Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu Oyun hamuru gibi yardım!

Poncikkapluş

Yeni Üye
Merhaba , kapluşumu 3 ay önce kız arkadaşım vermişti 3 ay boyunca "ölüm fanusu,kabı"nda baktım ve şimdi kabuğu oyun hamuru gibi olmuş çok yumuşak tutamıyorum bile ve sizin forumunuzla tanıştım ilgili içerik ve yorumları okudum. Devit-3 satın aldım ve kapluşumun yemine damlatıp veriyorum bugün güneşe çıkardım 1 saat güneşlendi. Devit3 ü kabuğuna sürdüm o şekilde de güneşlendi. Ve bugün gidip akvaryum aldım sizlerin yazdığı yorumlardan bakarak kuru alan yapmaya çalıştım kendi imkanlarımla ve iyi oldu gibi şuanlık iş görüyor. Maddi durum iyileşince daha iyi birşey almayı düşünüyorum. Şuan ısıtıcı yok Kendim sıcak su koyuryorum önceden hiçbir bilgim yokken normal su koyuyordum. kaplumbağamın kabuğunun sertleşmesi için ne  yapabilirim yoksa çok mu geç ? Lütfen Yardım Edin Fotoğrafları : mailto:/1dk08D.jpg
mailto:/9L5383.jpg
mailto:/z4V1QY.jpg
mailto:/EJqBEA.jpg

TUTAMAYACAĞIM DERECEDE YUMUŞAK KABUĞU Lütfen yardım ????

Suda yüzmüyor, kuru alana çıkıyor öylr kalıyor hiçbir faaliyet yok sadeve atılan yemi yiyor

Cvp: Kabuğu Oyun hamuru gibi yardım!

Arkadaşım fotoğraflara baktımda şu anki şekliyle çok çok yetersiz ve 3 ay bu bile olmadan baktıysan ciden o hayvancağız iyi dayanmıs bir veterinere götür göster derim ben hep öyle yapıyorum eğer çok büyük bir derdide yoksa para almıyorlar bunu yapıp eve geldikten sonra o akvaryuma güzel bir taş al üstüne oturup kuru kalabiliceği bunun dısında bir ısıtıcı bir su motoru vede zemin için kum lazım içinin dizaynı sana kalmıs ayrıca ona bulabilirsen bir tanede eş al tek basına hiç bir canlı cok uzun zaman yaşıyamaz bunu unutma kendi akvaryumumuda şöyle atıyım örnek teşkil etsin :)

mailto:/MJydPM

Benim akvaryumum o kadar geniş değil ve taş alican zaten yarın sorunum sadece suan kabuğunun yumuşacık olması :(

Kaplumbağanın cinsi yellow belly, nadir bulunan bir cins o konuda şanslısınız ama yazık olmuş hayvana. Devit'i yanılmıyorsam haftada 1 defa uygulamanız lazım. Ek olarak, sera raffy mineral almanız gerek veya raffy p varsa içindeki pembe yemlerden haftada 1 kere vereceksiniz. Isıtıcı lambanız var mı? Hayvanın lamba altında kabuğunu kurutması gerek. Yumuşama için şimdilik her gün güneşlendirmek gerek bildiğim kadarıyla ve 30-45 dakika arası yeterli olacaktır. Hayvanı gerekmedikçe elinize almayın. Sıcak su kesinlikle eklenmeyecek. 5-10 litrelik şişelere veya damacanaya su koyun oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin kloruda uçsun. O suyu kullanacaksınız akvaryumda.

Sıcak havalar geliyor, ısıtıcı aciliyeti olur mu bilmiyorum ama hayvan hasta ve durumu kötü hemen bir ısıtıcı alıp 30c de çalıştırmak gerek iyileşene toparlayana kadar. Ucuz idarelik bir akvaryum ısıtıcısı alabilirsiniz xilong 50-100w 15 lira civarı.

Yan yüzme var mı hayvanda? kuru alanda duruşundan sanki akciğer enfeksiyonu gibi geldi bana.

Poncikkapluş' Alıntı:
Benim akvaryumum o kadar geniş değil ve taş alican zaten yarın sorunum sadece suan kabuğunun yumuşacık olması :(

Sen onu ilk adımda bir veterinere götür iyice bakıp ilgilensinler sana gerekli olan şeyleri söylesinler bunu bunu yapıcaksın bu ilacı al bunu kullan bunu sür şeklinde  bunları uyguladıktan sonra sağlıgına bir kavussun güzelce ilgilen daha sonra akvaryumun ile ilgili alınması gereken şeyler ne yem vermeliyim tarzında  şeylerini saten yazarsın fakat ilk veteriner kesin şart sıcak su koyarak güneşe cıkartarak düzelecegini sanmıyorum vaktin yoksa götürücek başka birini bul yarın kesin götür  göster ayrıca o kabuk sertleştiri dedigin krem mi damlamı bilmiyorum fakat hergün uygulanması ölümüne daha cok sebebiyet verir 10 günde 1 kere sürülücek o sertleştirici onuda güzel bir pamuk üstüne damlatarak ince bir tabaka halinde sür ben öyle yapıyorum gayette işe yarıyor

Foruma hoşgeldin. Hayvan yellow belly ama reslerle aynı düzende yaşarlar.

Yavru hayvanların kabuğu ince ve yumuşaktır. Birebir görmediğim için durumu kötüymüş gibi ele alırsak. Haftada bir bir yemine bir damla devit damlatıp ver.
Bunu bir ay uygula fazla değil.

Haricen sera raffy P yem al. İçindeki kırmızılar mineral yemdir. Bu çeşitli mineral, vitamin ve kalsiyum içerir. Haftada iki gün yani 4 öğün sadece bu yemlerden ver. Birde yok ise gammarus al. Sera raffy I uygun. Günlük kafa hacmi kadar olmak üzere ikiye bölüp sabah ve akşam vereceksin.

Akvaryumu temiz tutmaya çalış kabuk pislik içinde. Yeni bir kuru alan yap yada al. Ama yüksek olsun. Suyu da yükselt. Isıtıcı ve ısıtıcı lamba elzem malzemelerdir. Bunlar önceliklidir. Bu boydaki hayvanlar akciğer enfeksiyonuna kolay yakalanır ve ölümcüldür. onun için bu dönem titiz bakılmalıdır.

Isıtıcıyı alana kadar emsal sıcaklıktaki su ile yenile. Sıcak yada soğuk su olmaz bu adaptasyon güçlüğü çekmesine ve hasta olmasına neden olur. Su ısısı mutlaka sabit olmalıdır. Su 28; kuru alan 32 derece olmalı. Su için sera yada jbl marka cam iç derece al. Gerçek ısıyı derece gösterir. Su soğuk olduğu için hayvan sürekli kuru alanda kalmak istiyor.

Kabuk sertleştirici kullanma sakın. O kabuğu havasız bırakıp deforme eder.

Zamanı geldiğinde silis kumda alırsın ama öncesinde iç filtrede al. Deviti de sürme şimdilik. Gereksiz yere hayvanı akvaryumdan çıkarma.

Ekipmanı alana kadar akvaryum üstüne bir kenarından hava alacak şekilde geceleri varsa kapak kapa yoksa havlu ört ama içine düşmeyecek gibi gergin olsun.

Anıl akvaryumdan renkli çakılları çıkarıp yerine vitasand marka silis kum al.

Bu çakıllar salınım yaptığı gibi aralarına giren kir göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin üreyeceği alan yaratır.

ilk olarak o zaman ısıtıcı alıyorum bugün ve yem dediklerinizi yapmaya başlıyorum peki kurtulur mu eski haline döner mi?

Yazdığın yumuşaklığın derecesini bilmiyorum. Eğer normal bir yumuşaklık ise devit kullanmıyoruz. Diğer ihtimal için sadece bir ayı aşma. Yavru hayvanlarda kabuğun çok sertleşmesini istemeyiz. Bu dönemler iç organların gelişimi kabuk sertleşirse baskı altında kalır.

Yem tarihine dikkat et. 2017 iyi olur.

Lambada horoz elektriğin kıskaçlı lambası uygun. Aydınlatma başlığı altındaki öne çıkan konuları incelersin.

Cvp: RE: Kabuğu Oyun hamuru gibi yardım!

cem' Alıntı:
Anıl akvaryumdan renkli çakılları çıkarıp yerine vitasand marka silis kum al.

Bu çakıllar salınım yaptığı gibi aralarına giren kir göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin üreyeceği alan yaratır.

Kir derken kasteddiğin nedir aslında kirlenicek kadar uzun bir sure durmuyor canım sıkıldıkca baştan aşağıya kadar yıkayıp temizliyorum genede bakarım en kısa zamanda onlar için faydalıysa daha iyi olur sağol :p

Kirden kasıt, yem artıkları ve dışkılar Anıl. Çakılların arasına giriyor hem koku yapıyor hemde mikrop ürüyor. Cem beyin bahsettiği silis kum ince, sıkı ve ağır bir kum. Arasına pislik ve yem artığı girme ihtimali yok, ama iç filtre şart yoksa kuma yapışıp kalıyorlar dip çekimi zorlaşıyor. Akvaryumun çok hoş, epey geniş bir alanı var. Ama, suyu çok az koymuşsun seninde dediğin gibi komple yıkama gerektirir o seviyede su çünkü çok cabuk kirleniyor. Sana tavsiyem yükseltebildiğin kadar yükselt. Ona görede bir kuru alan ayarla. 10-15 liraya satılan mandallı (maşalı) lambalardan alıp cama takar, kuru alana yansıtırsın çok hoş olur.

Şuanki : mailto:/X4oaPj.jpg
mailto:/R3VWro.jpg

Nasıl şimdilik iyi mi idare eder mi ?
Filtre ve ışık en kısa zamanda alıcam şuan güneşlendiriyorum.

Poncikkapluş' Alıntı:
Şuanki : mailto:/X4oaPj.jpg
mailto:/R3VWro.jpg

Nasıl şimdilik iyi mi idare eder mi ?
Filtre ve ışık en kısa zamanda alıcam şuan güneşlendiriyorum.

Hocam ısıtıcıyı o şekilde kullanırsanız patlar, dikey şekilde sadece plastik kısmı dışarıda kalacak şekilde yerleştireceksiniz. Veya destekliyorsa tam batıracaksınız yatay olarak. Onun dışında o kaya olmaz çok gözenekli, içinde mikrop, bakteri yuvalanmıştır çıkarın onu.

Dipteki kumu nereden edindiniz?

Kuma gerek yok şuan için. Filtrede yok gereksiz kir yapar, temizlik zor olur. İlerde alacaksanız vitasand marka silis kum almalısınız. Kuru alan bölümünü inceleyin, petshoptan alacağınız vantuzlarla kendinize sağlıklı ve güzel bir kuru alan yapabilirsiniz. Akvaryumda uygun mandallı lamba ile ısıtırsınız kuru alanı. Su seviyesinide yükseltirsiniz.

Isıtıcıyı dikey yerleştirin, plastik kısmı dışarıda kalana kadar su doldurun. Kuru alanı ve kaplumbağa uyurken dinleneceği bir rampa ayarlayın, bunlar için vantuz gerekli

mailto:/81mZZk.jpg

Şöyle birşey yapsanız da olur, ilerde turtle pier veya turtle bank alırsınız. Veya akvaryum üstü kuru alan yaparsınız rampalı, suya temas etmediği için kirlenme derdide olmaz.

mailto:/Yb3kkj.jpg

Fotoğraflar "nick burns" 'e ait örnek olsun diye ekliyorum. Pratik ve idare eder bir kuru alan.

Ne kullanabilirim kuru alan yaparken fotoğraflara baktım da rampa falan nelerden yapabilirim

Kuru alan daha önce yapmadım, forumda gördüğüm kadarıyla size aktarıyorum.

Onun dışında, kaplumbağalar su içinde burunları dışarda uyumayı severler ama onun içinde tutunabilecekleri birşey gerek bir iç filtre alın hemen (fiyatları çok ucuz sunsun, haelie 15-20 lira maximum) yatay şekilde konumlandırın onun üstüne çıkıpta uyur onun içinde kendi yaptığım akvaryumdan örnek göstereyim;

mailto:/j3bqq9.jpg

mailto:/6nk41E.jpg

Bu şekil birşey oldu su derin mi olmuş yoksa normal mi ?
birde şu ısıtıcı çalışıyordu durdu su soğuk ama yine de durdu sebebi nedir?

Taş kullanılacaksa pürüzsüz ve deliksiz yüzeye sahip olmalıdır. Deliklerin içinde oluşacak kirler zararlı bakteri kolonisine neden olurken pürüzlü taşlar hayvanın derisini yırtabilir veya kabuğunu çizebilir. Özellikle mercan kullanılmaz.

El yapımı kuru alanda hayvan yavru ise cd kabına delik açılıp çengelli vantuzla cama tutturulur. Kapağı rampa görevi görür. Üzerine komple halı kaydırmaz serilir.

Diğer yöntem dikdörtgen yoğurt kabıdır. Bu akvaryum içine kaçış boşluğu bırakılacak şekilde yine çengel vantuzla yanlardan delinip cama yapıştırılır. Ne kadar çok vantuz olursa ağırlığı o kadar çeker. Yaklaşık 10 cm kabuk boyuna kadar olan hayvanı taşır.

Rampayı ise uzun kenarının orta noktasının 5 cm sağından 5 cm solundan birer tane alta doğru kesik atılıp eğilir. Yeterince yoğurt kabının tabanındanda kesilir. Bu rampanın istenilen uzunluğuna göre ayarlanır. Bu parçanın tabana gelen arka kısmı kesilmez. Komple kesip ayırmayın. Bu parça aşağı eğilerek gerekirse ısıtılıp eğilerek rampa düzlenir. Yine buna içini ve rampayı komple kaplayacak tek parça halı kaydırmaz konur.

Üçüncü seçenek boyanmamış tahta çıtalardan akvaryum silikonu ile yapmak. Çam ve kavak ağacı olmaz. Gürgen meşe ağaç iyidir.

Isıtıcının kutusunda tam battığına dair resim varsa ve "completely submersible yada totally submersible; diversible" yazıları varsa tam batar o zaman tabana yatay koyabilirsin.

Isıtıcı dik konumlandırmalı ise üstteki plastik kısma kadar su içinde kalmalıdır. Orada max yada min diye bir çizgi vardır o kısım su içinde kalmalıdır. Sudan dolayı dik yerleştirme imkanı yoksa çapraz konumlandırabilirsin. Su buharlaşması olacaktır bu sebeple sürekli kontrol etmelisin. Sıcakken hava teması tüpü patlatır. Akvaryum ile ilgili işlemlerde fişini çekip soğumasını bekle.

Arkadaşlar böyle bir durum oluşur tüp patlamaz ama camı aşırı ısınır alıp tekrar suya sokmayın. Hemen fişi çekip gazete yada kağıt üstüne koyup soğumasını bekleyin.

Geri