Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta şekil bozukluğu

XeuaHwaHero

Taç 5 Üye
Büyük kaplumbağamin sol üst kabuk tarafıyla sağ tarafı eşit değil gibi. Hafif yumru var gibime geldi sol üst tarafta. Şuan gelişme kabuk gelişme döneminde. Normalmidir acaba. Kabuk boyu 4.5 cm civarı

Hareketli iştahlı her şey normal bu arada. Kabuğu şekil alıyor o yuzdenmi acaba.

Kabuk gelişiminde ufak farklılıklar olabilir. Ama genelde üst çizgi bazen tam ortadan gitmiyor ve eksen kayık gibi oluyor. Burada durum farklı galiba İlker. Detaylı birkaç yönden çekim yapar mısın?

Ufak bir yerde yumru değilde bir taraf daha dışnükey diğer taraf daha düz gibiyse bu gelişimde düzelir bence. Ama sadece ufak bir bölgede yumru oluştuysa farklı değerlendirmeli. Tabi yükselti büyükse. Gene ufak deformeler büyümede olur. Gammarus ve mineralde eksik olmasın. Sende uvb de vardı değil mi İlker?

Evet abi uvbde var. Böyle çok hafif yani dur çekeyim resim. Normalde elime hiç almıyorum

mailto:/eXnGmO.jpg

mailto:/KZr640.jpg

Sağ üst koseymis bu arada pardon

mailto:/xRaAdG.jpg

Cvp: kabukta şekil bozukluğu

Ciddi bir sey oldugunu sanmiyorum biz insanlar bile simetrik degiliz:)

Bu şekilde abi

İşte ben aslında onuda merak ediyorum tam olarak simetrik olması gerekiyormu

Çok hafif diş bukeylik var işte. Ve bu çok iştahlı ve hareketli olan. Tam bir yüzsüz :-D yem delisi

mailto:/xVZnlv.jpg

İşte ben aslında onuda merak ediyorum tam olarak simetrik olması gerekiyormu

Bu şekilde abi

mailto:/xRaAdG.jpg

Sağ üst koseymis bu arada pardon

mailto:/KZr640.jpg

mailto:/eXnGmO.jpg

Hayir gerekmez anatomi derslerinde gordugum kadariyla ufak capli farkliklar bulunur her canlida. Şöyle düşün sağ akciger sol akcigerden daha buyuktur kalp oldugu icin bu da onun gibi duruyor. Aksini dusuncek bi durum goremiyorum cunku hayvanda piramitlesme yok darbe yok:)

Darbe vs olması mümkün değil kendimden iyi bakıyorum onlara :) anladım haklısın. Burada yapılan yem programına göre besliyorum ikisinide zaten. Birde diğerinin boyu hafif küçük olmasına rağmen kabuk ustunde hafif renk kaybı olmaya başladı ve kabuk araları daha kalın siyahlasti

İki kez resim eklemişim pardon bu arada. Telefondan giriyorumda

Kabuk degisimi gerceklesicek de ondan o siyah cizgiler seffafliklar :) kabuklarini surtup kasinabilcekleri mango koku vb seyleri varsa sorun olmaz :)

Oyle oluyor genelde :) benim 3 cm olduklari zaman en kucugu simdi buyugu gecti :)

Şimdi kaç cmlerki ve yaşları ne kadar :)

Suan brokoli 7,5 cm roka ise 6,5 2 yasindalar :)

2 yaşında o kadar küçük olmamaları gerekmez miydi acaba yoksa doğal olan mı bu

Tam iki degiller 2012 eylulde geldiler yani daha buyukleri de oluyo bu yasta ama ben cok saglikli bulmuyorum cunku daha cok yumurta takviyesi yapiliyor ben karides reptomin yada sera haftada bir marul veriyorum

Benimkiler 3-4 haftada bu hale geldiler 1 senenin sonunda nasıl olurlar kestiremiyorum doğrusu :-D

Yumurta takviyesi nasıl oluyor ki.

Merak etmeyin hicbir sikinti yok
Idil hanimin dedigi gibi mango koku almalisiniz yoksa

Suyuna yumurta falan katanlar oluyor o uygulama size kulfet olur

Ilk baslarda hizli buyuyolar sonra yavasliyor insandaki gibi. Akvaryum hijyeni temizligi acisindan kulfet olur

Kokar o ya acayip :) günde 6 yumurta beyazı yiyorum zaten bide akvaryumda kokusunu çekemem hiç :-D

Hiç bir sorun gözükmüyor. Evet, İdil in dediği gibi tam simetrik olmayabilir. Hani demin yazmıştımya sırt çizgisi bile hafif eksenden kaçık olabiliyor. Bende bir cumberland öyle idi.

Küçük olan şu ara daha hızlı boy atıyor demekki. Kabuk araları daha kalınsa iyi boy atar.

Geri