Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu Oyun hamuru gibi yardım!

Cvp: Kabuğu Oyun hamuru gibi yardım!

Cem abi akvaryuma yatay koysak kablosu zarar görür mü en dibine yerleştirsem

Kuru alan bence iyi olmuş idare eder bir süre, su derinliği güzel. Isıtıcıyı değiştirdiniz mi? minimum water level dikkat etmek lazım, ısıtıcının yarısı suya temas etmiyor, ısıtıcının kutusuna bakın orda fotoğraf olur nasıl kullanacağınıza dair. Şuan için bir filtre kalmış görünüyor, onuda rampa olarak kullanır kaplumbağa uyurken. Hava kabarcığı veren bir filtre alın.

Evet ısıtıcıyı değiştirdim tamamen sokabilirsiniz yazıyor yani ingilizce olarak , kuru alana kaplumbağa çıkmıyor yada çıkamıyor  neden olabilir?

Su ılık olduğu için suda kalmayı tercih eder. Kuru alan ısısı, suyun ısısından yüksek olmalı onun içinde dediğim gibi şöyle bir lamba alıp takmak lazım akvaryuma;

mailto:/21941/tn30/219412434_tn30_0.jpg

O zaman kuru alana çıkacaktır yoksa çıkmaz.

Yolladığın resimde vantuzlarla ip yapmış arkadaş ayağıyla destek alarak çıkıyor benimki çıkmaya çalışıyor ama çıkamıyor öyle destek mi yapmam lazım

O kaplumbağa iri ve tahminim o ipi tutunup uyuması için yapmış oraya. Rampayı biraz daha eğ o zaman daha rahat çıkar ama lamba olmazsa dediğim gibi çıkmak istemez çünkü suda ısıtıcı var ve sudan çıkınca üşür hayvan. Acilen filtre ve lamba işini halletmen gerek.

http://www.hepsiburada.com/sunsun-hj311b-ic-filtre-300-l-h-2-w-p-PTM740HJ311B?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.petshop.pla&gclid=CJvxhK7Z5cwCFUWNGwodzpQMBg

Başlangıç için bu filtre iyi, içinde karbon hazneside var ve hava kabarcığı veriyor.

Isıtıcı tam batabiliyorsa dipten 5 cm yukarı yan cama yapıştır dibe yapıştırırsan altına girmek için havaya kaldırır.

Su az ise yarısından yukarı konumlandırma.

Su 28 derece olacak şekilde ayarla ama derece ile netleştir. Isıtıcı su oranından yüksekse daha fazla ısıtabilir yada kalibrasyon hatalı ise.

Kuru alanda ısıtıcı yoksa çıkmak istemez. Eğer hayvan çıkmak istiyor ve çıkamıyorsa ya su azdır çıkması için en az hayvanın yarısı kadar rampa su içinde olmalıdır ya rampanın eğimi 45 dereceden diktir ya da rampa pürüzsüzdür hayvan tutunamaz ve kayar. Bunun için halı kaydırmaz veya basamak olacak yani tırnağını geçireceği birşey olmalıdır.

Isıtıcı lambayı 12 saat yakarız. 07:00-19:00 arası bunu zamanlayıcı ile desteklersen açma kapama derdin olmaz. Kendi yanar söner.

Kuru alan 32 derece olmalı. Bunu da kaplumbağayı ikame bir kibrit kutusu veya o ayar birşeye dereceyi yatırıp 20-30 dakika kadar sonra bakıp ona göre mesafe ayarı yaparsın.

Hayvan geceleri çıkmasın üşür. Bunun için suda tutunabileceği birşey olsun bu su yüzeyine yakın iç filtre veya vantuzla yüzeye yakın boru oklava tarzı birşey olabilir. Böylece burnu dışarda vücut suda üşümemiş olur. Yetişkinlerde ciğerler gelişip nefes tutma oranı arttığı için tabana inip uyurlar ama hangi boyda olursa olsun hayvan nerede ve ne şekilde rahat ediyorsa o şekilde uyur.

Su yüzeyine yakın sert dallı ipek yapraklı bitkilerde tutunup uyuyabileceği üründür.

Kapak kapatılmaz kaplumbağa akciğer solunumu yapar bunun için açık kalması gerek

Isıtıcın var artık gerek yok kapatmaya. Hayvan su içinde ısınıyor.

Son durumu ne hayvanın? geceyi nasıl geçirdi?

Kuru alana çıktı gece boyu ordaydı hatta şuan bile orda duruyor

Hayvan hasta olmasa lambasiz alana cikip bu kadar uzun kalmazdi.

Ne hastası oldugu belli mi ? Hastalıktan nasıl kurtulacak

Akciger enfeksiyonu belirtilerine bak forumdan eger tasiyorsa tedavi gerek, onun disinda cem bey iyi bilir o yardimci olacaktir. Bana lambasiz kuru alanda gece gecirip, hala gündüz orada kalmasi normal gelmedi. Suda isitici var hayvan isinmak icin suda olmasi gerekir normalde.

Hayvanda halsizlik, başını sürekli kuru alana yatırma, nefes almada güçlük var mı ?

Suda iken yüzmesi normal mi ? İştahı nasıl ?

Yüzmesinde sıkıntı yok ama başını kuru alana yatırıyor evet , sürekli kuru alanda kalmak istiyor suya girmiyor geceden sabaha kadar kuru alanda kalıyor. nefes almasında sıkıntı var mı bilmiyorum .

Attığım yemi yiyor ama her attığımı değil akvaryumda yemler kalıyor bazen

Kuru alandaki halini resimleyebilirmisin?

Alt kabuğunda bir resimi faydalı olacaktır tespit için.

Bu kemik erimesine bağlı güç yetersizliği de olabilir. Dediğim yemleri hemen alıp yedirmeye başla. Akciğer enfeksiyonu yok ise boş yere antibiyotik vermeyelim. 1 hafta bekleyelim. Bu bir hafta 2 günde bir, bir öğünde mineral yem ver. Bu hayvanın kırgınlığını da alır.

Lambayı hallettin mi bu önemli. Soğukkanlı olduğu için ısıyı dışarıdan almalı. Su içinde de tutunacağı bir yer olsun.

Geri