Cvp: ilginç bir olay
benim deri kösele gibi ayrıca yem verdiğim parmaklarımda nasır olan kenarları özellikle kesmiyorum. emin böyle bir durum gene olursa hayvanı sudan çıkar ve kuyruğunu diğer elinle dürt. bırakır hemen. sıpa daha 6.5 cm ise işin var. 10 cm'yi geçinde parça bile koparır demek ki.
izmirden geleceğimin bir gün öncesi akvaryumdan ekipmanları ve bitkileri çıkarmış yıkıyordum sonra geldim baktım. bir numaranın kafası 2 numaranın arka ayağının olduğu çukurda. zor ayırdım. akvaryum boşalınca birbirlerine düşmüşler dipte kalmış yemleri yerlerken. 2. numara yem kalıntısını kapmış herhalde 1 numara arka ayağını ısırmış. diğeri de can havliyle ayağını içeri çekince salağın kafa içeri sıkışmış kalmış öyle. ayak ağzında ne açabiliyor ne çıkarabiliyor. diğeri istifini bozmuyor.tuttum ayırdım. tam komediler.
kaan hayvanlar akvaryumda dursun. özellikle ısıtıcının güvenliği açısından su derin olmalı. dikse üstteki max çizgisine kadar yataysa minimum 20 cm su derinliği güvenli kullanımı için gerekli. derin su gelişimleri için lazımdır.