Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre JBL cristal profi 100

jarti

Gümüş 5 Üye
JBL cristal profi 100 aldım arkadaşlar eheim 2012 bulamadık. danışamadan çok hızlı bi şekilde aldım değiştrmek koşuluyla nası bi iç filtre akvaryumum 80x40x50 160lt lik.

Cvp: iç filtre JBL cristal profi 100

Filtre kapasitesi olarak tam senin litrene uygun gözüküyor, marka olarakta jbl iyidir ama kullanma şansım olmadı. Kullanan arkadaşlar varsa detaylı yorum belirtebilirler.

Şahsi görüşüm olarak, eheim 2012 yoksa yerine bu model de ideal olur.

3 haznesi var ek malzemeyle sanırım dış filtre görevini görmüş olur. ama akış gücü filtreleme gücü nasıl bilemyorum çok hızlı bir alşverş oldu kötü bi ürün olacağınıda sanmyorum ama ynede bi fikrleri alayım değiştreblirm.

Ufak bir araştırma yaptım da netten, bu modelin bir "i100" olanı birde direk "100" olanı var. Özellik bakımından bir fark göremedim. Ama 15-20 TL gibi bir fiyat farkı var. Sizinki hangisi acaba?

Eğer dediğin gibi 3 hazneli ve içeriğine biyolojik filtre de yapabileceği malzemeler koyabiliyorsak, kat kat iyi gözüküyor. Bir dış filtre görevini tam göremese de bu branştaki filtrelere nazaran daha iyidir. Gelecek yorumlara göre de bakarsınız duruma ama şimdiden hayırlı olsun.

i100 bendeki Emin. emre abiler flanda baksa içim rahat eder. kullanışlı görünüyor küçük akvaryuma takılablecek şekilde hazneler azaltlablyor. vantuzları yok mıknatısla tutturuluyor en ilginç gelen tarafıda bu oldu bana :S 10 mm camıda görür dedi akvaryumcu.

Güney, ben bırak balık akvaryumunu kaplumbağa akvaryumunda biraz daha performanslı ürün kullan derim. Yani bu filtre 160 lt akvaryuma uygun deniliyorya bence varsa bir büyüğünü al, yani i200. Bu i200 200 lt akvaryumlara uygunmuş. Bu öneriyi dış filtre alamadığını düşünerek verdim. Bana sorarsan bu akvaryuma esas dış filtre gider. Ben 96 lt akvaryumlarımda tetra ex600 ve eheim 2215 kullanıyorum. Tabiki eheim 2215 daha iyi ama hesaplı ve iş görür olsun dersen seninkinin boyutuna tetra ex700 öneririm. Hem biyolojik hem mekanik filtrasyonla suyun gerçekten iyi değerlere sahip olur. Tabi filtre malzemelerinide uygun seçmeli.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre&kat=240

İnternete baktım, aldığın filtre yaklaşık 140 tl gibi. Ki daha uygun olan i200 200 tl fiyatlarda. Benim önerdiğim dış filtre 190 tl. Tamam iç malzemelerinede biraz masrafın olur ama bu akvaryuma dış filtre al derim. Ben büyük akvaryumda su yüzeyini hareketlendirsin diye eheim 2012 kullanıyorum ama dış filtrem var. Yani iç filtreye gerçek görevini dahi yaptırmıyorum :)

abi dış filtreye yer olsa alıcam zatende yer yok. eheim 2012 de hiç bi yerde yok. taşınana kadar kullanıcam böyle olacak düzeni 6 ay kadar bi süre sonra dış filtreye geçeceğim. 2010 vardı onuda tercih etmedim bu daha kuvvetli olur dye. pet shoptan aldğım için ektra pahalı zaten. yani demem o ki parasından kaçmıyorum alan sorunum var. düşündümki bunun içinede ektra malzeme eklersem koku ve idrardan sararma probleminide en aza indreblrmiş olurum.

211 tl tek çekim haliydi banka taksit yaptğında 10 lira koydu. filtre bana 220 tl ye geldi yani bu arada.

Maşallah juen deki tetradan pahalı. Burada önerim sana bir üstü yani i200 varsa onu al. Bundan daha verimli olur. Ama 6 ay sonra dış filtreye kesin geçerim dersen isare edersin.

Bu iç filtrelere malzeme koyarak tabiki amonyak konusunda bir nebze ileri gidersin. Tabiki faydası olur. Malzeme olarak seachem denitrate almanı öneririm. Amonyak konusunda etkilidir. İç filtrede de bir nebze işe yarar. Ben eheim iç filtrede kullanmıştım. OLmadı iç filtreyi ileride akvaryum içi destek amaçlı kullanırsın.

hakkaten ya bu çok pahalı bi iş oldu. tetra ex 700 aldığım yerde 270 flandı sanırım. yazık günah bu kadar paraya o kadarda yarayacak gibi değil anlaşılan bir üst modeliylede bunun arasında muhakkakki fiyat farkı vardır. değiştiririm dye konşmuştum iade kabul eder mi acaba pet shop ?

Genelde iade almazlar ama bir denemekte fayda var. Karta iade yapılabilirmi onu danışmak gerekir.

Ama tabiki diğer iç filtrelerden iyi iş yapar. Yer sorunun olmasa sende almazdın bunu. Mantıken iyi bir dış filtre kadar ücreti olduğunu düşünürsek zorunluluk kötü olmuş.

valla aradım iade edicem dedim. iade alırlarsa akvaryumu yatak odasına yere koyup tetra ex 700 u alıcam 275 tl dyor tetra ex 700 e aynende söyledim 200 tl bile değil dedim internette. bi aksilik çkarırlar muhakkakta bakalım

Şimdi yazdığın fiyatı gördüm de, el insaf be kardeşim. Kar payını bana göre baya fazla koymuş, gerçi aldıkları fiyat vs bilemediğimizden pek de bir şey diyemeyiz ama. Akvaryum yer değişikliğini dahi göz önüne alarak bu ex 700' ü alman iyi olur sana. En azından kafan rahat eder sonrası için.

cidden öyle ya yazık günah. bende böyle olacağını düşünmedim hiç. çok sinir oldum

Pet shoplar dükkan kirası ve internet karadar müşteri kitlesi olmadığı için daha farklı fiyat uygulamak zorundalar. Bu sebeple biraz fiyat farkı olur. Ama ne kadar kaliteli olursa olsun aynı kapasitede aynı su hacmini temizleyen kalitede hemen hemen ikinci sıradaki dış filtreden bırak aynı fiyatı daha pahalı olunca dayanamadım bende.

Belki bu kadar pahalı olması değişirsen daha hayırlı olur.

güney ben sana bir link vereyim moralin iyice bozulsun. :breh: bence o filtreyi iade edip 15 wattlık 40-50 tl'lik üstün körü bir şey al geri kalan para ile ekipman yem kum vb alırsın nasıl olsa 6 aylık bir süre kullanıcağım demişsin.
https://turkiyeyemmerkezi.com/shop/index.php?sayfa=18&act=ul&listurun=18&marka=125&subcat=54&sublastcat=11&catname=Tetra

bu tip değişmeli durumlara karşı kredi kartı kullanma iade olanağı olsa bile işi zorlar. para geri döndü mü dönmedi mi takip ederken kurdeşen eder adamı.

abi gittim sabah aldım tableti elime gösterdim fiyatları iade alın dedim. haliyle nazlanıp sonra tamam bi hafta sürer filan dediler. 2 saat geçti aradan aradılar beni. gel o iç filtreyi 140 a sayalım dye. dedim yok ben o paraya dış filtre alırım iadesini yapın ben netten alıcam. yada tetrayı verin dedim. kapadı sordu etti geri aradı. gel tetrayı al dye :) tetra ex 700 internet fyatı neydi dedi açtım gösterdim. internet fyatından saydı 2 kutuda yem aldım :)
bide tetra tec değil tetra ex 700 bunun alman malı diğernin çin malı oldnu söyledi doğrumudur fark varmıdır?

Yazını okuyunca işyerinde helal olsun diye mırıldandım, bir tanesi birşey mi dedin diyor :smile: Yapılabileceğin en iyisini yapmışsın Güney. Yemleri ne aldın ? Filtrenin markası Tetratec modeli ex 700. Yani Tetratec ex 700 bir ürün ve alman malı. Bilmiyorum belkide ben anlamadım anlatmak istediğini son cümlede.

ürünün üzerinde tetra ex 700 yazıyor pet shopçunun söylediğine göre alman üretimiymiş yani şöyle göstereyim bende ki kutu şu. tec yazmıyo.

http://www.belio.pl/p12855,tetra-tec-ex-700-filtr-zewnetrzny-kubelkowy-zestaw-gratisow.html

birde şu var
http://www.reptilica.de/product_info.php/product/Tetratec-EX-700-External-Filter-for-100-250-litres-aquariums

sera rafi ı ve p aldım ufak kutulardan :)
savaş kazanmş gibiyim valla. söyledim ama hadi 10 lira kiran 10 lira suyunda dedim 70 lira dedim. dış filtrede 100 lira dedim fark var ayıp dedim bu kadarıda hiç bişy demediler. akvaryumda gelmş bu gün akşam yada yarın eve bırakacaklar temizleyip kurmak kaldı bi tek. iç malzemeleride var filtrede.

Evdeki kutuya bakarım. Bende ex600 var. Kutuyu aldıysan bakıver. Alman malı ise üzerinde yazar. Ürün bu, karıştırmasınlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre&kat=240

Valla hiç dikkat etmemiştim Güney. Benim gördüklerim hepsinde tec yazısı vardı filtrelerde. Ki ilk verdiğin linkte ki tetra filtresinin başlığında tec yazısı var ama kutusunda yazmıyor dediğin gibi. Açıkçası bilgi veren olursa bende seninle öğrenmiş olacağım.

Yemler de gayet iyi. Uygun akvaryum ortamı için baya çaba sarfettin, kurulumu tamamlayınca karşısına geçip keyif yaparsın artık:smile: Bizede fotoğraflarına bakıp, bir kaplumbağaya daha uygun ortamın sağlanmış olmasının mutluluğu kalır. Şimdiden kolay gelsin sana.

Birde dipte ne kullanacaksın ? Herşeyi halletmişken silis kum iyi olur. 0.5- 1.0 arası büyüklükte http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Geri