Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk rengi ve kabuk atamama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T BOF TU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

T BOF TU

Yeni Üye
1c.webp
2c.webp

Selamlar, 4 aydır sahiplendiğim 2. kapumbağamın kabuk rengi beyaz ve bu gün biraz kabuk dokusunda açılmalar gördüm ve müdahale ederek hafifçe soydum. Altından
( koyu renk dokusu beliren yerler) Atmakta çok zorlanıyor sanırım. Yumuşama ve koku gibi bir durum yok. İştahı iyi son 2 haftadır kuru alanda takılıyor daha az suya giriyor. Isı lambasını 30 dereceye sabitlemek zorunda kadlım üst üste çıktıkları için ısı 38/40 dereceyi bulabiliyor. Yeni akvaryum aldım orada tel ile üst üste çıkmalarını engelleyeceğim. ve 33 dereceye sabitleyeceğim. Şuan için neyapmam gerek , çok teşekkür ederim.

Hayvanda yoğun kireç var bu da plakaların üstünü kapladığı için açılmalarını önlüyor.

Hayvana ait ıslak diş fırçasına karbonat tozu döküp fırçalayın. Bu büyük oranda yüzeyi temizler.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada iki gün kabuğuna kuruttuktan sonra 2-3 damla damlatın ve yayın. Kuru yerde 30 dakika bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Çok teşekkür ederim.

DEVIT-3 50.000 I.U./15 ML ORAL DAMLA (15 ML) şu ürünümü alacağım Cem abi. Bide bu ilacı kaç ay uygulamalayım ? Düzenli yemlerine damlattığım reptilian sera damla vitamin var. beraber uygulamaya devam edebilirmiyim.​

Plaka yoğun fazla bir emilim olmayacak kabuğa 3 ay uygulayın. Ağızdan verilmeyecek.

Geri