Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

hendrixster

Altın 5 Üye
Selam Arkadaşlar ,

Biraz kısıtlı bir bütçem var (250tl), 70*30*42 akvaryum buldum .Yaklaşı 90lt - 85 TL kendisi.

Geriye 165 TL kalıyor.Tabi aldıklarım tamamlansa parada kalsa güzel olur.Şu an için ısıtıcı , iç filtre (idarelik daha sonra sağlam bir dış filtre olayına gireceğim.) , ısıtıcı lamba , kum , mango kökü , bitki gibi malzemeleri alacağım.Filtre konusunda aşağıdakilerde biraz kararsız kaldım eheim için çok iyi yorumlar okudum ama diğerlerinin saat bazı yaptığı lt temizleme degeri ve watt!larıda yüksek fiyatları ucuz ama , nihai sonucu veremedim bu 3 filtre arasında. Beni bir 5-6 ay idare etsin razıyım bol bol dip çekimi:)

Odam normal ısınan bir yer ve çok pahalı güçlü bir ısıtıcıya ihtiyacım yok diye düşünüyorum.

ısıtıcı olarak bu ürünü düşünüyorum : www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=243&urn=7585

Flitreler
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13782
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_881&products_id=13031
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3528

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Cvp: İç flitre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

bence 90 litreye dış filtre almalısın ama iç filtre alıcaksan eheim 2012 al eheim en kalitelisi

Benim gördüğüm kadarıyla akvaryum konusunda uzmanlaşmış deneyimli insanların çok büyük bi oranı eheim markasını tercih ediyo ve öneriyor. Sanırım bu markanın ürünleri diğerlerine göre daha profesyonel, kaliteli ve dayanıklı ama fiyatlarıda daha yüksek.

Isıtıcı olarak ömürlü ve sağlam olsun diyorsan mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=12862 bunu al bence ben bundan alcam.

vanilya' Alıntı:
Benim gördüğüm kadarıyla akvaryum konusunda uzmanlaşmış deneyimli insanların çok büyük bi oranı eheim markasını tercih ediyo ve öneriyor. Sanırım bu markanın ürünleri diğerlerine göre daha profesyonel, kaliteli ve dayanıklı ama fiyatlarıda daha yüksek.

aksine bu konuda uzmanlaşmış deneyimli insanlar en başta hazır dış filtrelerin temizleyebileceği tanklarla uğraşmazlar, daha komplike temizleme çözümlerinin olduğu profesyenel teknikler kullanırlar.

90 lt'lik bir tankı DIY dış filtreler bile rahatlıkla temizler, eğer uğraşmak istemezseniz şelale filtre öneririm, ısıtıcı olarak da 100wlık tetratec veya eheim jager bakın, bu ikisinden ucuz olanı alabilirsiniz.

Hazır filtre kullanılmadan yapılan profesyonel temizleme tekniklerine birkaç görsel örnek ve detaylı bilgi verirmisin? Filtre kullanmaksızın akvaryumun temiz tutulabileceği bir yöntemi ben daha önce hiç görmedim ama öğrenmek isterim.

Eğer bu tekniklerden kastın el yapımı filtrelerse bunlar hem daha çok uğraş gerektiriyor hem de hazır filtrelerle aynı prensiple çalıştığı için daha profesyonel ve komplike bi teknik diyemeyiz

RE: İç flitre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

Isıtıcı uygun. Filtre için Eheim kullandığım için onu öneririm.

eyer dış filitre alcaksan atman olanlardan al

dış flitreyi birkaç ay sonra almayı planlıyorum...şimdilik benimde gözüm aslında eheim da ...ama ondada şelale gibi aparat yok tospam onun akıntısına dayanabilirmi ki?

Suyu veren kısmı dışarıda bırakılabiliyor. En tepeye yapılmış bir sistem.

orçun alacaksan ısıtıcının çelik olanını al. ya da jbl protemp ama juende şu anda yok. filtrede sobo güzel güçlü ama ucuz olmasının nedeni fazlasıyla büyük olması boy 35,5 cm kuru alanla hesapladığında akvaryumun yüksekliğinin en az 50 cm olması lazım. yan yatırılmaz akıntı oranı çok yüksek. bu olmaz. seçtiklerinde eheim göz kırpıyor. ama onun bir üstü nasıl olur diye düşünüyorum. ne dersin emre.

mailto:/?urun-9690-Eheim-Pick-Up-2012-Akvaryum-ic-Filtre-225-570-Lt.html

Buda bir üst modeli Cem. Bencede daha uygun olabilir.

Birde ben 2008 ve 2012 kullandığım için şunu söyleyebilirim. Hiç ses ve titreşim yok. Suyu veren akıntı olmasa çalıştığını anlamam.

Şöyle bir ürün buldum tam dolu kısmı çekici geldi yani extra malzeme almaktan kurtarıyor beni gibi geldi ne dersiniz ya da bu fiyatlarda bir ürün önerirmisiniz? Belki 200lt lik bişi kurma ihtimalim oldu da:)

mailto:/index.php?route=product/product&product_id=73

buna ekstra malzeme almak gerekir mi ??

http://www.hepsiburada.com/liste/eheim-classic-150-2211-01-dis-filtre/productDetails.aspx?productId=ptana1052211010&categoryId=60000442&SKU=PTANA1052211010&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dptana1052211010%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dEheim%255cu0020Classic%255cu0020150%255cu00202211%255cu002d01%255cu0020D%255cu0131%255cu015f%255cu0020Filtre%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Bu nasıl?

mailto:/evcil-hayvan-petshop/jebo-825-dis-filtre-filtre-malzemeleri-hediye-74933873

hepsi burdadaki link çıkmamış galiba ürün Eheim Classic 150 2211-01 Dış Filtre 115tl

hangi dış filtreyi alırsan al ek malzeme yerleştirme şart. birinciyi hiç duymadım. motor güçlü ama kalitesi nedir onu bilmek lazım. jebonunda şekil şemal fena değil o fiyata uygun motor birinciden de iyi. ama akvaryum içine giren aparatlar biraz dandik gibi geldi. eheimda ufak kalır. eğer 200 litre düşünüyorsan minimum 1000 lt/h alman iyi olur, iyi netice için.

eheim'ın linki düzelttim.

kaplumbağa akvaryumlarında dış filtrenin suyu 3 kere çevirmesi ideal olandır, yabancı forumlarda genelde bu oran ifade ediliyor.

cem' Alıntı:
hangi dış filtreyi alırsan al ek malzeme yerleştirme şart. birinciyi hiç duymadım. motor güçlü ama kalitesi nedir onu bilmek lazım. jebonunda şekil şemal fena değil o fiyata uygun motor birinciden de iyi. ama akvaryum içine giren aparatlar biraz dandik gibi geldi. eheimda ufak kalır. eğer 200 litre düşünüyorsan minimum 1000 lt/h alman iyi olur, iyi netice için.

eheim'ın linki düzelttim.

Misal Jebo da full malzemede var diyor ? Ona daek malzememi alacam üstüne ?

orçun bunların hepsinde belli malzemeler vardır. bizim alıp sonradan ekleyeceklerimiz. ek filtrasyonla birlikte iyi bakteri oluşumu sağlayan bakterilere uygun ortam yaratmak. mesela emrenin bana söylediği carbon malzemenin 1 aylık ömrü olduğu carbon sudaki kireci süzer. sonrasında yerine substart ve zeolit gibi ürünler geçer.

Bu sonradan eklenen malzemeler total aylık bazda ne kadar bir masraf getiriyor ?

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=242 burada genel olarak ürünler var. bunların kullanım süreleri bayağı uzun. ben bir defada alayım bir daha uğraşmayayım dedim ama gerek yok. seramik filtrelerle geliyor zaten ömrü 2 seneymiş. senin alacakların. zeolit, substrat, elyaf ve zeolit. ben bu konuda alırken sorup iyi olanları almıştım bir incele.

mailto:/forum/Konu-dis-filtre-icin-alinacak-malzemeler.html

:))) Ben eheim 2012 almaya karar verdim:)) Bol bol da dip temizliği yaparım:)))

Geri