Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Güneşlenme Kanıtı

Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Bende çok yakında kaplumbağa alıcam.İnşallah bende görürüm o güzel güneşlenmesini :) :love01:

alttaki göz kapakları şeffaf olduğu için ram uykusunda kafayı içeri gömerler. ama kulaklar tetiktedir. akvaryuma 1,5 metre civarı ve yavaş hareketlerle dolaşırsan yani onlarla ilgilenmeyip göz göze gelmezsen suya atlamıyorlar. ufak bir bakış bile atsan ki bunu 5 metre uzakta bile görseler hemen sudalar. gayet güzel hayvan, taşın gölge kısmınada bir bitki koyarsan suda durduğunda gölgesinden faydalanır.

O taşla ilgili birkaç planım var Cem. Altını mango köküyle desteklemeyi düşünüyorum. Sonrasında da o kökü büyük akvaryumda kullanmayı planlıyorum. Gölgelik bitki konusunda da bir şeyler planlıyorum ama çok gizli :)

Şakası bir yana uygun bitkileri bulur bulmaz düzenlemeyi gerçekleştireceğim.

Senin akvaryumun su derinliği ne kadardı Soner?

Çok derin değil Emre. Şuan için 18 cm kadar derinlik. Yeni akvaryuma geçene kadar idare ediyorum.

ben hala güneslenirken göremedim :D insallah bizede nasip olur o sahneyi gormek :-D

Gelmir' Alıntı:
Çok derin değil Emre. Şuan için 18 cm kadar derinlik. Yeni akvaryuma geçene kadar idare ediyorum.

Bence kökü kullanırsın ama bitki büyük akvaryumda küçük kalır. Gerçi hepsi yüksek olmak zorunda değil. Markayı bilmem ama birkaç alternatif vereyim dedim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15559
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15558
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15558
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15564

soner mango ile destek yapma o açık bir yerde kalsın. çünkü altından girip üstünden çıkıyorlar yani güreşiyorlar. bununla oynarken taşı devirebilir.

Tamamdır arkadaşlar, dediğiniz gibi hareket edeceğim.

Emre, linkler için teşekkür ederim. Değişim yapacağım akvaryum için şimdiden siparişlere başlayacağım :)

Cem, dediğin gibi aslında. Bende emin olamamıştım. Paludaryum değişimi yapana kadar bir süre daha böyle idare edeceğim sanırım :)

Soner, akvaryumun kesin alımını yapmadan malzemeleri temin etmeye başlama derim. Çünkü ölçüler değişirse ekipmanlarda farklılık gerekebilir.

Evet Emre, hala düşüncelerdeyim. Balık akvaryumunu mu kullansam yoksa yeni bir akvaryum mu yaptırsam diye. Çözdüğümde hızlı bir şekilde harekete geçicem.

Balık akvaryumum (100x25x30) kısa vadede iş görecek ama sonra tekrar genişletmem gerekecek. Evimiz de biraz küçük ve balık akvaryumumdan tamamen vazgeçmek istemiyorum. Ama 2 tane 1 metre boyunda akvaryumu kaldıracak alan yok maalesef. Yani kısacası durum iki ucu pis değnek :) En kötü ihtimalle tek kaplumbağam için 100x40x60 boyutlarında bir akvaryum yaptırıp, balıklarım için 40x30x40 yaptırmak olacak. 100x25x30'luk balık akvaryumumu elden çıkaracağım.

Bu hafta eşimle masaya oturarak uzlaşı sağlamayı planlıyorum :)

Elindeki balık akvaryumunun uygun olmayacağı kesin Soner. Hiç o akvaryum için düzenleme dahi yapma bence.
Hatta eni sığacak yerin varsa 80*50*60 ölçüsünüde aklında bulundur derim. Bence çok iyi bir ölçü.

Konu biraz dağılıyor Emre. Hem fiyat da aldığım için Akvaryum Paludaryum Atölyesinde devam edelim. Orada yeni konu açıyorum :)

Yeni paludaryum tavsiyelerine buradan devam edebiliriz :)

mailto:/forum/Konu-yeni-paludaryum-siparisim.html?pid=98468#pid98468

Dün gündüz uzun süre evdeydik. Hayri dün sabah yemini yedikten sonra keyif yapmaya başladı. Normalde beni görünce hemen suya atlar, eşimi görünce ise fazla heyecanlanmaz. Hatta eşim ben evde yokken usul usul güneşlendiğini söyler hep. Sanırım genelde ben beslediğim için beni manuel yem makinası olarak görüyor :)

Neyse, dün baya bir keyif moduna geçmişti Hayri. Eşim hemen dibinde bir şeyler hazırlarken bile kuru alandan kaçmıyordu. Bende fırsattan istifade bir kaç fotoğraf çektim. Sizlerle paylaşmak istedim (JBL Reptil Spot Neodym Ampul 40W ampulüm patladığı için şimdilik normal bir 25W ampül takılıdır. Mesafe yakın gözükebilir gözünüze ama bu haliyle kuru alan 30 dereceyi zor buluyor).

Bu arada yaklaşık 6 aydır beraberiz. Yaklaşık 4 - 5 aydan sonra korkusuzca kuru alana çıkmaya başladı. Merak edenlere duyurulur :)

mailto:/15foo3t.jpg

mailto:/2a7sl6p.jpg

mailto:/2w50ms2.jpg

mailto:/24nn2tx.jpg

mailto:/2lbjmvo.jpg

Soner, lamba konusunu çözmen gerekir. Bu güçsüz ampulün üç sakıncası var. Biri gördüğün gibi hayvanın her yerine ısı gelmediği için önce ön sonra arka tarafını kurutuyor. Böyle olunca ıslak kalan taraftan üşütecektir. İkincisi hayvan meraktan yada refleks icabı başını uzatırsa derisi kızgın lambaya yapışabilir. Üçüncüsü ısı ancak 30 dereceyi buluyor demişsin. Buda uygun ısı değil.

AEK' Alıntı:
Soner, lamba konusunu çözmen gerekir. Bu güçsüz ampulün üç sakıncası var. Biri gördüğün gibi hayvanın her yerine ısı gelmediği için önce ön sonra arka tarafını kurutuyor. Böyle olunca ıslak kalan taraftan üşütecektir. İkincisi hayvan meraktan yada refleks icabı başını uzatırsa derisi kızgın lambaya yapışabilir. Üçüncüsü ısı ancak 30 dereceyi buluyor demişsin. Buda uygun ısı değil.

Aynen Emre. Dün sipariş verdim zaten. Yarın elime ulaşır sanırım.

Ugaklığa şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada Soner ampuller konusunda bayağı tıkandık ama yol aldık. Yani en azından öneriler şu anki durumda güncel mevcutlarla belirlendi gibi. Uvb ampu kullanma şansı olanlar için basit soft ampul öneriyoruz. Nasılsa uvb ampuller uva ışınımıfa yapıyor. Böylece pahalı sık patlayan uva içeriklilerden kurtulduk.

Artık her gün kuru alanda bizim Hayri. Birde kuru alandan kaçmak yerine bizi takip etme huyu da başladı. İyi günündeyse kafa da sevdiriyor kerata :)

mailto:/5l8ahx.jpg

Maşallah keyfi yerinde Soner, yandan yandan da bakıyor :)

Havuz kenarında oturup ayağımızı sarkıtırızya poz onun gibi olmuş :)

bu daha çok denize girerken su soğuk mu diye ayak ucunu suya sokma eylemi gibi olmuş.

Geri