Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırganlık

Cvp: Isırganlık

berrakerkin' Alıntı:
Kucuk ve cam kapali odada,kapi ne kadar kapali kalabilir acaba?Kucukken,arabada havasizliktan olmuslerdi ve oyle kotu bir anim var.Oyuzden korkuyorum da.Plastik kaptalardi tabi ki. Acaba filtre varken,disardaki hava bitse de idare ederler mi?Ama bu biraz teknik bir soru oldu sanirim.

25-30 metre küp bir odadaki hava senin ciğerlerinin ihtiyacını karşılıyorsa;onlarınkini hayli karşılar.

Yalniz odanin oyle kalmasi su acidan kotu cok cok fazla rutubet yapar bir gecede tahminimce ben 1500 litreyi 1 gece degil 1 saat oyle birakinca odaya giremiyorum.

Cami acik birakabilirsin.

Senin sistem de mesakatliymis Nasil,ilgilenebiliyor musun?

Biraz su ekledim,bir kismini acik tutuyorum.Bir de gece kalktigim zamanlar,tamamini aciyorum.

Cam,apartman bosluguna baktigi icin, pek iyi hava gelmez diye acmiyorum.

Yalniz bunlar cok fenalar.Sabah kapi kapali da olsa,gun isigini idrak ediyorlar.Birden aciyorum mesela sabah 6,5'ta.Bakiyorum kapiya yaklasmis ve yem attigim kosede debelenmeye baslamislar.

Alisarp' Alıntı:
Yalniz odanin oyle kalmasi su acidan kotu cok cok fazla rutubet yapar bir gecede tahminimce ben 1500 litreyi 1 gece degil 1 saat oyle birakinca odaya giremiyorum.

Cami acik birakabilirsin.

Akvaryumun bulunduğu odadaki rüzgar almayan pencerelerden birine fişi higrometreye bağlı elektrikli fan yerleştirmek çözüm olabilir.

Komur gibi birsey koymayi dusunmustum nemi almasi icin ama yer kaplar diye ondan da vazgectim neyse cami acik tutarak halletmeye calisiyorum zaten hayvanlarin hava temasinda bulunmasi mumkun degil. Istanbula geldigimden beri akvaryumlarla ilgileniyorum isler anca anca rayina oturdu suan bir sorun yok neyse ki.

nem için odaya pirinç ( ki ben tavsiye etmem ülke şartlarında pahalıya gelir ) yada siilikajel koyabilirsiniz. silikajel bu paket kutu vs içinden cıkan küçük paketcikler internette sanırım uygun boyutta bulabilirsiniz, nemde  suyun kütlesinden daha önemlisi suyun yüzey alanı, imzanızda ki gibiyse akvaryumlarınız 2.4 m2 gibi bir yüzey alanına sahip buda çokca buharlaşma demek bir oda için, odanın m2 si bilmiyorum ama resmen odada havuz var :)

alisarp'ın odasında hava olayları bile yaşansa şaşmam :smile:  bağıl nem doyma noktasına ulaşırsa yağmur bile yağdırır odada  :haha: yukarda bahsetmeyi unutmuşum iyi bir havalandırma da olabilir ( cam açmadan öte ) 

http://www.ayza.com.tr/resim/menfez1.jpg
gibi bi ürün kullanabilirsen baya bir faydasını görebilirsin kanımca, önemli olan pervanenin içerdeki havayı çekip dışarı atması gerek ( varsa çift yön çalışabilen tabiki can )

http://epanel.kmk.net.tr/resimler/urunler/8_20111017172648.jpg
bilindik tipte iş görür varsa çift yön çalışabilen tabiki, yoksa aynen içerdeki havayı dışarı atsın.

cam açmak kısa süreli çözümdür onda da çok iyi bir sirkülasyona sahip olmalısın, ayrıca o oda ki elektrik-elektronik aksamada dikkat etmek de fayda var.

=)) Artik, odanin hukumdari kaplumbagalar olmus. Alisarp misafir..Hatta onlara iyi bakmazsa, kapi disari =) Kendilerine bakma sartiyla;Ali'nin odada yasamasina izin veriyorlar lutfedip=))

Su ilk linktekinden, kendi evimin banyosuna taktirmistik.Hakikaten ise yariyor.

nemin en güzel çözümü hava sirkülasyonu fan ne kadar büyük o kadar iyi :)

İsiticisiz zamanda gozlem yapan oldu mu?Mesela havalarin ruzgarlandigi su gunlerde.Oda sicakligi ve akvaryum arasi gunduz ve gece,sabaha karsi vb olcum alan var mi,isiticiyi aktif etmeden.Benimkiler sinirli diye dereceyi cikardim.Taktim bugun,dalastilar.İsi ayni gibiydi.Ama gece cikartmazlarsa, bakmak istiyorum.Sabaha hep yuzerken buluyorum dereceyi zaten.Bugun gozumle gordum Sansli`yi defalarda isirirken.

Ankarada gece gündüz su farkı 3-4 derecelere çıktı ben taktım. 27,5 dereceye ayarladım.

Buyuklerde 26 degil mi?

26-26,5 benim normal ayarim.

Gece 11,5 ve sabah 5.45'te olcum alabildim;

-Oda isisi ve akvaryum isisi farki 1 derece.Bunun bu kadar az olmasini, cam acilmayan bir odada olmasina ve gece kapiyi kapatmama bagladim.

-İki olcum arasi,yarim derece dusme vardi.Bunu da ayni nedene bagladim ama yine de fark az geldi.

Acaba 5.45 gec mi oldu..Ancak gunes 6,5 gibi doguyor ve hic de sicak olmuyor o an.

Oda kapısı açık olsun temiz havaya ihtiyaçları var ben ne zaman pencere açsam hayvanlar su yüzüne burunlarını çıkarıp nefes alıyorlar. Koku gelmiyorsa pencereyi de açabilirsin. Apartman boşluğu baca etkisi göstereceği için nemi de çeker. Nemli ortam hayvanı bunaltır.

Benim akvaryum pencere önünde olduğu için ve güney cephe olduğundan perdeyi kapasamda sıcak oluyor. Gece de soğuyunca ısı farkı artıyor. En soğuk zaman sabah 04:00'ten sonra oluyor. Suda o sürede soğuyor.

yani 27 den aşağı daha düşmedi daha gerçi benim ısıtıcı devrede pencere yarım acık gibi diyebilirim kapı full acık lakin akvaryum ve hill-me sirkülasyondan uzak, forumda 25 okudum ona mı inmeliyim suan su sıcaklığı 27-28 arasında gidip geliyor

hayvan çizgili dere kaplumbağası mı, res mi ?

pencere rüzgarlı zamanlarda kapalı olsun. hayvan kuru alana çıkarsa esintiden üşütebilir.

İst gece ve gunduz isisi bariz degisti.3 gun once taktim ben.Herkes taksin bence.

hayvan res, pencere dik şekilde hafifçe içeriye dogru acılıyor 3 cm kadar öle fazla rüzgar almıyor, yani hayvanda direk pencere civarında değil pencereden 3 metre kadar uzak önünde de büyük bir koltuk var ona siper oluyor

Su şimdilik 27-28 ayarında sabit olsun. Kışın 26 dereceye kadar indirebiliriz daha aşağı değil.

Geri