Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İç filtre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

RE: İç flitre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

Aslında bu güzel hacimli akvaryuma dış filtre çok iyi olur. Ama imkanları ilerde yaratıp geçmekte mümkün. O zaman bu filtrede mekanik temizliğe destek olur.
Malzemeler zaten 3-4 ayda kısmen değişir. Oda tamamı değil. Zeolit ve substrat değişimi. İlk alımda da artacağı için uzun zaman tekrar masraf gerekmez.

Cem, senin şu filtre konunda hepimiz çok güzel yazışmışız. Bu tarz fikir alışverişlerinde tam anlamıyla açıklayıcı oluyor.

Cvp: İç flitre ve Isıtıcı Önerisi 90LT

Valla tırım tırım internette geziyorum , nerden nasıl neler kısarız diye ama ilk başt adış filtre gerçekten ağır gelecek...geçici bir flitre içinde misal eheim 2012 70-80 tl vermek nasıl olur doğrumu bilemedim.

En son 70-40-40 akvaryum buldum 43tl 'ye birde şu ürün çarptı gözüme nasıl bişi diye araştırıyorum

mailto:/?urun-13446-Sobo-WP-909C-Kose-Akvaryum-ic-Filtre-1600-L-H.html

Ya da bir şelale bakınıyorum artık...

Debi çok yüksek. Rahatsız edebilir. Önce akvaryumu almak en doğrusu. Sonra uygun olmayan bir ekipman elde kalmasın.

haklısın. emre bu carbonu kullanmasam diyorum. suyu zaten 3 tanesi carbon bileşikli lavabo altı filtreden alıp koyacağım buna illa gerek olur mu ne dersin. akvaryum için zamanın büyük bölümünü bu su tedariki oluşturuyor. şimdiden 5 damacana stokladım. günde max 2 damacana doluyor. filtreye direk esas içerikleri koyayım çalışsın.

Nasıl bilirsiniz bunu? Dış flitresis ne kadar götürür ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=10067

cem' Alıntı:
haklısın. emre bu carbonu kullanmasam diyorum. suyu zaten 3 tanesi carbon bileşikli lavabo altı filtreden alıp koyacağım buna illa gerek olur mu ne dersin. akvaryum için zamanın büyük bölümünü bu su tedariki oluşturuyor. şimdiden 5 damacana stokladım. günde max 2 damacana doluyor. filtreye direk esas içerikleri koyayım çalışsın.

Bence kullanmasanda olur. Ben akvaryumum çok büyük olduğu ve tamamını hazır su ile dolduramayacağım için kullandım. O kadar hacim için musluk suyunu dinlendirecek kapta yok. Bu sebeple direk koyup karbonla hallettim. Sadece su değil genel olafakta faydalı ama senin steril işleminde zaten fazla fazla yapılmış olacak.

hendrixster' Alıntı:
Nasıl bilirsiniz bunu? Dış flitresis ne kadar götürür ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=10067

Bu markayı kullanmadım ama çok şikayette duymadım.

Tabi bu şelale olanı.

Emre hocam , bir konuda tavsiyeme ihtiyacım var .Akvaryum 70-40-40 olacak muhtemel bunun 90-100 Lt sini kullanırım sanırsam.

Şimdi bütçe olarak dış flitre seçeceksem bu 100 tl yi geçmemeli aşağıdaki 3 seçenekten ne önerirsin acaba ?

eheim 2012
atman hf-800 (Kullamadığını belirtmişsin gerçide ) Bunun ikame ürünüde olabilir.
Tetra tec Ex400 mailto:/pinfo.asp?pid=453 (Gerçi buda baya bir sesli gürültülü çalışıyor izlediğim videolarda :( )

Teşekkürler Şimdiden.

Ben 96 lt hacimde ex600 dış filtre kullanıyorum. O hacime minimum bu olur.

Zamanında atmanın bir şelalesini aldım. Çalıştıramadım bile, o denli uzak durduğum nir ürün. Ancak kısmen malzeme konulduğundan biyolojik döngü için iyi. Tabi iç filtre temizlik ve çekim olarak şelale olandan faha iyidir. Aslında bence bu tarz durumlarda bir iç filtre ile mekanik temizlik yaparken bir şelale filtre ile de biyolojik döngü sağlanabilir. Gerçi dış filtre almak iki ayrı almaktan iyidir ama biri daha önce alınmış ise ve bütçe kısıtlı ise olabilir.

Eheim 2008 ve 2012 kullanıyorum. Eğer önerdiğim dış filtreye bütçe yetmiyorsa bu 2012 iç filtreyi almanızı tavsiye ederim. Ancak bu hacimde bir akvaryumda bir süre sonra uygun bir dış filtreye geçmenizi öneririm. Çok daha verimli olacaktır.

Zaten dış filtre için malzemelerde ayrı ücret tutacak. Bu sebeple bir süre erteleyin o zaman.

Emre Hocam buna (Ya da farklı serisine ) ne dersin ? Ekstra malzemeleride alabilrim sanki ??

mailto:/pinfo.asp?pid=2150

mailto:/pinfo.asp?pid=2154

mailto:/pinfo.asp?pid=2151

aralarında sepet farklılıkları gözüme çarptı.

Direk şunu söylemekte fayda var. Eheim, tetra markaları direk herkesin önereceği kalitededir. Bunların arkasından fluval, jbl gelir. Bunlardan sonra dolphin ve atman gene tercih edilebilir. Kullanıp memnun olanlar vardı. Bahsettikleriniz hakkında iyidir diyemem. Ama şu varki o akvaryum için çok güçlü diltreler. Aşırı dalga yapar.

Saatte 500-600 lt su çeviren dış filtre uygun olur.

Şu 2 marka arasında kaldım bu konuda yardımlarımızı rica edeceğim..direk iç flitre eheim mi alsam ya da atman ı aşağıda belirtilen modellerine modifiye mi yapsam daha iyi olur? her 2 şekilde de dip temizliği yapacağız?

eheim 2012
atman 0600 ya da 0800

Atmanın şelale flitrelerinin her modeli modifiye oluyor mu?

Atman şelale diltre alıp sorun yaşamıştım. Bu sebeple fazla önermem. İçine ek malzeme koyabilirsiniz. Genede memnun olan çok kişi var. Eheim olanı dış filtreye destek olarak kullanıyorum. İyi filtre ama bende kirlilik yok denecek kadar az olduğu için tam denemiş sayılmam. 2008 olanı tek başına kullandım ve çok memnun kaldım. 2012 de bence iyi iş çıkarır.

emre benim tetranın su emiş kısmı kumdan yaklaşık 15 cm yukarda emiş kuvvetli ama dip kirlerini almaz diye düşünüyorum. iç filtreyi de eklesem mi ne dersin ?

Neden o kadar yukarı koydun Cem. Benim tetra su emiş borusunun ızgara kısmı yarıya kadar kuma gömük. Hatta bu konuyu yazacaktım bir ara. Ne kadar zamanda hangi boyda hangi kaplumba akvaryumunda silis kum içindeki emiş boru ızgarası ne kadar kum çeker diye.

Eğer indirmeyeceksen iç filtreyi aşağıdan destek olarak ekleyebilirsin. Ben büyük akvaryumda iç filtreyi yüzeyde kullanıyorumki hafif dalga yapsın. Dış filtre emiş borusuda bayağı aşağıda.

yok emre boyu o kadar 50 cm yükseklik olsa gene tam olacak. ne yapayım U şeklindeki kısmı da mı indireyim suyun içine ?

Eğer öyle ise kalsın o zaman. Aksi halde çok kötü bir görüntü olacak. İç filtre ile dipteki mekanik temizliği sağlarsın. Gerçi benim akvaryumda da tam dibe inmedi.

emiş borusunun orta parçası içe girip çıkabiliyor. keşke bir tane de sabit parça koysaymışlar. tabi adamlar hazır akvaryumlara göre dizayn etmişler. yükseklik 30 bilemedin 40 cm. daha denemedim ama su giriş borusunun ucunu çıkarmıştım. şimdilik hayvanlar yüzeye yakın tutunsun diye ayrı olarak yüzeye yakın yapıştırdım. bir şekilde deliklerini kaparsam belki emiş borusuna uzatma olabilir. kuru alana çıkmışlar içeri giremiyorum şimdi. akşama resimleri gönderirim.

Aslında bu yükseklik bu filtre için uygun ama balık akvaryumlarında çok dibe batırmıyorlardır. Nasılsa dip balıkları oluyor ve dip akıntısı fazla olmaması gerekiyor. Bence mod yapmadan kullan önce. Eğer ihtiyaç duyarsan uzatırsın.
Filtrenin tanıtımı çok güzel olmuş, eline sağlık.
Artık ufaklıklar kuru alandan indiklerinde akşam çekersin resimleri. Hemen alıştılar sanırım.

sağol yazıyı yazmak 1.5 saatimi aldı. resimleri ayır, gereksizleri ele yazı yaz. bu şekilde yazarak hem insanlara bilgi olur. hem de arama motoruna (google vb) girenlere sitenin reklamı olur. özellikle kitledim ki mesajlarla konu dağılmasın.

sabah baktım kum temizdi gece bayağı bir doldurmuşlardı. çıkardıklarını yedikleri için şimdilik bir pislik söz konusu değil. dengeli besledik mi sıkıntı olmuyor. fazla yem verdin mi dışkıları yemiyorlar. bugün de bir pleksi aranayım. birkaç adres aldım.

Konuyu sabitleyip kilit yapman iyi olmuş. Zaten bir çok dış filtre aynı prensipte. Özellikle sepetli olanlar. Bu sebeple sadece tetra değil tüm dış filtre kuranlar faydalanacaktır. O su basma pompası benim ex600 dede işe yaramamıştı. En çok onu merak etmiştim benmi beceremedim diye ama belliki çokta işe yarar bir aparat değil.

Pleksi için bir arkadaşa sabah bir kaç link gönderdim. Ancak firma yerlerine hiç bakmadım. Fikir açısından faydalı olabilir. Konu bu.
mailto:/forum/Konu-kuru-alan-onerisi.html?pid=94123#pid94123

Diğerleri hep İstasnbul firmaları imiş. Bunun Ankara iletişimi de var.
http://www.ankaraeray.com/PLEKSI.htm

Bu arada firmaları inceledim de şimdi kuru alan yapacak olsam şu transparan pleksi olanlardan yapardım. Hem hafif hemde renkli olduğu için hayvan dışarıyı daha az görür ve ürkmez. Birazda görsellik olur.

Geri