan kullansamda sorun olmaz sanırım hemde 5 watt ne dersiniz ? Diğer süngerleri paramparça eder

Ben sorun olacağını sanmam ama denemem olmadı.

yaşarcan bu ufak kaçabilir. su her ne kadar derin değilse de sirkülasyon alanı geniş olacak. büyük ihtimalle kiri filtreye çekmeyecek. sinek filtre dediğim ufak filtrelerden sanırım. sana 15 wattlık ucunda çevrilebilir ek boru aparatından olanlardan lazım. su içindeyken sirkülasyon şiddetli olursa boruyu havaya çevirip şiddeti azaltırsın.

Cem Abi ben hiç anlamıyorum bu filtre konusunda zamanın olduğunda bana bir link atsan ben inceleyip alsam olur mu ?

Örneğin bu;
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8262&ad=dophin-fb-4000f-ic-filtre-600-l-h&kat=239

yaşarcan ben zamanında bundan almıştım piyasada satılıyor. JENECA IPF-1253 mili seramik olduğu için almıştım. seramik olanlar aşınmaya ve sese karşı iyi. ben25lt suyu olan karantina akvaryumunda da denedim. 110 lt'lik akvaryumda da kullandım. hemen deliğin üstündeki tıpayı kaldırıp serum hortumu takman durumunda hava kabarcığı yapma durumuda var. petshoplarda 30 tl'yede satan var 40 tl'yede araştırıp öyle al. 2253 modelleri çift süngerli. 5200 R modelleri 3'lü. ben genel linkleri yazdım oradan incelersin.
https://www.google.com.tr/search?q=jeneca+i%C3%A7+filtre&rlz=1C1GTPM_enTR567TR567&oq=jeneca&aqs=chrome.1.69i57j0l5.5761j0j8&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

tamam abicim şimdi cem abiyle senin yazdığını inceleyip alıcam inşallah bu gece çok teşekkür ederim

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8264&ad=dophin-kf-150-ic-filtre-150-l-h

Bunu buldum gezerken ama filtre malzemesi sadece sünger diyor yeterli mi ?

Yatay kullanılabilir diyor birde

Cem abi dediğin filtrenin bir alt modelini sipariş ettim .. umarım yatay kullanabilirim ? Birde hava hortumunu takmazsam ne olur ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8260&ad=dophin-fb-2000f-ic-filtre-400-l-h&kat=0 sipariş ettiğim bu

alacağın filtrenin su çıkışı akvaryumdaki suyun en az 10 katı olmalı. 50 lt ise 500 lt/h gibi. balıklar için o kadar zorunlu olmasa da bizimkiler için gerekli. iç filtreler sadece sünger olarak satılır. hava hortumu takmanın avantajı suya oksijen vermesi. suyu yukarı hareketlendirerek amonyağın uçmasını kolaylaştırmasıdır. yani suyun tadının acılaşmasını tam engellemese de azaltır. aldığının wattı düşük. minyatür filtre olmasın, ölçüleri yazılmamış.

cem abim vallahi en uygunu oydu benim için imkanlar ona yetti malesef keşke olsa alsam en güzelini :(

düzene girince alırsın. en azından olmamasındansa olması daha iyi.

Abi bide karbonda varmış içinde hem mekanik hem biyolojik temizlik için.. Abi yazları çalışıyorum o zaman güzel bir dış filtrede alırsam ikisi birden mis gibi temizler

karbon fazla ömürlü bir şey değil bir süre sonra değişmesi gerkiyor. filtreyi aldığında haznesini söküp carbonun ve süngerin resmini gönder. eğer yeterli boşluk varsa seachem denitrate alıp karbon yerine koyarsın.

Olur abi gelir salı yada çarşambaya bu konu üstünden yüklerim resmi .. Eğer ucuz birşeyse karbon alabilirim o dediğin şey nasıl abi ?

seachem denitrate sudaki amonyağı, nitriti süzüyor. dün baktım, juen ve otuzda stokta kalmamış. ürün bu;
http://www.akvaryem.com.tr/Seachem-De-Nitrate-250-Ml,PR-1224.html
http://www.akvaryumportali.com/threads/seachem-de-nitrate-filtre-malzemeleri.10406/

iyi aksamlar arkadaslar bir sey sorcam bende 5 w ıc fıltre var ve yeni akvaryumda 25 litre veya 30 litre su alıyor diye dusunuyorum sizce dıs fitre alana kadar idare edermi sizce suanda para bakımda ıyı durumda degilm cunku oyuzden soruyorum arkadaslar . . . !

Geri