Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

Cvp: Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

alisarp dereceleri yan yana koyup baktın mı ? uzak köşelerde ise fark çıkabilir

Evet bende ondan suphelenmistim sonra yanyanada koydum ayni sonuc

çözelti içindeki oranlar farklı o zaman. iki damla sıvı koyuyorlar o da tutmuyor iyi tesbit etmişsin onu önermeyelim artık.

bu ilk hali
mailto:/154d8gy.jpg
mailto:/2ih13xc.jpg
mailto:/33vdnhf.jpg
mailto:/2wch63o.jpg
mailto:/35kpovb.jpg
mailto:/2qxu5tz.jpg

bu da son hali
pleksiyi halletmem uzun sürdüğü için resimeri hemen koyamadım
kuruluk hakkında ne dşünüyorsunuz? yüzeyi ıslak gibi görünüyor ama altına su değdiği için öyle gözüküyor üstü kuru
ne akvaryumu hantallaştırıyor ne de için daraltıyor...

mailto:/2i23ql1.jpg
mailto:/29yfabs.jpg
mailto:/efm161.jpg
mailto:/2ylmc88.jpg
mailto:/f2ue4p.jpg
mailto:/2evtbms.jpg
mailto:/2dv4nkz.jpg
mailto:/1eoy92.jpg

bu da meşhur kedimiz...
mailto:/2enrvj9.jpg

şimdi soru zamanı, 100W ampül takdım bir süre sonra cazur cozur sesler gelmeye başladı kapadım acaba fazla mı geliyor? üzerinde hiçbir yazı fln yok Karaköyden 30 TLye aldım lambayı...

Normal lambalar 60 watt yada 40 watt kaldirir bu ampul uygundur

Hayirli olsun Jacobciga yeni yuvasi.

Kediniz de pek sevimli =)

Derece ile olcebildiniz mi?

Bu arada yem olarak ne veriyorsunuz?

o ampulü kullanma aşırı elektrik çektiği için kabloları kızdırıp kaplamasını eriterek kısa devre yaptırır. alisarp'ın dediği güçteki ampuller uygundur. lamba üstünde max şu kadar watt diye yazar 40 w ise 40 wattlık ampul kullanmalısın. hayvan kuruya çıkıyorsa sorun yok. maksat kabuğu kurusun.

kabı yüksek bir yere alma olanağın var ise iyi olur. kedi teti atıp yaralayabilir. kuduruk birşeye benziyor. rahat duracak gibi değil.

kedi kuduruk ve korkak, Jacoba sarmaya yemiyor ama gidip hep onun suyundan içiyor, zehirlenip gidicek sonra

lambanın ustunde maalesef kaç watt aldugu yazmıyor...

derece almadım, ona bakamadım şu anda

sadece karides yiyor...

Arkadasimin kedisi,baliklarin suyunu iciyordu.Baliklar buyuzden olmusler. Kaplumbagaya da kediden birsey gecebilir =(

Ecolite ampulu bulursaniz zaten 60 lik lamba ise rahat kaldirir.

Yemleri ise cesitlendirseniz iyi olur. Ben de tek tip yemleme yapmistim,bilmeden. İlerde kabugunda kalici sorunlara neden olabiliyor.

raffy p alıp deneyin. önce ona alışsın. içindeki kırmızılar mineral yemdir. kalsiyum, mineral ve vitamin içeriklidir. haftada bir tam günde kafa hacmi kadar verirsiniz. buna alışınca reptomine başlarsınız. sürekli karides yemesi iyi değil. yüksek protein kabukta deformasyon ile birlikte gut hastalığına yakalanmasına neden olur. biraz inat eder ama raffy p'de diretin. bir iki gün aç kalsa da bir şey olmaz. arada maruldan bir parçada atp alıştırmaya çalışın. bitkisele geçmeli.

Kuru alan çok güzel olmuş. Çıkması sorun olabilir. Halıkaydırmaz yapıştırmalı. Rampada gerekir.

daha önce farklı yemler denedim küçükken yiyordu ama büyüyünce sadece karidese sardı
o renkli granüllü yemleri diyorsanız hiç yüzüne bakmadı...

fakat yine de raffy P yi deneyeceğim

kuruluğa çıkamadığını farkedince halıkaydırmazlı rampayı ben de düşündüm, belki filtreye basıp çıkabilir dedim olmadı

Dibe batan filtrelerden sanirim.Filtreye bassa da,yerinden oynar ve vantuzlari yipraninca filtre su yuzune cikabilir,bozulur. Ordan destek almaya alismasa daha iyi.

Yem konusunda tamamen ayniyiz.Bizimki de ayni seyi yapinca,annem uzun yillar karides vermis.Sonra bir yanlis yonlendirme yapilmis artik verme diye ve uyduruk bazi yemler verilmis.Olmasi gereken yani arkadaslarin soyledigi bu yemleri alinca,yuzlerine bakmadi.Bazen aralara karides serpip yedirdim bazen ac biraktim Ama en son yemege basliyor Arkadaslar bilir,benim kaplus baya inattir ve cok cektirdi o donem yem konusunda Ama secicilik gitmisti sonunda.

Yem olarak reptominde öneririm. Bitkisele geçişte yosun içeriği kolaylık sağlar.

evet oraya bir rampa ve halı kaydırmaz şart. Böylece rahatça çıkar.

sahiplendirme düşünceniz devam ediyor değil mi ?

hayır sahiplendirmeyi düşünmüyorum artık, yeni akvaryumla herkes rahat, suyu alçak tuttuğum için kedi de uzanamıyor, bi kere sokup çıkardık ders olsun diye zaten

şu "bitkisele geçiş" dediğniz şey nedir? hayvan sağlığı açısından böyle bir zorunlu durum mu var?
marul ara sıra veriyorduk ama o da çok koku yapıyor...

kaplumbağalar büyüdükçe protein yerine bitkisel ağırlıklı yemeye başlarlar. bitkisel yemler tetra reptomin, ve vitaldir. bunun yanında yeşillikte verilir. yeşillik aç günde veya protein verilen günde verilerek sindirim sistemi rahatlatılır. bitkisele geçişte reptominin içinde protein oranı yüksek olduğu için alışması kolay olur sonrasında vital ile tamamlanır. kurutulmuş yem bir güne düşürülür. diğer yemler aç gün dışındaki günlere bölüştürülür.

yeşillik aç günde verilirse kabuk hacmi kadar, yem günü verildiği zaman kabuğunun yarısı kadar kafidir. yarım saat içinde yemezse sudan alırsınız. sonrasında yeşilliği bakteriler üreyip çürütmeye başlar.

bilgiler için teşekkürler battal boy karides alıp duruyorum ben de başka şey yemiyor diye

Bu hayvanlar doğada erişkin olunca yosun yemeye başlarlar ve bitkisel öğüne geçmiş olurlar. Bu sebeple reptomin yosun içeriği ile bu geçişte iyidir. Ancak protein oranı yüksek olduğu için gene vitale kesin geçiş şarttır. Bu sebeple sürekli reptominle uzun devam etmemeli.

Geri