Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta şekil bozukluğu

Sınavın iyi geçmesine sevindim.

Mangoyu balkona koyma. Koyduğun sıcak su çok çabuk soğur. Mümkünse kalorifere yakın bir kovada dursunki kaynattığın su daha çok işe yarasın.

Su soğudu zaten abi o yüzden koydum. Elbet batar napalim :) mayıs 5 i sabırsızlıkla bekliyorum ölçüm yapacağım ne kadar büyüyecek acaba. Serpilmeye başladı şuan. Durgunluğun sebebide uykusuz kalması sanırım. Annemgilin gelmesi ile akvaryumu odama taşıdım. Vizelere çalışıyorum ve bu esnada lamba açık oluyor bu yüzden sık sık uyuyup uyanıyor. Sanırım bu yüzden

Gece akvaryum üzerine hava alacak ufak boşluk bırakarak kalın örtü örtki hayvan uykusuz kalmasın.

Evet şuanda öyle yaptım abi. Şu haftayı bi atlatsaydim oda bende rahatlayacaktim. Ezberci eğitime karşı olduğunu söyleyen hocaların vize öncesi 200 sayfa yer söylemesi çok komik geliyor geç babam geçebilirsen. :) ondan sonra vay efendim sistem neden değişmiyor

Mango batmayinca demir testeresiyle kesip kuru alan yaptım akvaryumada sıkıştırdım gayet güzel oldu :-D poliuretan kopukle yaptığım kuru alanı çıkardım kalan kasimalik parçayı da kaynatıyorum simdi bakalim.

Bu yeni kuru alanı çok beğendim bitkiyle falan süsledim baya egzotik birsey oldu yahu :) ancak şevket hiç çıkmadı kokladı bi issirik attı sanırım alışınca çıkar. Suyu istediği kadar emsin sıkıştırarak sabitledigim için batma durumu olmayacak sanırım

Cvp: kabukta şekil bozukluğu

ilker dikkat et camları kastırmayacak şekilde dursun. yoksa siliconları açar.

İlker ciddi bir kasma olmasada sıkıştırma yöntemi uzun süre de zararlı oluyormuş, bu şekilde sızdırma yapmaya başlayan akvaryum biliyorum. Dikkat etmeni tavsiye ederim.

1 2 aya büyük birseye geçeceğim 2 ay idare etse yeter. Bugün Isıtıcı lambam patladı Allahtan yedegim vardı. Çok güzel bir lamba zar zor buldum kullanım alani nereler bilmiyorum cami soft gibi ama gözü hiç rahatsız etmiyor beyaz camlı. Fakat küçükbir ddomates büyüklüğünde 40 watt. Kiskacli masa lambama uyuyor. Resmini çekerim. Fırsat bulduğumda stok yapacağım bu lambadan. Haliyle butarz llambalar zor bulunuyor

Çubuk şeklinde olan bambulardan bi bulamadım ya nette satışı varmiki

Jblin yemleri üzerinde sağ alt köşede 10-50 cm yazıyor bu ne anlama geliyor acaba. Ham kül nedir ne işe yarar.

bauhausta istediğin ebatlarda bulman mümkün. ben iki tane aldım. köklerini yemişler. dallarında da ısırık var, bazı yerleri soyulmuş. inşallah kurumazlar.

mango konusunda neslihan yazınca aklıma geldi. tahtalar suyu çektikçe şişerler buda boyunu ve enini uzatır. böyle olursa akvaryumu dağıtır. hiç riske girme. eski çağlarda mermer, granit gibi taşları çıkarmak için arka ve yan kısımlarından düzgün çizgi şeklinde oyup arka kısmındaki oyuğa kavak kazıklar çakarlarmış. sonra su verip şişmesini sağlarlar bu da taşın alt tabanını patlatıp blok şeklinde çıkmasını sağlarmış. bu mango kavak ağacı ile bir değil ama yine de bu olasılığı düşünerek hareket etmekte fayda var.

10-50 cm bu aralardaki hayvanın boyu. ham kül ise kutuya doldururken giren yem tozu. fırınlanma aşamasında açığa çıkan tozlaşma. yem bittiğinde dipte kalan toz kısım.

Mango suda bulunan kök olduğu için normalde şişmez, ama bu batmadığına göre doğal olarak çok su kaybetmiş ve şişecektir. Zaten batma sebebi gereken miktardaki suya doymasından kaynaklı. Kaynatırken bu işlemi de hızlandırıyoruz.

Bu cama sıkıştırılmış kökteki şişmede sonuç iki türlü olur.
1- Eğer kökü kenara yani silikonlu tarafa koyarsan ilk etapta birleşme yerlerini zorlayacağı için silikonlar esner ve sızıntıdan ötürü kökü çıkarman gerektiğini anlarsın. İyi silikonlanmış ve silikonlar sertleşmemiş (esneklik özelliğini yitirmemiş) ise birden komple atmaz. Tabi çok eski akvaryumda sertleşmiş silikonda sızıntıya vakit kalmadan o bölgeden camlar ayrılabilir ve akvaryum komple açılır. Kuru alan kenarda ise şişmein sonucu silikon durumuna göre ya sızıntı ile haber vermesi yada camın o bölgeden ayrılması olur.
2- Eğer kuru alan ortada olsun diye akvaryum ortasına yukarıdan sıkıştırdıysan şişme silikonlara sirayet etmez. Akvaryumu ortadan bombelendirir, yani camları iterek bizim kuşakla tuttuğumuz camları tam tersi yönde iter. Bu silikon olan kenarlara etki etmeden ortas kısımda camın kristal esnekliği sınırını aştığı anda kırlıp akvaryumun dağılması ile son bulur. Kuru alan ortada ise şişmenin sonucu anlık parçalanmasıdır.

Yem sorularını Cem cevaplamış zaten İlker.

Anladım abi turtle banka geçeceğim zaten en sağlıklı olanı o sanırım akvaryumu buyuteyimde

Akvaryumu büyütünce üste kuru alan yapsan çok iyi olur.

Oda olabilir önceliğim akvaryumu büyütmek. Suanki sorun şevket çıkmıyor bu yeni kuru alana

Kuru alan sallanmıyor değil mi? Eğer sallanıyorsa tedirgin olabilir. Birde ışığı çıkacağı tarafa koyki ısıyı algılasın. Değişikliklere hemen adapte olmuyor hepsi, sorun olmaz.

Akvaryumu büyütürken bize danışmayı unutma İlker. Ölçülere cam kalınlığına bakalım.

AEK' Alıntı:
Kuru alan sallanmıyor değil mi? Eğer sallanıyorsa tedirgin olabilir. Birde ışığı çıkacağı tarafa koyki ısıyı algılasın. Değişikliklere hemen adapte olmuyor hepsi, sorun olmaz.

Akvaryumu büyütürken bize danışmayı unutma İlker. Ölçülere cam kalınlığına bakalım.

Herhangi bir sallanma yok abi. Elimden yem kapmaya çalışırken kuru alanın üstüne rahat çıkıyor. :smile: Evet abi aklımda alacağım akvaryumun resimlerini tek tek çekip burda size danışacağım.

Birkaç yemi rampa tarafına ve kuru alan girişine koy. Onları alırken keşfi daha çabuk olur.

bu tek kalma psikolojisi de olabilir. zamanla çıkacaktır.

evet şuanda şevket kuru alanda :) bilerek söndürmedim çıkacakmı diye ve çıktı. Ayakları uzattı paşa keyfi yapıyor :haha:

Geri