Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Güneşlenme Kanıtı

Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Cem bu konuda hemen hemen aynı yöntemi kullanıyoruz. Bende kuru alanda görmek ama rahatsız etmemek için kapı arasından cam uzatıp bakıyorum :)

Evde Hayri'yle saklambaç oynamaya başladık. Sabahları kalkınca ilk iş sessiz sedasız yanına uğruyorum. Bu sabah yine çok güzel güneşleniyordu. Hava da aydınlık olduğu için hemen fotoğraf çekmek istedim. Fotoğraf çok net çıkacaktı. Amma velakin beni gördü ve sobelemek için hemen suyuna atladı :) Akşamları da genelde aynı şekilde oluyor. Ama artık beni yem ile özleştirdi. Hele birde elimde yem kutusu varsa dibimden ayrılmıyor. Kendimi kullanılmış hissediyorum :p

Gozune girerse mikrop kaparmi

Beklerken suya girmesinin sakincasi varmidir

mailto:/forum/Konu-yem-yemiyor-ve-gozleri-kapali.html
Konu başka bir tarafa yönlendi. Yorumların tümünü yeni bir konu açıp oraya taşıdım. Bundan sonra buradan devam edebilirsiniz. Ben bu yorumunuza yeni konudan cevap veriyorum.

Şelale yi guneslenirken gormek cok harika bir sey cok seker oluyorlar ya

bende deneyeceğim bu yöntemi :) elimde fotograf makinası beklerim artık :D

Ne zamandır kovalıyorum Hayri'yi. Bir türlü güneşlenme pozu alamadım. Normalde evdeki aynaları benim kullanmam gerek ama akıllandı kerata. Direk aynalardan hareketlerimizi yakalıyor, sonra da cup diye suya dalıyor :)

Evet Soner, ayna ile de bakmaya çalışsan farkediyorlar.

Yok işte ben pek kullanmıyorken o kullanmaya başladı, sıkıntı orda :)

Sadece aynalar olsa gene iyi akam ayağımdan terliği çıkarttım yavaş yavaş bir avcı gibi odaya sessizzzzzce gireyim derken kezban klasik sanki onu yemeye gelmişim gibi cup suda hüdaverdide ''ne oluyo ya'' edasıyla ''kezban atladıysa olay vardır bende atlayım'' deyip saniyede sudalar:)
Beni görmeleriyle cam kenarı yem isteme (genelde ayaklar cup-cup-cup su sıçratarak) merasimi:)
Parmağımı her akşam milimetre hesabıyla kurtarıyorum:)
Çok tatlılar çokkkkk

Gelmir' Alıntı:
Yok işte ben pek kullanmıyorken o kullanmaya başladı, sıkıntı orda :)

Şimdi farkettm bende demek istediğini :)

kapluş_55' Alıntı:
Sadece aynalar olsa gene iyi akam ayağımdan terliği çıkarttım yavaş yavaş bir avcı gibi odaya sessizzzzzce gireyim derken kezban klasik sanki onu yemeye gelmişim gibi cup suda hüdaverdide ''ne oluyo ya'' edasıyla ''kezban atladıysa olay vardır bende atlayım'' deyip saniyede sudalar:)
Beni görmeleriyle cam kenarı yem isteme (genelde ayaklar cup-cup-cup su sıçratarak) merasimi:)
Parmağımı her akşam milimetre hesabıyla kurtarıyorum:)
Çok tatlılar çokkkkk

:) Anlatım gözümde canlandı :)
Sizdekiler ısırdımı sorun değilde, kabuk boyu 10 cm üzerine çıktımı acı hissini gerçekten tadarsınız.

Bu kapluslar ck guzel gunesleniyolar. Fakat kabuk aralari biraz siyah?

Cvp: RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Şelale' Alıntı:
Bu kapluslar ck guzel gunesleniyolar. Fakat kabuk aralari biraz siyah?

Kaplumbağalar büyürken üstteki kabuk plakaları aralanır. Alttan gelen daha büyük plakalar önce siyah bir renktedir. Kabuk değişimi tamamlanırlen normal renge bürünür ve üstteki eski kabuklar canlılığını kaybeder.

Zaten bu şekilde büyür. Kabuk sert dokudur ve büyümez. Hayvan büyüdükçe plakalar aralanır. Alttan yeni ve daha büyük kabuk plakaları gelir. Böylece hem büyümüş hemde kabuk değiştirmiş olur. Bu döngü ile yaşarlar.

Uzun zamandır yakalayamıyordum Hayri'yi. Bu sabah sere serpe güneşlenirken buldum. Kafasını da içeri çekmişti. Geldiğimi fark etmedi :) Sonra biraz bakıştık ve cup!

mailto:/2vaxrvc.jpg

Hep.oyle oluyor zaten :). Bende kaplumbagami ona bakarken anca yemi kuru alana goturdugumde cikiyor.

Önceki kaplumbağalarım rahatlardı Ecem. Geldikten 1 yıl sonra artık ben odada olayım ya da olmayayım; rahatlıkla kuru alana çıkıp iniyorlardı. Hiç çekinmiyorlardı. Bakalım Hayri de aynı performansı gösterecek mi?

Beni seyredeceğine kendi işine bak der gibi bakmış, o ne ters bakış öyle :)
Maşallah çok güzel büyüyor.

Geri