Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabugu Kanlanmış

İrinagg

Bronz 5 Üye
Göz hastalıgında baya bir ilerleme kaydettim şişi indi açmıyor ama normaldir diye düşünüyorum akvaryumu dediginiz gibi yaptım artıtma hazır karişik kullanıyorum 28 w halojen lamba aldım deep fix bir haftadır kullanıyoruz vitamini verirken ağzını açıyor garip bi şekilde bir kere yumurta akı yedirebildim bir de mamasını reptomin ıslatıp ağzına soktum biraz zorla ama hala yiyemiyor göremedigi için vitamini suyuna da damlattım ölçüsüyle hergün suya bir kere girip çıkıyor her şey dediginiz gibi FAKAT dün alt kabugunda içten kanlanmalar gördüm 2 aydır asla düşmedi sert zemine çarpmadı eskiden kaçan bi hayvandı ama iki aydır halsiz zaten sıcaklardan da kaynaklı sıcak çarptıgından yemek yemedigide söylenmişti bana fotograflarını ekleyeceğim veterinere gidemiyorum malesef bir tane uzman var oda sağolsun yine de illa gidin derseniz gidiyim yardımcı olursanız çok sevinirim
Akvaryumcu bi abi dezenfeksiyon için mavi bir şey verdi sürdüm ama sanki öyle bir durum degil

Ekli dosyalar

• IMG_9643.jpeg
    IMG_9643.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_9657.jpeg
    IMG_9657.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_9660.jpeg
    IMG_9660.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_9659.jpeg
    IMG_9659.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_9666.jpeg
    IMG_9666.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 23
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 27
Moderatör tarafında düzenlendi:
O yarası da ilk alındıgında kedi ısırmıs fucidin kullandık geçti nerdeyse bir sene önce olmus bir şey ama kanlanmayı ilk defa gördüm nerdeyse hergün kontrol ettigim bir hayvan

Moderatör tarafında düzenlendi:
O yarasıda ilk alındıgında kedi ısırmıs fucdin kullandık geçti nerdeyse bir sene önce olmus bir şey ama kanlanmayınilk defa gördü nerdeyse hergün kontrol ettigim bi hayvan

Rampa Üstüne 6 gen pvc paspas kaplayın. Plastik kelepçe ile sabitleyin.

Şuanda kullandığınız bütün takviyelerin görsellerini atar mısınız.

Hangi dozda nasıl kullanıyorsunuz onu da yazın.

Su seviyesi az. Rampa su içinde drğil.

Hayvan kuru alana nasıl çıktı?
Abi fotografı sıyu degiştirrkrn çektim rampayada bişe önermiştin halıcıya sordum vardı dedi artan olursa gel veriyim onu bekliyorım kafama göre kestiremedim kapta 30 litre kanlanmayla alakalı bir fikriniz var mı

Ekli dosyalar

• 2F5ECDC4-A24E-4B26-B773-57C9ECA6C1EF.jpeg
    2F5ECDC4-A24E-4B26-B773-57C9ECA6C1EF.jpeg
    956.8 KB · Görüntüleme: 15
Rampa Üstüne 6 gen pvc paspas kaplayın. Plastik kelepçe ile sabitleyin.

Şuanda kullandığınız bütün takviyelerin görsellerini atar mısınız.

Hangi dozda nasıl kullanıyorsunuz onu da yazın.
Şu malzeme de mi alıcam bundan zaten suya girmiyo ben sokuyorum sonra çıkaryiyorum göremiyo ya suan

Ekli dosyalar

• IMG_9670.png
    IMG_9670.png
    4.6 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_9669.png
    IMG_9669.png
    7.8 MB · Görüntüleme: 5
Abi fotografı sıyu degiştirrkrn çektim rampayada bişe önermiştin halıcıya sordum vardı dedi artan olursa gel veriyim onu bekliyorım kafama göre kestiremedim kapta 30 litre kanlanmayla alakalı bir fikriniz var mı
Haliciya petshoba veterinere bisey sormayın zararli birsey onerirler.

Mavi birşey dediniz o nedir metilen mavisi mi?

Teramisin ve gentayi birlikte uyguluyorsaniz hangisinin etkili olduğunu nasil anladınız.

Göz kapanmasının nedeni üşütme ve pislikten dolayı olabilir.

Kanama ise üşütme veya hasar almadan dolayı olabilir.

Hayvan bu şekilde gözleri kapalıyken yem yemez.

Su dışında yem vermeyin boğulur.

Su ısıtıcı eksik mutlaka alın.

Gentayi nasıl uyguluyorsunuz? Ağızdan da uyguluyor musunuz?

Genta hakkında yeni damla sayısını ve dozu @cem Admin bakınca yazar.

Şimdi mavi su muhtemelen dediginiz sey kabuguna sürdüm dezenfeksiyın amaçlı işe yarat mı bilmem

Genta bi işe yaramadı sanırım ama sabah birer damla damlatiyorum merhem işe yaradı baya bir sonuç aldım

Gözleri klor ve bi süre kaldıgı kaptan kaynaklı oldu bence suan durumu iyi açıkıcagını düşünüyorum bi süreye s

İki üç haftadur ısıtıcı lambası var suya kendim sokuuırumbazen kendi giriyor çıkariyorum lambada kuruyır ama düşmedi gerçekten düştügü de olmustu küçükken ama nasıl geçer bilmiyorum

Cem Bey yumurta yedirin dedi yedirdim biraz bide mamasını ıslatıp biraz verdim Baska bişe yedirmeye çalışmadım

Su ısıtııcıda alıyım plastik kapta sorun çıkarmaz demi akvaryuma gücüm yetmedi

Gentanın ağızdan damlatıldıgını biliyorum ama öyle bir şey demediniz bende damlatmadın sadece reptivit damlatiyorum

Mavi damla ne onu da atın. Kafanıza göre birşey alip hayvana sürmeyin.

Yaptığınız iş akla mantığa yatmıyor. Kimden tavsiye aldıysanız onu da dinlemeyin.

Mavi şey metilen mavisi mi? Soruları eksiksiz cevaplayın.

Gıda kabında su ısıtıcı olur. Sorun olmaz.

Şimdi pethsop metilenavisini kabugami sur dedi 😂 dejenfekte amaçlı tamam metilen mavisi dezenfekte amaclida suya kullanilir rastgelede kullanilmaz suyada

Size bu forumda ne dedilerse onu uygulayin fazla doz yanlış ilaç hayvanı öldürür

Şimdi pethsop metilenavisini kabugami sur dedi 😂 dejenfekte amaçlı tamam metilen mavisi dezenfekte amaclida suya kullanilir rastgelede kullanilmaz suyada

Size bu forumda ne dedilerse onu uygulayin fazla doz yanlış ilaç hayvanı öldürür
Ya bende onu anlatmaya çalişiyorumda işte anlayan yok kendisi orada degildi oğlu ordaudı muhtemelen anlatamadı aynı adam çok yardımcı oldu bana zamanında cidden iki defa daha kaplumabaga ile alakalı sizin bir fikriniz var mı kanlanmalar ile alakalı darbe almadı dedigim gibi dün farkettim

Bende uzman degilim sonuçta sizlerin yönlendirmesiyle bir leyler yapmaya çalişiyorum saçma bir tavır var

Ya bende onu anlatmaya çalişiyorumda işte anlayan yok kendisi orada degildi oğlu ordaudı muhtemelen anlatamadı aynı adam çok yardımcı oldu bana zamanında cidden iki defa daha kaplumabaga ile alakalı sizin bir fikriniz var mı kanlanmalar ile alakalı darbe almadı dedigim gibi dün farkettim
Hayvan hasta. Bu da kanama sebebi. Daha once da yara almış.

Bak petshop veteriner dinlemeyin bırakın onları kimsenin dedikleriyke iş yapmayın bizim dedigimizle iş yapın
Bizde insanız yani kimse kusursuz değil övünmeyi de çok sevmem ama hayvanın iyiliği için veteriner veya petshopa birsey sormayin.

Herhangi bir site veya YouTube videosu da size yardimci olamaz.

Adam akıllı bilgi alabileceğiniz tek site burası.

Hayvanın kanama olan bölgesinin resmini çekip atın.

Göz damlasını uyguladıktan sonra (içine işlediğine emin olun) yarım saat kuru yerde bekleyecek yoksa faydası olmaz.

Metilen kabuğa sürülmez o sudaki bakteriyel durum için dezenfektan. Onu da balıklardaki oranda kullanmıyoruz.

Birde ricam yazılarınızı yavaş ve imla kurallarına uygun olarak yazın, ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor. Bir kısmını düzelttim.

En net fotografı bu
Suya inen bi hayvan degil çok nadir iniyor ya da zorla bn sokuyorum günde bir defa falan damlayi gündüz damlatıyorum gece terramycın sürüyorum gözleri iyi durumda şişi gitti kızarıklık yok

Kanlanmalar ise umarım belli oluyodur içten dışında bir şey yok elimle dokununca tepki vermiyor aslında hafifçe bastirdigimda da ama ilk defa böyle bir şey gördüm sormak istedim

Ekli dosyalar

• IMG_9656.jpeg
    IMG_9656.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_9643.jpeg
    IMG_9643.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
En net fotografı bu
Suya inen bi hayvan degil çok nadir iniyor ya da zorla bn sokuyorum günde bir defa falan damlayi gündüz damlatıyorum gece terramycın sürüyorum gözleri iyi durumda şişi gitti kızarıklık yok

Kanlanmalar ise umarım belli oluyodur içten dışında bir şey yok elimle dokununca tepki vermiyor aslında hafifçe bastirdigimda da ama ilk defa böyle bir şey gördüm sormak istedim
Hayvan hasta. Ve yuzmesi gerekli.

Su ısıtıcı al.

Gentayı düzgün uygula gözünü iyileştir.

Yem yemezse ölür bu gidişle.

Geri