Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstanbul Bahçeşehir Gölet'teki kaplumbağaların durumu

Cvp: İstanbul Bahçeşehir Gölet'teki kaplumbağaların durumu

Merhaba,

Ben de yonlendirme yapiyorum ama maalesef buyuk kaplumbagalar ragbet gormuyor veya gidip oradan almak istemiyorlar.

En son 1 ay once yem yollattim arkadaslarim araciligiyla.Temizlik varmis,bir kismi varmis kaplumbagalarin. Yakinda Golet kapanirsa,o hayvanlar ne olacak Allah bilir.Yani beterin beteri oldu durum,ihale mevzu cikinca.

Cok iyi yapmissiniz bu arada,canlilarin hayati kurtulmus.

Akvaryumda mi bakiyorsunuz?

evet oda ayrı bir konu zaten orada ki su rezalet ve hiç su yenilenmesi yapmıyorlar sanırım durumları kötü ve sanıyorum nitrat zehirlenmesi sonucu azalıyorlar tabi devamlı yenileri terk ediliyor ben en son oradan bir tanesini alırken adamın biri ile tartıştım niye götürüyorsun onlar burasının hayvanları dedi zannediyor ki doğal ortamları baktım lafta anlamıyor pişirip yiyecem dedim sustu

3 tanesi akvaryumda diğer 3 ikea da ki dev saklama kabı gibi bir şeyde baya büyük ve temizlik kolay oluyor
içlerinden bir tanesi bu gün yumurtladı 4 tane onlarıda ince kumla ufak bir saksıya gömdün üstünde uv ışık çalışıyor hayırlısı bakalım bir şey çıkacak mı

Evet;gecen sene fotograf ve videolarini cektim.Su rezaletti.Bir onceki seneye gore,cok daha kotuydu.Bu sene nasildir Allah bilir. İcim de aciyor,birsey yapamadiktan sonra gormek de istemiyorum.

Simdi Yildiz Teknik'teki sus havuzuni duydum,burada da konusu var.Universiteye 2 kez mail attim.Cevap yok. Sahiplenecek kisi bulduk İst disinda 2 tane ama okulun izin vermesi lazim.

Ayrica Kadikoy yakasinda da bir suru varmis.Yani onune de gecilemiyor.Goren de ,dediginiz gibi,"aaa burada yasiyor"diye getirip atiyor ,baskalarina da duyuruyor.

Ulkeden zaten umutlu degilim İnsanlarin durumu ortadayken,hayvanlar icin kimi duzeltecegiz? Ancak boyle sahiplendirmeye calisiyoruz iste.Ben ayda 1 kere,sahibinden.com'daki ilanlari bile tarayip buraya yonlendiriyorum.Ama burda da eski hareketlilik yok.Aciyorum dogada ve evde eziyet ceken hepsine

Siz bilirsiniz ama uretmeseniz de olur.Bu sefer onlara da yer sorunu olacak,bir de 30 yil sifirdan cok uzun bir zaman.

Gecen sene 2.kaplumbaga ariyordum,bulamasam ben de Golet'ten alacaktim

Yumurtlayan hayvanin yaninda erkek varmiydi yoksa yumurta bostur, birde suya yumurtlanan yumurtadan hayir gelmiyor.

yumurtalar boş değilse hemen yumurtladığı gibi alınıp kuma konulsa sanırım sorun olmaz. ama kum yerine toprak daha iyi olur diye düşünüyorum. silis ağır kum hayvanlar çıkamadan ölür gider.

Abi yumurta yumurtlandigi sekilde basi dik olmali suda bu hareket edecegi ve donecegi icin hayvan cikabilicegini sanmam, bende toprak oneririm.

guclu' Alıntı:
evet oda ayrı bir konu zaten orada ki su rezalet ve hiç su yenilenmesi yapmıyorlar sanırım durumları kötü ve sanıyorum nitrat zehirlenmesi sonucu azalıyorlar tabi devamlı yenileri terk ediliyor ben en son oradan bir tanesini alırken adamın biri ile tartıştım niye götürüyorsun onlar burasının hayvanları dedi zannediyor ki doğal ortamları baktım lafta anlamıyor pişirip yiyecem dedim sustu

3 tanesi akvaryumda diğer 3 ikea da ki dev saklama kabı gibi bir şeyde baya büyük ve temizlik kolay oluyor
içlerinden bir tanesi bu gün yumurtladı 4 tane onlarıda ince kumla ufak bir saksıya gömdün üstünde uv ışık çalışıyor hayırlısı bakalım bir şey çıkacak mı

Yumurtalara ultraviyole ışık verilmemeli.Gerekli nem ve sıcaklık değerlerinin yakalanması yeterlidir.

yumurtalar torf tabir edilen bitki toprağında yumurtlarken denk geldi hemen aldım sudan ancak yumurtlayan kaplumbağa bahçeşehir gölet den geldi erkek herhalde bir sürü vardı etrafında birde slider türleri çiftleşmenin ardından 2 sene spermleri vücudunda koruya bilirmiş bunuda yabancı forum lardan öğrendim gerisi kısmet bekleyip görücez

berrakerkin' Alıntı:
Evet;gecen sene fotograf ve videolarini cektim.Su rezaletti.Bir onceki seneye gore,cok daha kotuydu.Bu sene nasildir Allah bilir. İcim de aciyor,birsey yapamadiktan sonra gormek de istemiyorum.

Simdi Yildiz Teknik'teki sus havuzuni duydum,burada da konusu var.Universiteye 2 kez mail attim.Cevap yok. Sahiplenecek kisi bulduk İst disinda 2 tane ama okulun izin vermesi lazim.

Ayrica Kadikoy yakasinda da bir suru varmis.Yani onune de gecilemiyor.Goren de ,dediginiz gibi,"aaa burada yasiyor"diye getirip atiyor ,baskalarina da duyuruyor.

Ulkeden zaten umutlu degilim İnsanlarin durumu ortadayken,hayvanlar icin kimi duzeltecegiz? Ancak boyle sahiplendirmeye calisiyoruz iste.Ben ayda 1 kere,sahibinden.com'daki ilanlari bile tarayip buraya yonlendiriyorum.Ama burda da eski hareketlilik yok.Aciyorum dogada ve evde eziyet ceken hepsine

Siz bilirsiniz ama uretmeseniz de olur.Bu sefer onlara da yer sorunu olacak,bir de 30 yil sifirdan cok uzun bir zaman.

Gecen sene 2.kaplumbaga ariyordum,bulamasam ben de Golet'ten alacaktim

Ben geçen hafta gördüm sanıyorum ihale meselesi çıktığından beri iyice boşlanmış kötü koku her yeri  sarmış ölen kaplumbağa ve balıklar vardı suyun nitrat seviyesi yaşama şansı tanımıyor bende sadece dolaşırken hallerine acıdığım için kıyıya yakın gezen ve insana tepki veren 3 ünü alabildim sanıyorum yeni bırakılmışlar hala evciller uzun süre orda olanlar ufacık bir çıtırtıda kendilerini suya atıyorlar
bunlarda bize tanrı misafiri elimizden geldiği kadar en iyi şekilde bakıca artık

İnanmiyorum yaa =(( Yaziklar olsun.Bir de musluman belediye derler kendilerine.. Bir mail daha atayim ben,son durumdan haberim yoktu,koku falan.

Kimbilir dibinde kac olu var..

Buyuk file veya balik agiyla falan alinir herhalde degil mi?Kiyida hic gormedim ben,tasta olan da dediginiz gibi atliyor.

Hayir alirken suya da duser insan,bildiginiz gibi cit falan yok,orda bir cafe ve masalari vardi.

berrakerkin' Alıntı:
İnanmiyorum yaa =(( Yaziklar olsun.Bir de musluman belediye derler kendilerine.. Bir mail daha atayim ben,son durumdan haberim yoktu,koku falan.

Kimbilir dibinde kac olu var..

Buyuk file veya balik agiyla falan alinir herhalde degil mi?Kiyida hic gormedim ben,tasta olan da dediginiz gibi atliyor.

Hayir alirken suya da duser insan,bildiginiz gibi cit falan yok,orda bir cafe ve masalari vardi.

evet durumları kötü suyun tazelenmesi şart içine girip almakta zor bunlar evcildi de hemen yanaştılar kenara
kendileri her halde orayı rezalet hale getirip insanlar bıksın diye yapıyorlar rahat rahat kendilerine rant sahası açılsın diye ülkede dediğiniz gibi insana verilen değer ortadayken hayvanlar kimin umurunda bunların Müslümanlıkla da alakaları yok gerçeği bilseler daha çok sahip çıkarlar o hayvanlara

Acliktan yanasmislardir kesin.Ekmek bile attigimizda,onlarcasi kosuyordu gariplerin. Mail attim,ama hicbirseye yarayacagini sanmiyorum.Bakmayacaklarsa da bir kac yer onerdim aktarmalari icin.

Aksam aksam uzuldum. Tabi ki ulkede insana deger yokken,bunlar bize de manyak diyorlardir hayvan pesinde kosuyor..

Zaten Golet ranttan once de kotu bakilmaya baslanmis,simdi bin beter oldu demek.Bence de dedigniz mantikli,bezdirme politikasi.

Herseye bir kilif uydurulur zaten burda..

Siz oraya yakin mi oturuyorsunuz?

Bu arada biz yem attikca,bulanik su altindan habire yeni kaplumbaga cikiyordu.1 -2 cm asagisi secilemiyordu pislikten gecen yaz bile.

berrakerkin' Alıntı:
Acliktan yanasmislardir kesin.Ekmek bile attigimizda,onlarcasi kosuyordu gariplerin. Mail attim,ama hicbirseye yarayacagini sanmiyorum.Bakmayacaklarsa da bir kac yer onerdim aktarmalari icin.

Aksam aksam uzuldum. Tabi ki ulkede insana deger yokken,bunlar bize de manyak diyorlardir hayvan pesinde kosuyor..

Zaten Golet ranttan once de kotu bakilmaya baslanmis,simdi bin beter oldu demek.Bence de dedigniz mantikli,bezdirme politikasi.

Herseye bir kilif uydurulur zaten burda..

Siz oraya yakin mi oturuyorsunuz?

Bu arada biz yem attikca,bulanik su altindan habire yeni kaplumbaga cikiyordu.1 -2 cm asagisi secilemiyordu pislikten gecen yaz bile.
ben uzağım Bakırköy de pazar günü gitmiştim onun için gözlemleme şansım olmuyor baya çok var ama durum gerçekten üzücü bir iki kişinin cabasıyla düzelecek gibi de değil

Dediginiz gibi,bireysel cabalarla zor.Ancak bir hikaye vardi, denizyildizi miydi neydi? Deniz,iceri cekiliyor,denizyildizlari karada kaliyor, yasam mucadelesi veriyor.Hani birisi topladikca denize atiyor.Digeri de,hepsinin hayatini kurtaramayacagini soyluyor.O da, bak bu kurtuldu diyor ya attigi bir tane icin.

Bu da onun gibi.

Bir kisi bir tane alabilse bile iyi.Ancak forumda ve facete bunu yapabilecek imkani olan cok az kisi var maalesef.Olanlar da birlesemiyor cunku buralarda pek duzenli online olduklarini sanmiyorum.

Bana yakin İkea yok.Bu,saklama kabi dediginiz,buyuk plastik kaplar degil mi?Yani heryerde olandan satiyorlar?Kac litre fikriniz var mi?Buldugunuz kaplumbagalar saglikli mi peki?Ordakilerin kabuklari tortu toplamisti.

Bir kaplumbagayi;baska bir sehre gondermenin sekli (tasima sartlari degil,hangi kanalla tasinacagi,firma vb) ve maliyeti hakkinda fikri olan var mi?(guncel bilgisi olan)

Muavine emanet seklinde verilebiliyor bunlar otobusun arka kismina konuyot ve bu sekilde hayvan gidiyor yalniz muavine bir miktar para vermekte ve hayvanin kabinin siyah bir poset icinde olmasi onemli.

Guzel bir sekilde tasima kosullari halledilince kargoyla da sorunsuz(yine canli oldugu bildirilmeden) gittigini duydum ama bunu denemedigim icin bilemiyorum.

Toplama kabinda 120 litreye kadar olabiliyor, pazarlarda 80 litrelikleri mevcut.

Arka kismi derken bagaj mi yoksa en arka koltukta muavine ayrilmis kisim mi?Gerci her otobuste yok arkada.

Yani muavinle mi anlasmak lazim,yoksa boyle bir islem var mi turun yaptigi?

O halde her tur goturebilir sanirim.

O gölet ihale ile 130 milyon liraya Atmaca holdinge satıldı.İnternette çoğu sitede haberi var.
Buda başkanın mesajı ????????

Değerli Bahçeşehirliler,
Modern kent yaşamının ilk örneklerinden güzide beldemiz Bahçeşehir için siz Bahçeşehirlilere seçimlerden önce bir söz vermiştik. O sözümüzü tuttuk ve Bahçeşehir Gölet ve çevresindeki rekreasyon çalışmalarımıza başladık. Bölgenin doğal dokusunu beş kat arttıracak Bahçeşehir Gölet rekreasyon projemizin ilk etabı Belediye Meclisimizden geçti ve büyük değişim başladı.

Etap etap ilerleteceğimiz Bahçeşehir Gölet rekreasyon çalışmalarımız için sizlerin de sürece katılımınızı önemsiyor, görüş ve beklentilerinizi bizlerle paylaşmanızı diliyoruz. İstek ve önerilerinizi www.goleticinfikrimvar.com adıyla bu projeye özel olarak hazırladığımız web sitesinden bizlere ulaştırabilirsiniz.

Bahçeşehir'de yaşamanın keyfini kat kat artıracak projemize olan ilgi ve desteğiniz için gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Mevlüt Uysal
Başakşehir Belediye Başkanı

Allah razi olsun dememizi bekler tarz yazmislar.Tesekkurler paylasim icin.Cep vs de zorunlu alan,hepsini girdim bilgilerimin,bir de buraya yazdim.Bizim belediyemize ait degilsiniz diyebilirler geri donus yapip.Zaten bizim belediyemizde boyle seyler olmaz diyecegim ben de. (Şişli Belediyesi..)

Aynen öyle Berrak abla.Ytü'den geri dönüş olmadımı acaba?O konuda havada kaldı öyle.

2 kez mail attim okula,donusunuzu bekliyoruz diye,kaale alan olmadi.Ben de bugun bir kac arkadasima mesaj attim, okula ogrenci olmadan girebiliyor muyuz diye.Onlardan da cevap gelmedi.

Bahcesehir'in durumu daha beter sanirim.Bu gidisle ordakileri alir YT'e tasiriz..

Bu arada Bakirkoy'de botanik park varmis, oradaki res.lerin durumuni bilen var mi?

Geri