Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iç filtre JBL cristal profi 100

Cvp: iç filtre JBL cristal profi 100

laminat şilte çok inceydi bulunduğum yerde abi. bende nalburdan strafor gbi bi şey aldım fakat daha sert. zemin ölçüsnde kesip hamur yapıştrıcyla sabitledim. 40 cm temz su doldurdum.yarın son haline getreceğiz. fakat filtreyi çalştramadım. elim kırık bu arada. kuruluma yardım eden dostlarım oldu fakat. ben tek başıma çkaramadım boruyu. hava bastm fakat su dolmadı. bu gece suyun kloru çkar hiç değilse. yarın sabahta filtreyi çalştracak birini bulurum bu durumda kaplumbağyı 1 sonraki gün mü alalım akvaryuma? birde 45x45 20 cm yükseklikteki eski akvaryumumdan kuru alan nası olur? nası yaptırablirim?

Geçmiş olsun, kendini fazla hırpalayıp eline zarar verme.

Elindeki akvaryumdan kuru alan yapabilirsin tabiki. Yan camdan birini söküp 20 cm kısmını kestir. Kalan 25 cm olanı rampa yapar ve açık tarafa yapıştırtırsın. Tabi bu yapıştırılan rampanın sallanmaması için alttan ufak bir ucu rampanın oturacağı cam çıtalar ile destek yaptırmayı unutma. Açıları aynı ve uygun olup rampa buna oturtulacak. Kalan 20 cm e 20 cm cam parçayı ikiye böldürüp gene açık olan kuru alan girişinin yan camların olduğu iki tarafına yapıştırt ki kuru alandan dışarı atlayamasınlar. Senin akvaryum 40 cm. Kuru alan ise 45 cm. Yanlardan 2,5 cm dışarıda kalacak. 2 şer cm lik 8-10 mm kalınlığında 45 cm uzunluğunda iki cam çıta kestirip bu dışarda kalan alt kısımlara yan sınırdan yapıştır. 0,5 cm her iki akvaryum camının yanından boşluk kalabilir. Böylece kuru alan kayarsa yada biri çarparsa bu engellere takılıp içeri düşmez. Kuru alanı oturturkende arka farafını 10-15 cm dışarı çıkartabilirsin. Böylece akvaryum üzeri çok kapanmaz. Akvaryuma sabitlemene gerek yok. Böyle olursa kayma düşme olmaz. Tabi akvaryumda kuşak olmayacaksa bunu yapabilirsin. Görsel olarak rampa alt desteklerini ve kuru alana yan camlara 10 ar cm yapışacak kaçışı engelliyecek ek camları gösteren bendeki örnek aşağıda. İlk kuru alan gibi olabilir.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Bendeki ile farkı benimki tam akvaryum eninde oldu. Seninki yanlardan taşıp çıtalar ile akvaryum yan camlarının dış kısmından içeri kayması engellenecek. Birde benim en üstteki kuru alan rampasında yan camlar var. Atlamalarını engellemek için. Rampadan atlayıp kaçmasın diye ek olarak yaptırabilirsin.

Evet bir sonraki gün hayvan içeri alınabilir. Bu arada filtreye zeolit ekledin mi?

mailto:/jb2p7m.jpg

filtreye zeolit koydum çift süngerli kattan süngerin birini çkarıp. şimdi 24 saat filtre çalşır halde bekleyip yarın öğlende kapluşu koyablirim sanırım? bu arada dikkat etmem gereken başka bişey var mı? :133:

Sol arkadaki yeşil kutu zeolit sanırım. Filtre malzeme dizilimini doğru yapmışsındır sanırım. Buna değinmiyorum. Daha önce dediğim gibi. Bir ay içerisinde substrat yada lav alıp bir ay sonra karbonu çıkarıp bu malzemeyi eklemelisin.

Bu arada filtre boruları akvaryumun ayrı köşelerinde olmalı. Verimli filtrasyon için suyu en uçtan alıp diğer en uçtan vermek en uzaktaki suyun dahi tam çevrimle dönmesini sağlar. Yani kirli suyu çektiğin boru orada kalacaksa temiz suyu veren boruyu uzanacaksa ki uzanacak gibi soldaki yan cama monte et derim. Düzeltme yaparsan tekrar foto ekleyebilirsin Güney.

şöyle düzelttim emre abi.

mailto:/4km0j.jpg

dış filtreyi koyacak yer probleminide tüm salonu 15 cm aşşağı çektik koltukları halıları masa sandalyeyi vitrini :)

mailto:/28akccj.jpg

ısıtıcıyı yarın takıcam birde şu filtredeki gibi vantuzlardan bulursam kıskaçlı onlada kuru alanı sabtleyeceğim. filtreyi anlatımdaki gibi sıraladım. sorunsuz çalşyor.

birde ampul aldım şimdlik sadece kuru alan ısıtmak için fakat kıskaçlı lamba gelmemiş.

ısıtıcıyla kuru alanı hangi tarafa koyayım bu arada??

birde cama arka plan yapalım mı önerirmisiniz? sadece görsellik mi bizim için? kaplumbağ için huzur ve güven veren bi görüntümü?

Böyle daha iyi tabiki. Daha verimli filtrasyon olur.

Isıtıcıyı suyu veren tarafa koyabilirsin. Böylece ısınan su daha uzun süre akvaryumda kalır. Kayıp azalır.

Kuru alanı sağ tarafa koyabilirsin.

Arka plan bence gerekli değil. İçeriye ipek bitki, doğal taş ve mango kökü koyuldumu arka plan karmaşaya sebep lduğu gibi dekorasyonun görünmemesine sebep olur. Sen içeriye dediklerimden koyarsan daha güzel bir akvaryum olur.

Isıtma lambası umarım kısa zamanda hallolur.

güzel olmuş güney. su giriş borusu yan camdan küçükse ucundaki tapayı çıkarıp yan cama yapıştır su boru ucundan çıksın delikleri de yan cama vurdur. böylece su sesi rahatsız etmemiş olur.

suyun dibinde kara kurum gibi bişey var sanırım karbondan. bunun bi zararı varmı?

Kalitesiz karbonlarda oluyor ve elindeki zeolit gibi karbonda en ucuz olandır. Bana da vermişlerdi ve ipek bitkiler dahil nüfuz etti. Aşırı salınım varsa birkaç güne çıkar derim. İlle bir ay durması gerekmez.

Geri