Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

Battal boy karides derken balıkçıdan aldığınız ise o uygun değil. Bu hayvanlar tuzlu ve tatlı ürünlere alışık değillerdir. Tuzlu yiyecek ödem tatlı yiyecek pankreasını zorlar.

Cvp: Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

battal boydan kastettiğim kovanın ebatı

bitkisele geçiş kaç yaş/cm uzunlukta iken olmalıdır?

bitkisele geçiş yosun içerikli ve bununla birlikte yüksek protein bulunduğu için uyum sağlaması açısından tetra reptomin ile başlar. hayvanların bir kısmı beğenmez bu yemi ama normal olarak 6 cm kabuk boyuna ulaştığında başlanmalıdır. 8 cm kabuk boyuna geldiğinde sera vital yem ile desteklenmelidir. bu arada yeşillikte verilmeye başlanmalı ve alıştırılmalıdırlar.

Şu an 9 ve 14 cm boylarında iki kaplunbağamız var biri 3 digerinin yaşı hakkında bilgim yok kaplunbağalarımıza yeni akvaryum alındı iki katlı 35e 55 boyutlarında küçüklüğümden beri kaplunbağa besliyorum .bu konuda öğrenmeye ve araştırmaya meraklıyım. Kaplunbağalar işyerinde bakılıyor ben 2 haftada bir kabuk temizliklerini yapmak akvaryumun durumunu kontrol etmek için geliyorum. Hafta içi her gün annem ve oda arkadaşı kaplunbaganın yemini verip gerekirse su ekliyorlar. Kaplunbagaları karides ve reptomin markalı kaplunbağa yemleri ile besliyoruz arada az yağlı peynirle ödüllendiriyorum onları. Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber haftada 1 veya2 gün işyerine gidip hem kampüsteki köpeklerle hem de kaplumbağalarla ilgileneceğim. Umarım şartlarımızı beğenmiş ve jacob ı bize sahiplendirmeyi düşünmüşsünüzdür.

NOT: haftasonları kaplumbağaları beslemiyoruz ama şu ana kadar bir sağlık problemi çıkmadı. Eğer kaplunbağayı bize verirseniz diğerlerinin yanına koymadan önce 2 ay boyunca 25 e18 lik bir akvaryumda beslemeyi düşünüyorum bu şekilde birbirlerine mikrop bulaştırmayacaklar

Akvaryum yetersiz. İki hayvan için 100*50*60 üç hayvan için 120*60*60 olmalı.

Aç gün küçük için bir gün diğeri için 2 gün ama arka arkaya olmamalı. Tuzlu ve tatlı yiyecekler vermiyoruz. Tuzlu yiyecek vücutlarında ödem ve böbrekte hasar tatlı yiyecek insülin salgılama yoluyla pankreasını zorlar. Kısaca ikiside menüleri içinde olmayan maddelerdir.

Hayvanlara vereceğin yemler raffy p, 2016 tarihli bulabilirsen raffy royal, bu 1000 ml'liktir. Ancak bitirirler bulamazsan raffy I alırsın, tetra reptomin, jbl agil, raffy mineral ve ot türevli olarak sera vital yem kullanacaksın. Ayrıca yeşillikte verebilirsin.

Bu yemleri aldığında uygun program yaparız.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Bu konuyu da incelemelisin.

Cem abinin attigi konuyu inceleyin once lutfen sanirim ekipmansiz bakiyorsunuz bu hic dogru degil once siz sartlarinizi degistirin sonra sahiplenmeyi dusunun derim
Buarada kapluNbağa degil kapluMbağa

Geri