Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması :(

diloş19

Yeni Üye
Kaplumbağam 7 aydir benimle ve bu aralar kabuğu yumuşamaya başladı petshop yk doğal yöntemlerle nasıl iyleştirebilirim lütfen yardım :(

Kaplumbağana hangi şartlarda bakıyorsun? Ayrıca sakın o kabuğa sürülen jellerden sürme.. D vitamini eksikliği var hayvanda

Şuan sadece UV lamba eksik diğer herşey tam su ısısı 30 derecede UV lamba patladı ve daha temin edemedim 6 gündür yk :(

Anladım d vitamini verebilirsin bu esnada haftada bir kere

UV lamba patlamaz isitma lambasimi patladi yoksa UVa lamba mi ?
UV lamba almanisiniz cozum budur veya durumunuz yoksa gunese cikartin suluk alan ve golgelik alan olusturarak bunlari forumda arayip bulursunuz

Yinede fotoğraf koyarsan iyi olur ayrıca yem olarak takviye gerekebilir hangi yemleri kullanıyorsun ve kaplumbağanın bağa uzunluğu kaç Cm?

Ilk olarak dogal yollari deneyin sonra deviti anlatiriz zaten UV ile gecer

DEVİT var kullanıyorum UV lamba patladimi bilmiyorum ama çalışmıyor şuan yaşadığım şehirde güneşten kalıntı bile bulmak çok zor :(

Patlayan lamba uva içerikli ise bu zaten kabuk konusunda önemi olan lamba değil. Isıtma özelliği ile hayvana diğer yaşamsal koşulları sağlar.
Uvb ışını yayan lamba gerekir. Bu hyvanın d bitamini sentezi yapmasını sağlar. Böylece kabuk ve kemik gelişimine faydası olur.
Öncelikle bu lamba ilave olarak kurulmalı.

Bu gelene kadar takviye devit 3 ile yapılmalı. Yumuşama yüksek oranda değilse üç günde bir kez bir yeme bir damla ile doğrudan hayvanın ağzına verilerek uygulanmalı.
Ayrıca kalsiyum takviyesi yapılmalı. Mineral yem varsa haftada iki kez verilsin. Yoksa mürekkep balığı kemiği tozj verilmeli. Buda haftada bir kez birkaç yeme ve doğrudan hayvanın ağzına verilerek uygulanır. Bir ay bunları uygulamalı. Bu katkı ve vitamin bulanan yemler suya atılırsa etkisini yitirir ve anlamı kalmaz. Suyuda kirletir.

Geçmiş olsun.

Yem olarak tetra reptomin stick ve karides kullanıyorum ayrıca hergün haşlanmış yumurtanın beyazindan veriyorum

UV lamba dedigimiz kompak lambadi uvb-uva icerir
UVa lamba isitmaya ve isitma lambasi disinda istah hareketlilik falan verir uv lambada uva oldugu icin isitmak icin normal vasifsiz lambalar kullanabiliyoruz

Yumurtayı su dışında verin ayrıca JBL agil alabilirsiniz boy yeterliyse ve yem çeşitliliği lazım

Yaşadığım yerde petshop yok 4 saatlik bir yol gittikten sonra petshop var gittiğim zaman çeşitli yemler alacağım şuan hic bi şekilde lamba yok sizce napmaliym ?

Normal bir lamba koy ısı sağlasın kuru alana.. İnternetten getirtme imkanın var mı?

Cvp: kabuk yumuşaması :(

buse hayvanın kabuk boyu kaç cm ? ona göre cevap vereyim.

3 4 kere hayvanın boyunu sorduk artık yazarsan ona göre Cem Abi Program yapacak sanırım yazdıklarımız okunmuyor mu? WWW.otuz.Com yada WWW.juenpet.com

Kusura bakmayın kaç cm olduğunu sorduğunuzu fark etmedim hemen ölçüp yazacagım

Şuan ölçtüm kapluşum 5 cm

Acaba kabukmu değiştirecek?

Geri