Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

Cvp: Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

70,5*44,5*38,5 cm hobby life zuccydekinin aynısı
bence içinde herşey yapılır, tek kusuru plastik olması... hafif ama fazla oynak

Yapmaniz gereken sistem boyle birsey, dedigim gibi derecede alin hem kuru alan icin gerekli hemde su isisina bakarsiniz

mailto:/14cs5e8.jpg

mailto:/kex2md.jpg

Kaplusu zor farkettim Alisarp =) Kocatas yaninda ufacik,kiyamam.

Bende kalan bir kac benzeri tas var fazla ama yuksekliginiz fazla oldugundan yeter mi bilmiyorum.

2 cm ya var ya yoklar
Biraz daha tas 70 litreye kadar cikabilirim

Lambalarin biri kuraalana cikinca usumemesi icin,biri de uvb isini almasi icin. Biri 10-12 saat digeri 3-5 saat yanili kaliyor.

Tasiniz var mi kurualan icin?

Diğer uçtakini gördünmü Berrak. 2 tane kaplumbağacık var :)

Mobilden onizleme yapmistim.İndirdim fotoyu simdi.Gormemistim valla =)) Cok sevimliler =)

Bu arada Jacob'i siz mi buyuttunuz?Kac yildir sizde?

Iki lamba kullanmamizin nedeni budur yanliz benim lambalarin biri gece lambasi, bu minikler gece kuru alanda uyuyor
Gece lambasi ve isitma lambasi sondugu an yanar ve gece lambasi sondugu anda isitma lambasi yanar

Not: UVb isini almasi icin kullandigimiz lambalar kompak UV lambalardir icinde UVa da bulunur buyuzdendir ki isitma lambasini normal soft lamba olarak kullanabiliriz, Kuru alana cok az cikan hayvanda UV lamba 6 saat acik kalabilir

Gercekten cok tatlilar bugun kucuk bir yemek kavgamiz bile oldu :)

Sen uv lamba takmadın mı Ali Sarp? 3 cm olunca takmayı ihmal etme. Çok kısa sürede 3 cm olur.

Bende onu bekliyorum suan zaten akvaryumlar icin elektrik aksamiyla ugrasiyorum o is hallolsun yeni yerlerine gecsinler ozaman takicam, suan oraya 3 adet fis gidiyor her gece iki lambanin yerlerini degistirip sarja takiyorum

Lambanın yerini değiştirmek yerine diğerini sola alamıyor musun? Kulp olan yerde tutunamıyor mu?

Duruyor ama duzgun isi vermiyor on cok fazla arka cok az oluyor one koyup yukari cekmeye calisirsanda dusuyor abi yada olmasi icin lambalarin birbirene degmesi gerek oda sikintili ama alistim zaten yerleri belli o hareket eden yerede hic dokunmuyorum

jacob'ı henüz düğme kadarken yeğenim lisedeyken istemiş almışlar bakamayınca sen bakarsın deyip bana verdiler
5 sene oldu bende en az

Cok sevimli,siz de baglanmissinizdir artik Vermeniz zor olmayacak mi?Yada kedi yuzunden sanirim.

Bu arada var mi eksik kalan birsey sistem konusunda?

İsi lambasini temin ederseniz uygun ampul onerecegiz.

sukaplumbagasi.com/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Osmanbey'de bir elektrikcide 3,5 liraya satiliyor ve buyuk marketlerde de var sanirim.

bakmayı beceremediğim için sahiplendirecektim ama şu anda vazgeçmiş durumdayım
yeni ekipmanla daha rahat olacak sanırım
bir gece lambası var gerekirse sadece ampulunu değiştirsem yeter sanırım
taş ve termometre olayı var şimdi
atman AT-F203 aldım 1000 LT/saat kapasiteli, 80LT su için uygun çalışıyor hayvanı rahatsız etmiyor yani
ama kedi 2 gündür kıskançlık krizleri içinde ona yoğunlaştığımız için

Cok sevindim vazgecmenize, konu adindan ve yazilarinizdan zaten oldukca duyarli oldugunuz anlasiliyor.Sizde kalarak en iyi sekilde bakilacagina inaniyorum.

Kedi zarar vermez insallah. Benim arkadasim kedi ile beraber tutuyor ancak onun kaplumbagasi cok kucuk oldugundan,sanirim kedi oynamiyor bile.Ama sizinki buyuk,ve Allah korusun lambalari falan devirmez umarim.Bir de tas koydugunuzda kaplus dikkatini cekebilir.Ve suyundan icmek de isteyebilir.Mikrop bulasmasin.

Dereceyi akvaryumcularda markasina gore 3 liradan 20 liraya kadar cesitli fiyatlarda satiyorlar.Ben 3 liralik Boyu markanin bulmustum.Memnunum. Hayvanin kirma riski oldugundan dikkat etmek lazim. Ama dereceyle ugrasmaiginda sabit kaliyordu kapta.

Bu arada daha iyi sartlara gecse de benimki 3 gun memnun degilmis gibi cikmak isteme,yemek yememe gibi belirtiler gosterdi Sizde de olursa merak etmeyin.3 gun sonunda eskisinden cok daha hareketli ve mutlu sekilde normale dondu.

Tas onemli, ne tarafta oturuyorsunuz?

Boyu derecelerini onermem bende bir suru farkli farkli derece var (6-7 adet) bu boyularda hep bir sasma oluyor bir boyumun zaten kitmizi gosterge yeri yukarda zaten 5 derece eksik gosteriyor hep, onerdigim dereceler sera ve jbl dir

Marka olarak tabi ki dediklerin en iyileri, ben Jacob'in ailesinin alim gucunu bilmedigim icin alternatif sundum.

Kirmizi kisim altta bendeki,modelini hatirlamiyorum.Ama isiticimla birebir uyuyor.

Daha iyisini alma gucunuz varsa tabi ki iyi markalardan alin.

Iste normalde tabiki altta bunun 5 derecelik kismi kopup yukari gitmis :)

Bende olan diger iki boyu derecenin biri bir derece yanlis gosteriyor mesela, ondan cok guvenilir bir marka degil

Coksukur benimki iyi cikmis. Boyle bosa verilen paralara sinir oluyorum sahsen.

Geri