Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta şekil bozukluğu

Hastalıkta tüm belirtiler olacak diye bir zorunluluk yok. Hatta erken teşhis bununla alakalı. Yani net ve ilk belirtileri yakaladınmı erken teşhis olur. Benim bir kaplumbağam yavru iken yan yüzmeye başlamıştı ve bunun dışında hiç belirti yoktu. İştahıda maksimumdaydı. Ancak veteriner hekim ziyaretinde akciğer enfeksiyonu teşhisi ve tedevi ile çok kısa sürede atlattı. Seninki kesin hasta diyemem ama burun akıntısı iyi değil. Tek düşündüğüm mukoza gibi değil doğrudan su olması. Burunda baloncuk uyurken olur ama uyanıkken çok nadir olan bir durum. Hasta iken olur ayrıca. Bir kez olduysa sorun değil. Benim düşüncem su akıntısı neden var?
Veterinerlik fakültesi varsa kesin hayvanı götür zaten. Kontrol etsinler.

Burun akıntısı ve ağız gevelemesi hiç yok bugün herşey normal çok rahatladım ancak gozetime devam ediyorum

Kuru alana aksam üzeri çıkmasının sebebi ne olabiliracaba :) ggündüz çıkmıyor dikkat ettim akşam 5 gibi perdeleri çekince çıkıyor

Cvp: kabukta şekil bozukluğu

ortam karanlık olunca daha güvende hissediyor olabilir. bu tip davranışlar hayvan büyüdükçe aşılır. cesaretlenir. sen sürekli durmasından kork. belli bir süre duruyorsa hangi saatte durduğunun önemi yok. gecede kalıyor mu kuru alanda yoksa suya mı iniyor.

suya iniyor suyun içinde bitkiye tutunarak uyuyor abi

o şekilde uyuması iyi. gece lamba yakma derdin olmaz. hayvanda üşümemiş olur. 10 cm boyu geçince tabana oturup uyumaya başlar.

bitki üstünde en başta burun dışarıda uyur sonra kafa bir iki cm su içinde bu aşamada ciğerinde hava tutmayı öğrenir. nefes tutma süresi uzadıkça tabanda oturup uyumaya başlar. ciğerler geliştikçe süre uzar. benimkiler gece tabana inip sabaha kadar çıkmıyorlar. tabi ben fenerle ara ara girdiğimde uyanmazlarsa.

Bendeki 12 cm olanlar gece dinlenme sehpasında da uyuyor dipte kum üzerinde de uyuyor Cem. Hatta dün baktım, biri dinlenme shpasının su yüzeyi ile birleşen yerinde uyumuş kabuk komple dışarıdaydı. Kuru alanın altı olduğu için oradaki rutubeti seviyorlar. Senin hayvanları bitkiler taşıyamıyordur, bu sebeple dipte uyuyorlardır. Bence dinlenme sehpası önemli, sende bunu düşün derim.

Aynen abi benimkilerde dipte degil sehpada uyuyor

Bitki üzerinde uyuyanda varda bu da garip bir şekilde en üst yaprakta arka ayağının iki tırnağı yaprağın üstünde buna rağmen batmadan nasıl duruyor anlamadım. Herhalde ciğerindeki hava yüzeyde tutuyor o iki tırnakta sabit durmasını sağlıyor. Bir kaç defa yakaladım enteresan bir durum.

Benimkiler rutubeti pek sevmiyor yada oda komple rutubet içinde olduğu için gerek duymuyorlar. Bir iki kez koku ve rutubet gitsin diye pencereyi açtım temiz hava girince burunlarını o tarafa gelip su dışına çıkarıyorlar bir garip haldeler. Soğuk yemesinler diye pencere önüne set oluyorum. Bu seferde benim belim tutuluyor.

Abi bu konuda annemle surekli kavga ediyoruz annem olceksin bu odada diyor cam aciyor ben soguk carpmasin diye kapiyorum, niye kapadigimi da soyleyemmiyorum :)

Cem birde üşütürsen hayvanların yapmayacağı kalmayacak sana.

Geri