Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstanbul Bahçeşehir Gölet'teki kaplumbağaların durumu

Cvp: İstanbul Bahçeşehir Gölet'teki kaplumbağaların durumu

bakırköy deki gölettin suyu gayet temiz çünkü orda devamlı akan bir su kaynağı var onu devamlı gölette akıtıyorlar bu sayede su temiz kalıyor orda durum daha iyi tabi ne yerler ne içerler kışı nasıl geçirirler orası muamma

Emanet vermek diye bir kavram otobuslerde ama direkt muavinle konusmak iyi oluyor. Bu bahsettigim yer otobusun icin de degil ama bagaj da degil, genelde emanetlerin konuldugu bir yer oluyor otobuslerde.

Turkiye'nin 4 bir yani res olan havuz(gol vb)larla dolu sanirim.Simdi face.te de Bursa'da bir yerden bahsediyorlardi,Podyumpark diye. Herkes birakiyor belli ki kaplumbagasini buyuyunce. Bunun onune gecmek imkansiz.Yasak temelli gelecek ancak ki eldekiler de hakkin rahmetine kavusunca,en azindan baska katliam olmayacak.

Sadece Türkiye de değil.Slider türlerinin evcil hayvan olarak ticaretinin yapıldığı hemen hemen her ülkenin sulak alanlarında kendilerine rastlamak mümkün.Sürüngen bilimcilerin gözlemine göre Slider'lara Türkiye'de genel olarak İç Anadolu ve batısında rastlamak mümkün.
Bunun önüne geçmenin yolları var ancak böyle bir kontrol mekanizmasını devreye sokacak olgunlukta herhangi bir devlet organı mevcut değil ne yazık ki.
Var olan yasak da evcil hayvan dükkanlarının yerli tür olan Benekli ve Çizgili Kaplumbağa'ya rağbet etmesine sebebiyet verdi.

Dogrudur Furkan, hatta soyledigini ilerleterek,sirf kaplumbagalar degil,dunyada eziyet ceken tum hayvanlari dusunursek zaten isin icinden cikamayiz =((

Face'te dogaya birakmakla ilgili cok soru geliyor.Evde kotu bakilmak mi,doga mi sizce?

annie' Alıntı:
Aynen öyle Berrak abla.Ytü'den geri dönüş olmadımı acaba?O konuda havada kaldı öyle.

Bir suru yeni golet,havuz ve su kaplumbagasi ogrendik baksana,iciden cikilmaz bir hal aldi durum.

Snapper nickli arkadas,oradakilere talipti. Ancak bunlarin hangisini yollayabiliriz ki? Hani bir arabali arkadas olsa;gidelim teker teker tum goletlerden toplayalim ve doldurup bizzat goturelim baska sehirdekilere. Ne bileyim ciftligi falan olanlara.Ama bu sekilde cok zor gibi.

berrakerkin' Alıntı:
Dogrudur Furkan, hatta soyledigini ilerleterek,sirf kaplumbagalar degil,dunyada eziyet ceken tum hayvanlari dusunursek zaten isin icinden cikamayiz =((

Face'te dogaya birakmakla ilgili cok soru geliyor.Evde kotu bakilmak mi,doga mi sizce?

Doğaya bırakılan her canlı bırakıldığı yere alıştığı ve üreyecek erginliğe eriştiği taktirde baskın olan karakterlerini sayıca da destekliyorlar.Bu yerli türler için ciddi bir tehdit oluşturuyor.Özellikle ilerleyen yıllarda öngörülen susuzluk krizi göz önünde bulundurulduğunda ekosistem açısından tehlike arz ediyor.Bu tehlike yüzünde Tübitak,Slider ithalatı konusunda rapor hazırladı Orman ve Su İşleri Bakanlığına.Bu yüzden doğaya bırakmaktan ziyade sahiplendirme ve bakılan ortamın hijyeninin sağlanması daha öncelikli olmalı.Kişi yeterli alanı sağlayamasa bile sağlayan birine sahiplendirene kadar canlının sağlığını sağlamalı.

Yerli tur olmayan bir yere birakilsa mesela?
Bahsettigin rapor ne diyor yani toplayip ithal mi edeceklermis?

Aklima geldi. İstanbul'un havasi malum,sel gibi yagmurlar oldu,oluyor.Acaba bunlar Golet'teki sirkulasyonu saglamis midir?Amonyagi azaltmak icin temiz su vesilesi gorur degil mi?Yada yeterli midir?

amonyak zaten uçucudur gider. damlalar suya vurdukça hava kabarcığı yapıp oksijen verir.

O halde Golet'e bereket yagiyor demek,sevindim.

berrakerkin' Alıntı:
Yerli tur olmayan bir yere birakilsa mesela?
Bahsettigin rapor ne diyor yani toplayip ithal mi edeceklermis?

Yerli türler için tehlike arz ettiği için ithalatının yapılmaması yönünde bir rapor.Bu yüzden ithalatı yasaklandı.Ülkede var olan popülasyon için herhangi bir girişimleri olduğunu düşünmüyorum.

Yerli tür olmayan yer olduğunu düşünmüyorum.Ancak kontrol edilebilen süs havuzları tercih edilebilir.Kişinin vicdanına kalmış.

Yemleme yapılıyor mu acaba? O bırakılan yapay havuzlarda beslenmeleri için çok seçenekleri yoktur heralde diye düşünüyorum.

Ne verebilirler ki?Zaten ac hayvanlar,ancak oradaki tesislerden yedikleri seyleri gole atiyorlar.

Ben Golet'te yerli tur gormedim mesela.Diger kucuk sus havuzlarinda da olmasa gerek.

Baya saldiriyorlar mi yerlilere?

İthalat tamamen mi yasaklandi?Ben sahibinden'de akvaryumcu ilanlari gordum,daha gecen.Plastik kapta fotosu vardi,4-5 cm diyordu ve yanilmiyorsam 25-30 arasi bir fiyat bicilmisti.

berrakerkin' Alıntı:
Ne verebilirler ki?Zaten ac hayvanlar,ancak oradaki tesislerden yedikleri seyleri gole atiyorlar.

Ben Golet'te yerli tur gormedim mesela.Diger kucuk sus havuzlarinda da olmasa gerek.

Baya saldiriyorlar mi yerlilere?

İthalat tamamen mi yasaklandi?Ben sahibinden'de akvaryumcu ilanlari gordum,daha gecen.Plastik kapta fotosu vardi,4-5 cm diyordu ve yanilmiyorsam 25-30 arasi bir fiyat bicilmisti.

Sulak alanlarda gittikçe küçülen bir besin zinciri söz konusu olduğu için Slider'lar yem konusunda baskın karakterlerini kullanıyorlar.Türler arası-içi kavga da cabası.

Kaçak olarak sokulmuş olabilir ki bu ihtimali düşük buluyorum veyahut yerli üretici tedarik ediyor olabilir.

benim gölet den alıp baktıklarımdan biri yerli tür ama karakteri değişmiş aralarında kala kala yem yerken hepsinin üstünden geçiyor slider lar yanın da halt etmiş

=)

Yasam savasi,onu guclendirmis demek.

Son mailime;az once bu cevap geldi arkadaslar.

Sayın İlgili,

Gölet ile ,ilgili temizlik çalışmalarımız tamamlanmış olup su dolumuna geçilmiştir.Burada yaşayan canlılar ile ilgili olarak gerekli önlemler alınmış olup Balık,Kaplumbağa vb Canlılar boşaltılmamış havuzlara aktarılmıştır.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.

Saygilarimizla, Basaksehir Belediyesi Iletisim Merkezi

iyi haber bu sularının temizlenmesi :)

Geri