Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre JBL cristal profi 100

Cvp: iç filtre JBL cristal profi 100

yevet abi alman üretimiymiş tetratec le arasında bi fark olacağını sanmyorum ya ürününü övmek içindir bence.

bulduğum çok eski bi forumda şöyle diyor. tetra tec new yazıyorsa alın eskilerinde su kaçırma gibi bi sorun yaşanmş. tabi hepsinde olacak demiyoruz ama dyo. 1200 dede olmş. ille bir aksilik olacak benim işlerde ya :) umarım öyle bşy olmaz

Çok daha doğru bir karar oldu. Ancak içindeki malzemeler yeterlimi bakmak gerekir. Genelde zeolit ve substrat olmaz.

Adamların dediği de doğru olabilir. Yada firmanın Almanya ve Çin de yaptırdığı iki ayrı fabrika olabilir.

ben size malzemelerin bi fotoğarfını gösteriyim abi eksikleri siz söyleyin 4 hazne var küçük plastik toplak kum gibi bişey birde eylaf ve beyaz küçük sanırım seramik malzeme var her katta sünger flan

Sünger vardır, seramikte koyuyorlar. Siyah bio ball yok mu?
Kum gibi malzeme zeolit olabilir. Ama bakmalı zeolit mi başka ürün mü.

burada tanıtım esnasında gösterdiği şeyler var. yarın sabah gelecek akvaryumumuzda. şu an için temel malzemeler var elimizde sadece. ısıtıcı filtre ve akvaryum. bide pen plax kaplumbağa adası var ufağından. onuda bacaklarından cama tutturucam kuru alan niyetine onun dışda hiç bişey yok. su seviyesini birden yükseltmemde sorun olur mu? malum kafayı kaldrınca çkacağı bi akvaryumdaydı?

http://www.youtube.com/watch?v=QUO2igI79O0

evet emre ikisi de farklı fabrikalarda üretiliyor bu yüzden ambalajda farka gitmişler. ikisi de aynı mal. new yazdığına göre o da yeni versiyon.

siyah toplar bioball, kum gibi siyah olan carbon, ortası delik silindirlerde seramiktir. kısaca dolu filtre almışsın ama ek malzemelerle temizleme performansını artırırsın.

ben filtreler bölümünde bu filtreyi anlatmıştım. sabit başlıkta oradan kurulumunu oku. mandalı kırma. gene de takılırsan sor.

6-8 ay sığ kapta yaşamamış yani kas gelişiminde eksiklik meydana gelecek zaman geçmemiş her yavru 40 cm su yüksekliğinde rahatça yüzer. Tecrubeyle sabit. Hatta kaplumbağa adasını yükseltmek için her ayağın altına ters çevirip cam kase koyarak avantaj sağlanabilir. Daha yüksek sisteme yada çözüme geçene kadar idare eder.

Filtre içerisine zeolit ve substrat eklemek gerekir. Ancak ilk kurulumda karbonu kullanırken substratı koymayıp bir ay sonra karbonu atıp yerine substrat konulmalı. Verimli su döngüsü için bu ikisi kesinlikle gerekli. Aksi halde filtre sadece mekanik temizlik yapar.

Kumu ilk kurulumda koyup bulanıklık sorununu hayvanlar içeri girmeden halletmek en iyisi. Akşam kurulsa kumun bulanıklığı filtre çalışınca sabaha gider ve hayvanlar içeri girer.

Evet Cem. Şimdi baktım, bendeki Çin de üretilen.

almanyada yapılanın malzemesi de çindeki fabrikadan geliyordur. ondan ucuz ya. bendeki de çinistan fabrikasından.

kumu sipariş ettim ama gelmedi henüz. bu şekilde kurucam şimdilik. zaten direk temizlenmş akvaryuma alıcam suyu o halde filtreyi takıp 2 gün bekletmem gerekir sanıyorum? o esnada gelirse eklerim. bu arada bu hayvan bi kaç gündür sürekli kabarcık çıkarıp yem alır gibi ağzını açıp kapıyor? birde şunu sorucam kaplumbağa suyun dibinde mi uyur? yani suyun dibinde hiç bişy yok şu anda üstte kuru alan olacak sadece. bendeki akvaryumda su 9 cm yükseklikte oldğu için hayvan kafayı kaldrsa nefes alablyordu :) şimdi nası uyuycak? suyun yüzüne yakın bi yer mi yapılmalı?

İpek yapraklı bitki almakta fayda var. Su yüzeyine kadar yzananlardan almalı. Hayvan gece ona tutunup uyur, gündüzde saklanır vs huzurlu bir ortam olur. Hiç olmadı rampayı kullanır.

Su yüzeyine yakında uyuyabilir, diptede uyuyabilir. Benim ufakların akvaryumunda her seviyede uyuyan var. Tabi her şartı sağlamalıki hayvan keyfine göre tercih yapabilsin. Dipte uyuyan için kum ve bitki gene faydalı. Genelde bitki dibinde hafif kumu kazarak uyurlar.

Bence filtre takıldıktan 24 saat sonra hayvanları içeri alabilirsin. Tabi herşeyi ve ısıtıcıyı kurmuş olarak.

Ancak filtreyi kurmadan malzemeleri tam ve iyi yerleştirmeli. Verimi tam olsun.

bumble bee' Alıntı:
Valla hiç dikkat etmemiştim Güney. Benim gördüklerim hepsinde tec yazısı vardı filtrelerde. Ki ilk verdiğin linkte ki tetra filtresinin başlığında tec yazısı var ama kutusunda yazmıyor dediğin gibi. Açıkçası bilgi veren olursa bende seninle öğrenmiş olacağım.

Yemler de gayet iyi. Uygun akvaryum ortamı için baya çaba sarfettin, kurulumu tamamlayınca karşısına geçip keyif yaparsın artık:smile: Bizede fotoğraflarına bakıp, bir kaplumbağaya daha uygun ortamın sağlanmış olmasının mutluluğu kalır. Şimdiden kolay gelsin sana.

Birde dipte ne kullanacaksın ? Herşeyi halletmişken silis kum iyi olur. 0.5- 1.0 arası büyüklükte http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

emin görmemişim. siparişi verdimde henüz gelmedi kum. bide bu sera rafi p nin içindeki renklerin bi manası var mı?

Sarı ve krem rengi olanları karma ana yem zamanı verebilirsin. Protein ve tahıl içerikliler. Kırmızı olanlar mineral yem. Haftada bir verilen sera mineral yemin aynısı.

O kırmızı yemleri verirken, ayriyeten bir yeme vitamin damlatmana gerek kalmaz.

akvaryumumuzda geldi banyoda temizleme aşamasındayız :) 10 mm cam biraz kalın olmş sanki yerinden oynamıyor :ashamed0006:
birde bişey soracağım 2 tane conta çıktı içinden fakat nereye yerleştreceğiz bilemedim kurulumu gösteren kitapçıktada yok. birde tam hortum girşlerinin oldğu yerde yağ gibi bişey var kokusuzz biraz yapışkanımsı bu işi kolaylaştrmak için fabrkasyon bi şey mi? yoksa temizleyelim mi?

O sıvı hortumlar kolay girsin diye, bence kalsın. O iki conta konusunda bende bocalamıştım, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafanın girdiği yerdemiydi, boru bağlantılarındamıydı yada fazlamıydı gerçekten uutmuşum. Cem bu filtreden benden daha sonra kurdu, belki hatırlar. Olmadı bende evdeki kutuya akşam dönünce bakar artmışmı bir yere takmışmıyım buradan haber veririm Güney.

Akvaryumu alman çok iyi oldu. 10 mm gene iyi, benim salondaki 15 mm. Cama vuruyorum o kadar tok bir ses geliyorki :)
Tamamen kurulduğunda çok iyi olacak.

80x40x50h ölçülerinde ki akvaryumda hesaplamalar 7 mm cam kalınlığı güvenilir olarak gösteriyor ki, her zaman bu rakamdan 2-3 mm daha kalın olmasını öneriyoruz. Hem darbe vb. gibi durumlara karşı sağlam olsun patlama riski taşımasın hem de olur da akvaryum üstü cam kuru alan yaparsan kaldırabilsin akvaryumu.

Conta hakkında da ufak bir araştırma yaptım. http://www.hobimmarket.com/Tetra-Tec-Ex-700-Dis-Filtre-Kafa-Contasi,PR-846.html Bak burada ex 700 yedek parçaları ismiyle satılan conta mevcut. Seninki de büyük ihtimal bu. Dış filtre gövdesi ile kafa arasına konmaktadır diye belirtmişler. Başka bir sitede de bu iki contanın içinden yedek olarak çıktığı, ilerde bir sorun olursa kullanılması için saklanılması gerektiğini yazıyordu. ex 1200 de de varsa Cem abi detaylı yardımcı olabilir.

güney o contalar filtrenin kapağına takılan yeşil musluklu aparatların kapağa giren kısımlarına takılıyor. contaları her iki uca takıp kapağa sokuyorsun. burada kurulumunu anlattım. 700 ile 1200 aynı düzen bunun aynısını yapacaksın.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

tamam cem abi. birde ben akvaryumu su ve deterjanla temizledim. 4 kere duruladım. suyun tadınada baktım valla deterjan kalntsı varmıdır dye :) yeterlimidi?

Garanti olsun diye akvaryumu kaya tuzu koyduğun su ile de çevir. Yani tüm ekipmanları koyup su doldur ve sadece filtreyi çalıştır. Bu şekilde su bir gün dönsün. Sonra bu suyu boşaltıp yeni su koyarak filtre ve ısıtıcıyı çalıştırıp bir geçe çevirdikten sonra sabah hayvanları içeri al.

Kaya tuzu genelde yeterli oluyor. Ben pek detarjana girmiyorum ama süngerle camları ve silikonlu ek yerleri ovalayarak duruladıysan sorun olmaz

akvaryumu tam tertemiz ettiysen sorun çıkacağını sanmıyorum. yerine koymadan önce altına laminant şiltesi koymayı unutma. istanbul yolunda carrefour'u geçtikten sonra aynı hizada baumaxx'ta alt katta, tane işi laminant satılıyor. beyaz olanlar daha kalın ve kaliteli. mobilya üstü yapacaksan bunlardan birini ya yeşil ya beyazı tercih et. mobilyaya zarar vermesin. bir de taşırken dikkat et. hatta iki kişi taşıyın.

iç malzemeleri tuzlu su içine koyup steril ettikten sonra akvaryuma alabilirsin. ben onlarda mavi metilen kullanmıştım gerçi, bunu kullanırsan eline eldiven tak ve koyduğun kaba damlatır damlatmaz elinle karıştır. yoğun biçimde mesela bitkiye bulaşırsa renk verir. eline değerse veya lavaboya iz bırakır hemen sabunla yıkayıp çıkarmaya bak. sonra hangisini kullanırsan kullan durulayıp akvaryuma koy.

Geri