Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması :(

Cvp: kabuk yumuşaması :(

hayvanın kabuğu yeni yeni sertleşiyor. arka kısımda hafif bir yumuşama görülür. yinede devit haftada bir, bir yeme bir damla. bu uvb ampul alana kadar. sonra verilmeyecek. bulunduğun yerde soft yani beyaz camlı armut ampul bulabilirsen 60 w bulamazsan şeffaf 40 w bir ampul al. ecolite alana kadar idare etsin.

hayvan 7 aydır seninle demişsin. yine aldığında bir 3-4 ayı var dersek bir seneye yakın yaşı var. bu da yaşına göre boy gelişiminin az olduğunu gösterir. akvaryum küçük sanırım. bu boydaki hayvanın yiyeceği kalsiyumlu yem sera mineraldir. fakat bunun yerine sera raffy p al. onun içindeki kırmızılarda mineral yemdir. onları ayır ve haftada iki kez ver. fakat her ikisi de devit ile çakışmasın. aynı gün olmasın. hayvana alacağın yemler. sera raffy P, gammarus yoksa raffy I, tetra reptomin ve küçük ama yaşça büyük olduğu için jbl agil al. yumurta vermene gerek yok. bulunduğu suya atsan kirlenir. ayrı kapta versen strese girer. ekipmanda eksiklerin varsa siteden alım yapmadan önce yaz. gerekli olanları yazalım.

Evet gelişimi çok yavass su seviyesi kaplumbağanın 4 kati kadar ekipmanlar tam nerde hata var anlamadm :(

Buse müsait bir zamanda fotoğraf eklersen daha iyi inceleriz

Derinlikten ziyade boyca uzun akvaryum yüzerek gelişmesi açısından önemli. Tabi yem çeşitliliğide buna olumlu etken. Derinlik ise akciğer gelişimi ve nefes kontrolü açısından önemlidir.

Kabukta arka taraf dışında esneklik yani yumuşaklık varsa dediğim takviye uygulanmalı.

Hayvana kalsiyum desteği ve d vitamini desteği verilmedi mi bu meydana gelir. Haftada bir gün sera mineral yem yemeli. Ayrıcva ısıtma lambası dışında uvb ampul olmalı. Bu yoksa kısa süreliğine devit 3 verilmeli. Bunların eksikliğinde yumuşama yaşanır.
Sistemin ve elindeki yemlerin durumunu daha detaylı anlatırsan yardımcı oluruz.

Sadece arka tarafta yumuşama var arkadaşlar genis bir akvaryum alacağım uvb lambada alacağım

boyuna göre arkadaki hafif yumuşaklık normal. 1-2 cm sonra sertleşir.

Benim kaplumbağam da 6-7 aylık ve kabuğu inanılmaz yumuşadı veterinere götürdüm d vitamini eksikliği dedi çok sonraki evresinde olduğunu söyledi bir sıvı verdi şırınga ile sabah akşam birer damla ağız bölgesine damlatıyorum. şimdi de akvaryum aldım şartları iyileştirmeye çalışıyorum ama hiç yemek yemiyor sanırım suyu ve ortamı değiştiği için alışmaya çalışıyor da kabuk yumuşaması işini ne yapacağız her tarafı acayip yumuşak :((

Emre Abinin dediği gibi :
Hayvana kalsiyum desteği ve d vitamini desteği verilmedi mi bu meydana gelir. Haftada bir gün sera mineral yem yemeli. Ayrıcva ısıtma lambası dışında uvb ampul olmalı. Bu yoksa kısa süreliğine devit 3 verilmeli. Bunların eksikliğinde yumuşama yaşanır.

hayvan kaç cm Ali ? ısıtıcısı kuru alanı herşeyi mevcut mu detaylandırırmısın biraz ?

3-4 cm civarında. Kuru alanı geçici olarak akvaryumda kumları bir tarafa yığdım genelde oraya çıkıyor. başka bir ekipmanımda yok uv lambayı nasıl temin edebilirim?

Mineral yemi haftada ikiye devit üçü iki günde bire çıkarmalısın. Deviti haftaya üç hünde bire çekip bir sonraki hafta durum değerlendirmesi yapmalı.
En kısa zamanda uvb edinmeli. Isıtma lambası ısıyı tam sağlamalı. Bu konularda eksik toleransı olacak durumda değil.

kalsiyum eksikliği halsizlikte yapar fazla derin suda olmasın. yemediğine göre o ilaçla ağzını açabilirsen mineral yemi toz haline getirip ilaç pipeti veya çay kaşığı ile yedirmeye çalış ama ağzını açmak içinde zorlama. her gün sabah akşam birer tane mineral yemden bu şekilde ver. eğer ortam ısısı iyi ise bu yöntem olmuyorsa az su olan bir kaba alıp mineral yemi toz haline getirip içine at. hayvan 1-2 saat dursun. 2 lt suya 6-7 tane ufala.sera mineral yem veya raffy P al. içindeki kırmızılar mineral yemdir. yine bir kapta bir litre su içine haşlanmış yumurtanın sarı ve beyazından koy yarım saat içinde yemezse bir daha verme.

ya ilacı bile verirken ağzını açtıramıyorum ki mineral yemi vereyim öyle

o zaman kapta su sistemini uygula. su içerken illaki bir parça yutacaktır.

merabalar konu açık olduğu için konu açmadım buraya yazayım dedim. benim kaplumbağamda da arka tarafta yumuşama var kafasının olduğu taraftaki yerde ise çok az yumuşama var. uv lamba yoktu bi petshopta buldum fakat bi yorumda UVB lamba demişsiniz benim buldugumun üstünde uv günışığı yazıyordu ve markası jbl idi aynı şeymidir acaba ? Onu almayı düşünüyorum.bulunduğum yerde güneş pek yok takviye olarak devit vermeye başladım haftada 1 pek fazla yem yemiyor bu yüzden bi yerde bahsettiğiniz gibi  devit i ağzına sürüyorum. yem olarak serra , reptomin kullanıyorum. kaplumbağam yaklaşık 5 aylık ve 4-5 cm lerde. suyun sıcaklığınıda uygun sıcaklıkta tutmaya çalışıyorum aynı zamanda bazende yumurtayı kaynatıp suda bekletip o suyu,  suyuna katıyorum .yumuşamayı daha 4-5 gün oldu farkedeli. O jbl markalı uv ışığını alsam yarar sağlar mı ? teşekkür ederim

Exo Terra Reptile UVB100(Yeni Adı) - Exo Terra Repti Glo 5.0(Eski Adı) - JBL ReptilJungle UV190(15Watt)/UV310(23 Watt) ürünlerinden herhangi biri UVA ve UVB ışıması yapmaktadır.Ampullerin güç farklılıkları yalnızca konumlandırılma mesafesinde farklılık yaratmaktadır.(Örneğin;biri daha yakın diğeri daha uzak)

sizin soyledikleriniz arasinda idi sanırsam benim gördügüm.bütün bunlari yaptigim takdirde iyileşme görülür değil mi ?

UV Ampul D3 Vitamini sentezine yardımcı olan bir teknik ekipman.Yetersiz beslenmeden de kaynaklanabilir bu durum.Yalnızca "UV Ampul kullanmıyorum o zaman bundan kaynaklanıyor" demek yanlış olur zira kalsiyum ve fosfor da önemli görevlere sahip.

Gün ışığı yazdığına göre ve şekli tasarruflu ampul gibi değilse uva'dır. Uva metabolizmasını canlandırır. Su ve kuru alan ısı değerleri nedir ? Isıtma lamban var mı ?

O boydaki hayvan için kabuktaki esneklik normal tepe kısmı daha sert ise bu normal.

Raffy I yemin yoksa al. Devit verme.

Yumurta suyu şehir efsanesidir. Suyu kokutmaktan başka bir işe yaramaz.

Damla vitamin alıp ağzına damlatmaya çalış. Bu iştahını açar. Yada kırmızı mineral yemi tozlaştırıp çay kaşığına birkaç damla su ile koy. Hayvanın canını acıtmayacak şekilde ağzını açmaya çalışıp kaşığı araya sıkıştırıp boşalt. Bu biraz uğraştırır.

Geri