Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırganlık

asliaral

Bordo Bereli
Merhabalar.

Benim Tonton'un (16 yas,disi) yanina,Şanslı (3-5 yas arasi tahminen,erkek) geleli 8 ayi gecti.

Erkekte,ilk haftalar disiyi takip,sonra simdiye dek uzanan titretmeler oldu. Disi de ise surekli kacis var.

Son bir kac aydir erkek arada isiriyordu ama uzatmiyordu.Yara falan da olmadi.

Yalniz son 1-2 haftadir,erkegin agzi hic kapanmiyor.Agzina kadar acik gergin sekilde(8-10 saniye) disiyi yakalayana dek sabit tutuyor ve sonra ani bir isirik atip yine tamameb agzini acip kovalamaya devam ediyor.

Tonton onun 2 kati cussede,istese paralar.Ama genelde korkup kaciyor,hatta oraya buraya carpiyor korkuyla kacarken,bazen kurualana kaciyor.Bazen o da agzini acip digerine hamle yapiyor ama isirmiyor. Mesela beni isiriyor,onu isirmiyor,ilginc.

Herneyse.Sicaklik da dustu,erkekteki bu cosma neden olabilir acaba?Besinlerle alakali olabilir mi mesela?

Yani izlerken ben bunaldim,Tonton'un durumu fena.Cama falan vuruyorum,sallamiyor bile Sansli.

Ozellikle elini isiriyor.Bir kac kez de gozune isirik atti ama Allah'tan denk gelmedi

Çiftleşme isteği var. Dikkatini çekmek için bu şekilde davranıyor dişide ilgisiz olunca şiddet dozu artıyor. Doğal ortamlarında bu dönemler çiftleşme zamanıdır. Yavrular kıştan önce yumurtadan çıkar. Kendini hazırlar. Isı dengesizleşmeye başladı. Isıtıcıyı çıkardıysan tekrar tak. Böyle giderse eylül başı takmamız gerekecek. Gece gündüz ısı farkları artmaya başladı.

Cvp: Isırganlık

Dun gece dereceyi koymustum ama sabah yuzerken buldum.Saldirganlar.Oburlar.11'e dogru 27 dereceyi geciyordu biraz ama gece bakamadim,unuttum.

Bu boyle surecek mi peki?Yani korkutmak degil bariz isiriyor buldugu yeri

Hayir benim Tonton kacacagina,2 kovalasa,korkuyor Sansli aslinda.

Ciftlesme %0 ihtimal.Daha titretme bile olmadi disiden.Surekli tuhaf tuhaf bakiyor,itekliyor,kaciyor.Bariz rahatsiz oluyor yani.

Dişi titretme yapmaz çiftleşme de bir dönem devam edip sonra bir süre duruluyorlar. Sonra tekrar başlıyor. Böyle zamanlarda yiyorlarsa marul kıvırcık at. İlgi o yöne kaysın açlık daha baskın geliyor.

Cok komik bir hayvan.Yemek yerken bile,arada titretiyor.

Ben;disi de ona titretince,ciftlesme oluyor biliyordum da. Uzun zamandir titretiyor,o yaz sicagi da bitti,artik olmaz bence.Erkegi tatile falan yollamali =)

Bugun disi tastan inmiyor.İnse de hemen cikiyor.Cozumu boyle buldu zavalli

Böyle durumlarda kuru alan kurtuluştur. Dişi çiftleşme ritüelinde titretmez isteksiz veya istemezse kafa göz dalar. Erkeklerin yüz ve ön bacak yaralanmaları da bu sebeptendir.

Valla surekli itekliyor,ama isirmalar artinca,o da bagirir gibi agzini acip,kaciyor yine.

Beni isiriyor ama kurualandayken veya arkam donukken,cama taaak taak isirik atiyor.Ama Sansli'dan tirsmasi ilginc

Sen gormedin,fotolarda anlasilmiyor.Tonton'un ciddi bir cussesi var.

Bende de ayni durum var bu boyle sanirim ciser cusseli olsa dahi erkeklere pek satasmiyorlar yapniz arada kafasini cikartip korkutarak koseye sikistirmaya calisiyor olabilir.
Yine benim limonda boyle agzi acik saldiriyordur, bir zaman sonra gececegi kanisindayim.

Evet,davranislari benzesiyor seninkilerle.

Valla,kaza bela olmadam atlatsak da su donemi..

Benimki 16 yil yalniz yasadi diye istemiyor diyordum ama seninkiler de yuz vermiyor sanirim.

Ben,dogalarina uygun olsun diye bir kiz bir erkek istemistim ama yanlis mi oldu acaba? =)))))

benim dişide bu tik oldu erkek 20 cm uzaktan el sallasa bile hayvan suratını sanki dibinde tırnaklar çarpıyor gibi ovuşturuyor.

Gercekten disilerin neden istemedigine akil sir erdiremiyorum.

bu doğanın düzeni tüm hayvanlar için geçerli. sonraki nesiller için geni en iyi olanı seçer ve onunla çiftleşirler. bizim ortamda seçenek sınırlı karşılıklı güç gösterisi yapacak erkek yok. dişinin ilk dikkatini çekende bu. çiftleşme ritüelleri bundan sonra geliyor. doğadaki mevsimsel değişiklikleri uyduramadığımız için bu isteksizliklerininde diğer bir etkeni. biz de ısı sürekli sabit.

Aslinda yazin,isi normalin uzerinde Cem.
Hem oda hem su isisi.

Simdi bizim erkegin genlerini begenmedi mi Tonton hazretleri? =))

Bu arada Cem, dun aksam bidon iterken,anlik ters bir hareket oldu,belim tutuldu.Egilemiyorum.Golet'e gidemeyecegim bu gunlerde.Sahiden kismet mi degilmis nedir..

hastaneye gidip kas gevşetici krem ve ilaç al düzelirsin. geçen hafta bende yamulmuştum yeni yeni toparlıyorum.

beğenip beğenmemesini bilmem yarmagülün. belki dünyevi işlerden vazgeçmiştir ruhi alemlere dalmıştır.

Sagolasin, voltaren buldum evde,2 kez onu surdum. İki kez buz ve bir kez sicak su uyguladim ama nette yazanlara iyi geldigi kadar iyi gelmedi.Hic doktora gitmeyi de sevmem. Sana da gecmis olsun.
O hayvancagiz da,iyice dogaya karisik artik.Annem de aradi,dun kafasina takilmis.Oyle pis baktilarsa ve dereye girdiyse bir kere,seninkilere de bulastirir,sakin alma diye.

Bu Yarmagul sahiden degisik bir hayvan.Dunya umrunda degil.Erkek,bunun icin ama bu,kendi icin yasiyor. Digeri hep beraber birseyler yapmak istiyor Bu ise feci bencil.İsine gelmedi mi atiyor kuralandan erkegi.

Herhalde 16 yil yalniz yasamanin etkisi(İlk 5-6 yil yalniz degildi sanirim sadece). Dile kolay,16 yasinda. 19 yasinda evlensem,bu yasta cocugum olurdu simdiye =))))))))) Evlat gibi masallah.

Sultan Suleyman diyorum ben bu siralar ona.Koca cussesiyle,kurualanin ucundan,rampaya dogru bi durusu var,masallah dolduruyor hayvan orayi =)))

Kucuk ve cam kapali odada,kapi ne kadar kapali kalabilir acaba?Kucukken,arabada havasizliktan olmuslerdi ve oyle kotu bir anim var.Oyuzden korkuyorum da.Plastik kaptalardi tabi ki. Acaba filtre varken,disardaki hava bitse de idare ederler mi?Ama bu biraz teknik bir soru oldu sanirim.

Ne o nasa uzaya çıkmanı mı istedi. Hava olmayan yerde her canlı ölür.

=)))

Yok, geceleri boruyu suya sokmuyorum da,yan odadayim diye.

Ama yine de ses geliyor.Ben de kapilarini kapatiyorum.(Kendi kapini kapat deme,huylaniyorum)

Yani boyle ne kadar sure saglikli,merak ettim.

hayvanlar akciğer solunumu yapıyor suda oksijen olması koku oluşumunu ve amonyağı önlemek için gece su içinde durabilir.

Geri