Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırganlık

www.hizliresim.com/DJJXR6

Maalesef Tonton'un popisinde boyle bir yara olmus.Sanirim isirildi yada 1 haftadir dogum sendromlarindan, surekli atlayip sicrarken, taslara surttu.

Batikonladim, beklettim.

Aslinda daha kucuktu ve gecmek uzereydi ama bugun ayni yerden yara almis

Popiş demem yanlis olmus, kuyruk kismi Ama kuyruksuz benimki biliyorsunuz

Ayri yere aldim Kendini taşlara vurup duruyor Yara cabuk kapansin diye

Metilen iyi gelir mi acaba?

Hayır mikrop kırıcıdır.

Cvp: RE: Isırganlık

berrakerkin' Alıntı:
Ayri yere aldim Kendini taşlara vurup duruyor Yara cabuk kapansin diye

Metilen iyi gelir mi acaba?

Terramycin pomad iyi gelebilir belki  :ff:

Batikon ve Metileni mikrop icin damlatayim.Baska birseye gerek var mi?2 gun ayri yerde tutmayi dusunuyorum, yemleme haric

berrakerkin' Alıntı:
Batikon ve Metileni mikrop icin damlatayim.Baska birseye gerek var mi?2 gun ayri yerde tutmayi dusunuyorum, yemleme haric

Batikon ve metilen dezenfektan, Terramycin pomad antibiyotik. Veteriner hekime de danışın bence...

Pomadın bir sıkıntısı var. Dışkıladığında bulaşırsa birinin yemesi zararlı olur.

cem' Alıntı:
Pomadın bir sıkıntısı var. Dışkıladığında bulaşırsa birinin yemesi zararlı olur.

Ayrı yerde tutarsa diye demiştim. Bizim rahmetlinin (kedi) yarasına antibiyotik krem vs. sürüyorduk sonra yalıyordu afiyetle. Yaraları geçmişti  :D

Antibiyotik zararlı olsa neden yaraların kapanması için sürelim ki? Sindirim sistemi ile de alınsa deri yoluyla da alınsa sonuçta kan dolaşımına katılıyor...

Deri ile ilgili bütün pomadlarda açık yara ve oral yolla alınması yada temasın sakıncalı olduğu yazıyor.

Kaya tuzu faydasi olur mu?Olursa olcusu nedir? Suan 13 lt falan suda

Hayvanın canını mı yakacaksın açık yaraya tuz olur mu ?

Bir şey olmaz kuru alanda uzun süre dursun kabuk bağlar

Kurualani yok, salona almak durumunda kaldigim icin, mecbur su koydum

Acik yara degil, suyuna kaya tuzu kastettim

Gerek yok iltihaplık durum var ise metilenden bir damla damlat fazla değil.

Gececek gibi duruyor da,cansıkıcı iste.Biliyorsun ben de rahatsizim, daha duzelemedim.Ilgilenemiyorum bu siralar

cem' Alıntı:
Deri ile ilgili bütün pomadlarda açık yara ve oral yolla alınması yada temasın sakıncalı olduğu yazıyor.

Sanırım bir yanlışlık var. Açık yara ve deri için olan pomad yaraya sürülmezse nasıl etki gösterecek? Koldaki yara için bacağımıza mı süreceğiz pomadı?

Yara tipine ve/veya enfeksiyon çeşidine göre farklı pomadlar vardır. Mesela yanık için ilk aklıma gelenler bepanthene, silverdin, doku kaybı/ameliyat yaraları için medacassol, furacin; yaralar için ise terramycin'dir. Bazı kremler mantarların üremesine yol açabildiği için mantar enfeksiyonu da varsa yarada kullanılmaz.

Örneğin teramisin oksitetrasiklin denen insan ve hayvan sağlığında kullanılan bir antibiyotik içerir. Açık yaraların kapanmasında ve tedavisinde gayet başarılı olarak kullanılır. 

Merak edenler için söylediğim pomadların prospektüsleri aşağıdadır.

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/140/terramycin-14-2-gr-pomad

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/509/furacin-yuzde-0-2-56-gr-pomad

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/25/madecassol-10-mg-1-gr-40-gr-pomad

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/55/silverdin-yuzde-1-40-gr-krem

http://www.ilacprospektusu.com/ara/ilac/adi/bepanthene

Oral yolla alınması tabii ki sakıncalı olabilir, ona lafımız yok.

Bu arada isirgan olan, erkekle pek dalasmiyor.Suan akvaryumda ikisi de kendi halinde takiliyor.En fazla bakisma ve kacisma oluyor.

Ama nedense, 2 kaplumbaga da Tonton'i isiriyor.

Erkek, kur icin ve yara acmiyor, ondan sikayetim yok ama diger disi neden benim disiye dadandi onu cozemiyorum

Titretmeyi de disiye yapiyor

Ustunlukle alakasi oldugunu sanmiyorum cunku hicbirinde oyle bir tavir,sahiplenme zaten yok

Cem, su degisiminde,akvaryuma hep kaya tuzu atiyormus arkadas.Zararli mi?

Çok düşük oranda gerçekten kaya tuzu ise mineral, tuz kadar vardır ama gerek yok. Verilen yemlerin içeriğinde bir miktar tuz bulunuyor. Yerine bir şişe maden suyu döksede olur ama buda gereksiz mineral yem kullanıyoruz.

Mantara sebep düşünüyorsa dış filtre malzemeleri oluşumu engeller özellikle carbon. İç filtre sistemde de metilen mavisi kullanılabilir. Önemli olan akvaryuma konulan her şeyin iyice sterilize edilmesi böyle olunca mantar oluşmaz.

Kucuk bir akvaryumu var.Ic filtre de ufak.Mikrop kirilmasi icin veriyormus.Yemlemesi tek tip.Ya balik pondu ya da karides atiyor Bu durumda ne kadar tuz atsin?Ya acikcasi pek laf anlatamadigim bir arkadas bu kaplumbaga konusunda

Hiç atmasın. Hayvanda ödem oluşur. Böbreklere zarar. Metilen mavisi alıp iki günde bir, bir damla damlatsın akvaryumu büyütsün. Küçük akvaryum çabuk kirlenir. O iç filtre hiçbir işe yaramaz.

Geri