Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç Filtre Temizliği

Cvp: İç Filtre Temizliği

Abi 1200 den memnun musun peki ? Ben degilim acikcasi simdi iki akvaryum sumpla baglanicak 1200 u kucuge takacam bakalim tek kaplumbaga 200 litrede ne netice verecek

Micromech jbl de var, serada da var mı bu?

1200 200 lt de çok iyi iş görür Ali Sarp. Senin çizimde bahsettiğin bu küçük değil ama sanırım. Sen iki akvaryumu aynı anda mı yaptıracaksın.
O sump nasıl birleştirecek akvaryumları. Şu ankinede mi takacaksın?

Emre abi ben bir kaç malzemeyi buldum okul başladığı için çok derinlemesine araştıramadım yarın güzel bir konu açıcam ordan paylaşıcam bazı şeyleri anlayamadım ordan sorarım tekrar :)

Abi zeytin icin olan kucuk dedigim projeler ayni anda basliyor bu cuma yani ama ayni zamanda bitmiyor yani zeytinin akvaryum bitince digerine baslanacak
Hayir ayni sump sisteminden ikisine de yapilacak Gokhan abi verdi bu fikri iki motor olacak 350 litre sump 2 tane eheim 300 bir tane 200 dusunuyorum

Seradaki adi siporax sanirim

Ağustos' Alıntı:
tamamdır Abi bu konuda biraz yorucam seni şimdiden kusura bakma :) kafa motoru için mailto:/urun_detay.aspx?urn=4994&ad=atman-at-201-kafa-motoru ideal mi ? yani yeter mi bana?

Birde şöyle bir paket buldum mailto:/evcil-hayvan/dophin-3-lu-dis-filtre-malzemesi-kampanya-101246978

Birde alacağım filtre malzemeleri kaç gr olmalı ona göre bir fiyat çıkarıcam ve el yapımı olunca aşşağıda yukarıda istediğim yerde kullanabilirim değil mi abi ?

O linkteki kafa motoru değil, sirkülasyon motoru. Akvaryuma bağlanıyor. Kafa motorları bunlar.
mailto:/index.php?cPath=9420_9150_1205

Yeni konu açınca detaya ineriz. Diğer linki zaten açamadım.

Alisarp' Alıntı:
Abi zeytin icin olan kucuk dedigim projeler ayni anda basliyor bu cuma yani ama ayni zamanda bitmiyor yani zeytinin akvaryum bitince digerine baslanacak
Hayir ayni sump sisteminden ikisine de yapilacak Gokhan abi verdi bu fikri iki motor olacak 350 litre sump 2 tane eheim 300 bir tane 200 dusunuyorum

Seradaki adi siporax sanirim

Mas tamı yaptıracaksın? Gidip görüştün mü? Bir ara yakında benimde gitmem gerekiyor. Bir ara bana anlatırsın şu sump olayını ikisine nasıl yapacaksın.

Benim kafamdaki projeyi daha önce hayata geçireceksin valla. Bitince güzel olacak :)

jbl micromec. nerden yazdımsa öyle.

ben filtreden memnunum alisarp ön tapasını çıkarıp kullanıyorum. sirkülasyon daha iyi oluyor. o küçük çentiklerden çıkan su yeterli hareket yapmıyor akvaryumda. ayrı oda da olduğu için gürültü derdim olmuyor. yukarıdan verdim boruyu su borudan geçerken o küçük deliklere çarpıp hava kabarcığı yapıyor aynı zamanda borudan çıkan su, akvaryumdaki suya çarpınca kabarcık yapıp suya duble oksijende veriyor.

Bende hava motoruda varya abi suyu yukardan akitmiyorum tapayi cikarip suyun icine soktum kisa cama alip cama verdim suyuda ama cok debi dustu tipa olmadan deliklerden siril siril gelen su simdi suda ses bile cikarmiyor
Gerci kac litrede kullaniyordun abi

ben 260 litre civarlarında kullanıyorum. boru ucunu bir cm su altına al fazla indirirsen su çıkışını zorlar.

Topu topu okadar altindadir abi zaten parelel indiremedigim icin yatay indirdim istesemde daha cok inmez yani

Bu senin misafirler kalıcı mı gidici mi Cem?

hala ses yok ne yapacağım bilemiyorum. bir şey değil kocaman oldular görünce alır mı onu da bilmiyorum. hayvanlar 4 sahip değişti döndü dolaştı bana geri geldi. o kadar badireden sonra bünyeleri sağlam maşallah.

Sende kalırlarsa kesin şu anki akvaryum yetersiz kalır Cem.

bende onu düşünüyorum ya. 15 cm kabuk boyuna gelmeden elden çıkarmam lazım. izmire götürürsem akvaryum kafadan değişecek. 2 sene götürür dedim. 3 ay ancak gitti.

Senden de yeni bir proje çıkabilir yakında :)

Geri